Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 14:04, 17 kwi 2025

Zamówiłam trawertyn. Jupi! Klej od Mapei który kupiłam jest elastyczny i nadaje się i do płytek i do kamienia naturalnego. Teraz tylko czekamy na wykonawcę
Kontonaogrod 16:53, 17 kwi 2025

Jej

Miejsce pod wannę

Rojodziejowa 16:55, 17 kwi 2025

Też mnie trawertyn korcił
Będzie pięknie z kamieniem!!
Kontonaogrod 17:55, 17 kwi 2025

Mam nadzieję tu mam 60m2 i nadal mnie zachwyca po 5 latach no i parę metrów na strychu leży to wykorzystam
Makao 18:38, 17 kwi 2025

Kontonaogrod napisał(a)
4 ale tylko jeden przezimował. Więc jeden.

Obecnie z dodatkową nadstawką bo pszczół jest wystarczająco żeby ul podzielić w połowie maja przyjdzie nowa królowa którą zamówiłam w pasiece znajomych

Oooo tylko jeden przezimował? Kurcze. A długo zajmujecie się ulami?
Kontonaogrod 18:51, 17 kwi 2025

Cztery lata? Co roku to samo, niestety. I nie wiadomo jaka przyczyna. Chore nie były. Zapasy miały.

Drzewka kwitną

Bambusy schną

Rolnik uprawił kawałek mojej działki za obwodnicą pod kukurydzę. Przynajmniej kosić nie trzeba i drzewa się nie sieją

UlaB 22:45, 17 kwi 2025

O kurcze, szkoda bambusów. Może je trzeba było jednak ściąć do przesadzenia? A gdyby teraz je ciachnąć? Może karpa ruszy nowymi?

Płytki wyglądają bardzo fajnie - na żywo dąb?
Kontonaogrod 07:14, 18 kwi 2025

Tak będziemy je dzisiaj ciąć. Pewnie za późno ale to ostatnia szansa. Pewnie trzeba je było przyciąć ale wymyśliłam że szkoda no to pewnie je załatwiłam na amen

Taki blady dąb wpadający w szarości. Chyba wolałabym cieplejszy? Ale jest i nie oddam bo się nie da a szukać od początku też nie chcę. Byłoby fajnie je położyć a z tym problem. Zobaczymy czy pan Siergiej podjedzie tu jutro i się dogadamy.

Mam ochotę wziąć urlop i je kłaść sama

Padało w nocy, jadę z młodą na szczepienie a potem coś porobimy w ogrodzie. Po południu na działkę (bo czekamy na transport DHL).

Miłego dnia!
LIDKA 07:55, 18 kwi 2025

Płytki ładne. Jeszcze jodełka będzie to bardzo elegancko. Teź mam takie dechowate ale bez jodełki. Nawet po kilku latach mi sie nie opatrzyły.

Też bym ścieła te bambusy.
veva 08:07, 18 kwi 2025

Płytki bardzo fajne.
Szkoda bambusów, mam nadzieje, że podpowiedzi dziewczyn uratują roślinki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies