Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

LIDKA 21:12, 22 lis 2025

Juzia napisał(a)
A moja dostaje stypendia od prezesa rady ministrów....a chce otwierać kwiaciarnię

A co się dziwisz Matko Ogrodniczko?
Po kimś odziedziczyła miłosc do kwiatków. ♥️
Konieczki 21:24, 22 lis 2025

Ciężki temat... Ja już jedna mam na ostatnim roku inżynierii logistykę wybrała, ale mówi mi że chciałaby teraz coś innego -analityka jej się marzy. Powiedziałam że jak tylko będzie chciała to niech znaczenie od pierwszego roku.
Młodsza 7-klasa już wie że chce być kardiochirurgiem, chyba ma do tego predyspozycje jak narazie bo dziobak z niej niesamowity, zdolna ale sama chce więcej i siedzi i uczy się non stop(przeciwieństwo starszej -gimnazjum i liceum to była mordega -ale odżyła na studiach i też stypendystka chodzily do tej samej szkoły i kiedyś mi nauczycielka powiedziała jak można mieć tak dwie różne córki
Ale tak szczerze ciężko w wieku 19lat wiedzieć kim by się chciało być. Serio. Ja to pamiętam z autopsji.
Swoje studia tylko wybrałam bo mój obecny mąż już wtedy był na finiszu i powiedział że żona jego przyjaciela studiuje coś chyba fajnego i poszłam...
Ale szczerze ja uwielbiam swój zawód

A przedszkole to jakie byście poleciły co ja mam taki przekrój hahaha

Jozia i super z tą kwiaciarnia
Juzia 22:40, 22 lis 2025

LIDKA napisał(a)

A co się dziwisz Matko Ogrodniczko?
Po kimś odziedziczyła miłosc do kwiatków. ♥️

No jakoś średnio zainteresowana ogrodem i pomocą w nim
Juzia 22:42, 22 lis 2025

A kysz mi z tym przedszkolem

Hahahaha!
MartaCho 23:25, 22 lis 2025

Kontonaogrod napisał(a)

To będąc chirurgiem jesteś skazany na kontakt z ludźmi non stop bez odpoczynku. Praca tylko w szpitalu,).

Tu Kochana się mylisz, bo zarówno taki chirurg, jak i kardiochirurg przyjmują Cię często gęsto bardzo serdecznie najpierw prywatnie, a potem dopiero w szpitalu, chyba, że nagły przypadek, to wiadomka!

Mi się marzy duński model opieki zdrowotnej- wiem, że płacą dużo wyższe składki zdrowotne niż u nas, ale przynajmniej nie ma tego- nomen omen- chorego układu, że idziesz do lekarza prywatnie, to pewnie Cię szybciej przyjmie do szpitala itd.
Kontonaogrod 05:15, 23 lis 2025

To jest fakt, i to jest chore.
Chciałabym żeby się nie mordowała i nie wpadła w sam środek chorego systemu…

Fajnie że jesteście Babeczki człowiek się uśmieje no i nie czuje się sam w środku tego bałaganu.

Ukraińcy od szklarni dziś też przychodzą - mam nadzieję skończyć. Od wtorku na kwaterze w delegacji bo są z mazowieckiego…

U nas biało a dziś w nocy ma być minus 10????
Kontonaogrod 07:18, 23 lis 2025

Ups