Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 11:47, 08 gru 2024

Tak, wszędzie, jak zwykle

Dzięki

Pan od połóg przychodzi 20.12 rozkładać styropian, potem hydraulik kładzie rurki. I pan od podłóg wraca je zalać betonem.

Liczę na dobre warunki pogodowe, bo póki co zimno brrrrr
Juzia 16:30, 08 gru 2024

Ale małe się wydają teraz pomieszczenia
Kuchnia taka malutka

A z meblami wyjdzie, że to kawał chaty
Kontonaogrod 16:33, 08 gru 2024

5 pokoi i salon, tu mamy 3 i salon. I garderoba jest. I 3 łazienki. Będzie więcej miejsca niż tutaj. To nie jest wielki dom ale malutki też nie jest. Po co nam 5 pokoi? Każdy będzie miał biuro buahaha i będzie pokój gościnny (dla mojego Taty może kiedyś?)

Kuchnia mogłaby być większa, no ale jest jaka jest. Cieszę się ze spiżarni. I garażu. Wreszcie będzie miejsce na wszystkie narzędzia i ogrodowe graty na regałach, posegregowane porządnie
sylwia_slomc... 18:44, 08 gru 2024

Patrzę, że te kable prądowe bez peszli, pamiętam kiedyś Ci już o tym pisałam... dwa tygodnie temu w Krakowie była akcja strażaków bo facet nie miał w domu podłogówki, a schody grzały do 50 stopni C. Okazało się, że kabel się przetarł, gdzieś dotykał zbrojenia i było zwarcie. Grzało ostro.
Kontonaogrod 18:56, 08 gru 2024

Sylwia będzie dobrze. Nic się nie przetrze bo od jutra zostanie pokryte betonem. Ten elektryk wie co robi, myślę. W peszlach kładzie kable na poddaszu gdzie będzie ocieplenie. Tu normalnie na ścianach i podłogach i wszystko przykryje beton. Tu gdzie mieszkamy ten sam robił, wszystko działa 6ty rok. Może tam jakaś stara instalacja była? Jakim sposobem prąd przy zbrojeniu? Zbrojenie mamy dawno zalane betonem…

O to się nie martwię. O wiele innych rzeczy tak, ale nie o to
LIDKA 19:09, 08 gru 2024

Też nie mam peszli. Kable maja specjalną otulinę. Dobrze zrobiona instalacja działa latami bez zarzutu.
Kontonaogrod 19:26, 08 gru 2024

Też tak myślę

Na dziś miałam plany kłaść epdm na zewnątrz okien balkonowych i kleić papę na balkonach ale było minus 1 większość dnia. Potrzebuję lekki plus przynajmniej. Może w przyszły weekend
Kordina 01:10, 09 gru 2024

Sylwia, co Ty dziś taka czarnowidząca jesteś? i straszysz
Kontonaogrod 06:31, 09 gru 2024

Nie no spoko, musi być wszystko po bożemu. Ale jak Lidka napisała kable sa zaizolowane i nic ich nie przetrze - bo jak . I są nowe. I za chwilę zalejemy je betonem
Kontonaogrod 09:02, 09 gru 2024

Panowie Viktor i Siergiej przyjechali, może jest ich więcej niż 2. Tynki czas start - jej! Byle pogoda wytrzymała. Dużych minusów w nocy nie chcemy...