Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

April 11:21, 23 maj 2024

Nie musicie aż tak gruntownych porządków robić tylko dlatego że przyjeżdżamy
Mężaty ma urlop że tak szaleje?
mrokasia 11:46, 23 maj 2024

Ekhmmm, a czy mężaty nie przyjął złej kolejności prac? Najpierw elewacja a teraz dach??? Pobrudzi mu się na nowo .
Makao 11:54, 23 maj 2024

Faktycznie chyba nie ta kolejność
Ale skoro dostał wiatru w żagle to lepiej nie przerywać bo znowu zamknie się w sobie na kolejne 25 lat

A może to właśnie przez to że przyjeżdżamy
Chłop się wykończy przez nas
Rumianka 12:42, 23 maj 2024

Wszystko rozszalało się w pełnym rozkwicie, a irysy masz w nietypowych pięknych kolorkach. Po deszczu zazieleniło się i teraz wymaga dopieszczania i podziwiania...
Gruszka_na_w... 18:56, 23 maj 2024

Makao napisał(a)
Ale skoro dostał wiatru w żagle to lepiej nie przerywać bo znowu zamknie się w sobie na kolejne 25 lat

Oplułam ekran.

Gosiu, to normalne, że przychodzi czas na ogrodowe rewolucje. Wiele tu na forum takich było. 25 lat temu inny był wybór roślin i inna ogrodowa moda. Ty i tak jesteś górą, bo nie sadziłaś w ogrodzie samych iglaków. Sporo masz bylin. Ta ścieżka rzeczywiście jest bardzo klimatyczna. Aż chce się nią iść.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margo2 22:06, 23 maj 2024

Alija napisał(a)

Ach, ta Twoja ścieżka, w ogóle masz mnóstwo klimatycznych zakątków, bardzo fajny murek wypatrzyłam.

Ala, tak naprawdę to ścieżka jest tylko taka klimatyczna. Poza tym otwarta przestrzeń

Magleska napisał(a)
Faktycznie ,to Ci eM dodał roboty po takim myciu

Ścieżka najpiękniejsza na forum Murek też masz bardzo klimatyczny -mam nadzieję ,że kiedyś na żywo zobaczę

Magda zapraszam. Jola wie, jak lubię ogrodowych gości. Uwielbiam kiedy przyjeżdżacie i kiedy ja zwiedzam inne ogrody.

Margerytka40 napisał(a)

Bardzo tu ładnie

Asiu, miło mi, że zajrzałaś.

Kasya napisał(a)
Czytam że rewolucje u ciebie pracowity sezon będzie tylko nie powywalaj za dużo bo masz takie urokliwe miejsca
Też mi wpadły w oko ścieżki z ostatnich zacytowanych fotek
U mnie też było trochę czyszczenia rynien, na dolnym poziomie
Czasem ptaki pomagają i wywalają zawartość na taras

Kasya, do ogrodu m. się nie dotyka. Teraz zabrał się za cięcie tuj, które zasłaniały fotowoltaikę. Poza tym wszystko robię sama.
U mnie ptaki to sobie w rynnach gniazdo potrafią zrobić. Może lepiej sprawdzić, czy właśnie tego nie zrobiły u Ciebie?

Juzia napisał(a)

Mamy podobny gust widzę

Juziu, dziękuję w imieniu ścieżki.

April napisał(a)
Nie musicie aż tak gruntownych porządków robić tylko dlatego że przyjeżdżamy
Mężaty ma urlop że tak szaleje?

Mój m nawet nie wie, że przyjeżdżacie
Wiesz, że on pracuje w weekendy, Ale ostatnio wziął się za siebie i jakoś mu werwy przybyło.
Ja się z tego cieszę, tylko dlaczego ze mną nie uzgadnia?
On sobie siedzi w domu, a ja wracam z pracy.
Jestem padnięta.

Makao napisał(a)

Dlatego ja mu nie marudzę. Niech robi, bo faktycznie potem może być zastój
Ja tam się o niego nie martwię. Da radę, a nawet może mu to na zdrowie wyjdzie

Rumianka napisał(a)
Wszystko rozszalało się w pełnym rozkwicie, a irysy masz w nietypowych pięknych kolorkach. Po deszczu zazieleniło się i teraz wymaga dopieszczania i podziwiania...

Elisko, właśnie deszczu u mnie bardzo mało. Cały czas tylko siąpi, ale co z tego jak zaraz wszystko wyparuje i śladu nie ma.
Za to jestem bardzo zadowolona z podlewania kropelkowego.
Dzięki niemu rośliny mam w dobrej kondycji, oczywiście bez szału, ale przynajmniej nie więdną

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oplułam ekran.

Gosiu, to normalne, że przychodzi czas na ogrodowe rewolucje. Wiele tu na forum takich było. 25 lat temu inny był wybór roślin i inna ogrodowa moda. Ty i tak jesteś górą, bo nie sadziłaś w ogrodzie samych iglaków. Sporo masz bylin. Ta ścieżka rzeczywiście jest bardzo klimatyczna. Aż chce się nią iść.

Haniu, 25 lat temu to ja w ogóle nie znałam się na roślinach. Tak jak wszyscy chyba wtedy najbardziej zależało mi na trawniku i żywopłocie.
Dopiero potem odkryłam rośliny. Ja zawsze szłam trochę inaczej niż inni, chociaż ulegałam modom, szczególnie bylinowym właśnie.
Ile ja roslin straciłam, bo chciałam mieć. Ale dzięki temu mam też kilka, które wydawałoby się, że u mnie nie powinny rosnąć.
Trzeba próbować.

Margo2 22:12, 23 maj 2024

Dzisiaj mam pełne szaleństwo. Ogarnianie domu, podlewanie na maksa, czego się da, bo jutro wyjeżdżam do zaprzyjaźnionych ogrodów z innego forum.
Deszcz niby spadł, ale czy to co leciało z nieba można nazwać deszczem?
Raczej mżawką.
Wystarczyła chwila i już nie było po niej śladu.
Wracam w sobotę, prosto na firmową imprezę.
Jak zwykle przeginam.
A potem narzekam, że jestem zmęczona. Chyba mam lekkie adhd. Nie usiedzę na tyłku.
Tylko, że kiedyś taka nie byłam. Wolałam siedzieć w domu, nigdzie sie nie ruszać. Na stare lata mnie pokręciło.

Margo2 22:13, 23 maj 2024

Margo2 22:15, 23 maj 2024

Magleska 22:16, 23 maj 2024

Gosia ja też lubię te ogrodowe spotkania -jedynie szkoda ,że w Twoje strony mam daleko -to już spora wyprawa dla mnie ,ale kto wie może się uda wybrać

a do mnie też zapraszam zawsze