Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

April 14:16, 21 maj 2024

Gosia, u mnie też deszcz się zawsze bokiem prześlizguje. Nawet teraz patrzę na mapy, pada nad Legionowem ale dalej już skręca na Radzymin. No 3-5 km ode mnie leje a u mnie pewnie kropla nie spadnie. Znów wrócę i wszystkie krany muszę poodkręcać...
Margo2 22:06, 22 maj 2024

Gosialuk napisał(a)
Oj to szkoda. U mnie też zapowiadają burze już od soboty, ale do dziś nici z deszczu. Może jutrzejsza prognoza się sprawdzi.
Wisła często tak właśnie stopuje opady, u mojej mamy pod Sandomierzem tak samo działa.
Fajnie ogród wygląda na zdjęciach - suszy nie widać. Ścieżka najbardziej urokliwa.

Gosiu, do tej pory u mnie nie padało. Te zdjęcia z kwietnia, wtedy jeszcze suszy takiej nie było.

Juzia napisał(a)
Ścieżka najulubieńsza na forum , trawnik jak brzytwa... ale gdzie ty taki murek uchowałaś do tej pory?!?!??!

Juziu, miło mi, że tak podoba Ci sie moja ścieżka.
Murek jest mało fotografowany, bo jest przy schodach przy tarasie zaraz przy domu.
To murek oporowy do skarpy. Ja mam trawnik na skarpie, musiałam go jakoś podtrzymać z tej strony, z drugiej podtrzymują skarpę schodki od ścieżki.

jolanka napisał(a)
Porównania dają do myślenia. Tylko, że kiedy się sadzi rośliny to jakoś nie włącza się wtedy tryb: za 10-20 lat tu się nic nie zmieści

Gosiu, muszę pokazać niektóre „swoje” miejsca kilka lat temu i dzisiaj, masakra. A poza tym dlaczego Ty masz taki zielony trawnik a ja suchmelce?

Jolu, mam nadzieje, że znowu zaczniesz pokazywać swój ogród. Masz wszystko co lubię, a, że czasem coś nie wyjdzie, cos trzeba zmienić, to tak bywa w ogrodzie.
Trawnik był taki zielony w kwietniu.
Teraz juz taki nie jest. Czekam na deszc, żeby się odbudował, bo ja podlewania trawnika nie mam. Od czasu do czasu tylko podlewam normalną polewaczką.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Też się uśmiałam z tej listy "nicnierobienia".
Gosiu, cudne masz iryski.

Bo dla mnie to takie nic nie robienie.
Uwielbiam iryski i ubolewam, że w tym roku mam ich tak mało. Bardzo dużo nie zakwitło.
Planuję przeorganizować rabaty, żeby w przyszłym roku miały lepsze warunki do kwitnienia

UrsaMaior napisał(a)
Boski murek!!! Ale masz ogród, idę jeszcze raz oglądać

Iza, oglądaj.
Może kiedyś wpadniesz?

April napisał(a)
Gosia, u mnie też deszcz się zawsze bokiem prześlizguje. Nawet teraz patrzę na mapy, pada nad Legionowem ale dalej już skręca na Radzymin. No 3-5 km ode mnie leje a u mnie pewnie kropla nie spadnie. Znów wrócę i wszystkie krany muszę poodkręcać...

Wiem, że też masz braki z deszczu. Cały czas czekam. Podobno dzisiaj w nocy ma porządnie popadać, ale czy na pewno okaże się rano

Trwa porządkowanie ogrodu i nie tylko. Przez 2 lata prawie nic w nim nie robiłam, oprócz wycinania przekwitniętych kwiatów.
Teraz tnę wszystko na potęgę, wykopuję to co mi zaczęło przeszkadzać. Jestem w szoku, że w ogóle doszłam do tego etapu. Do tej pory broniłam każdej roslinki. Sadziłam piętrowo.
Coraz bardziej zaczyna mi to przeszkadzać. Jeszcze daleka droga przede mną, ale może kiedyś ogarnę ogród.
Do prac typowo ogrodowych dołączają prace wokół domu.
Mój m. zaczął od czyszczenia polbruku. Wczoraj uraczył mnie czyszczeniem rynien i elewacji. Zaraz po powrocie z pracy zastałam m na drabinie. Zrobił to po raz pierwszy od 25 lat. Wyobrażacie sobie ile brudu zeszło?
A ile ja miałam po tym sprzątania rabat, schodów okien i tym podobnych?
Do tej pory nie ogarnęłam wszystkiego.
Na tym nie koniec.
Teraz będzie czyścił dachówki.
A ma jeszcze do ogarnięcia totalny bajzel przy garażu i w samym garażu.
Mam nadzieje, że nie straci weny.

Margo2 22:07, 22 maj 2024

Margo2 22:08, 22 maj 2024

Margo2 22:08, 22 maj 2024

Alija 22:21, 22 maj 2024

Margo2 napisał(a)

Ach, ta Twoja ścieżka, w ogóle masz mnóstwo klimatycznych zakątków, bardzo fajny murek wypatrzyłam.
Magleska 23:05, 22 maj 2024

Faktycznie ,to Ci eM dodał roboty po takim myciu

Ścieżka najpiękniejsza na forum Murek też masz bardzo klimatyczny -mam nadzieję ,że kiedyś na żywo zobaczę
Margerytka40 00:22, 23 maj 2024

Margo2 napisał(a)

Bardzo tu ładnie
Kasya 07:27, 23 maj 2024

Czytam że rewolucje u ciebie pracowity sezon będzie tylko nie powywalaj za dużo bo masz takie urokliwe miejsca
Też mi wpadły w oko ścieżki z ostatnich zacytowanych fotek
U mnie też było trochę czyszczenia rynien, na dolnym poziomie
Czasem ptaki pomagają i wywalają zawartość na taras
Juzia 09:49, 23 maj 2024

Alija napisał(a)

Ach, ta Twoja ścieżka, w ogóle masz mnóstwo klimatycznych zakątków, bardzo fajny murek wypatrzyłam.

Mamy podobny gust widzę