Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 16:56, 25 sty 2015

Anka, moje s. brachytricha kupione były dopiero wiosną i zostały posadzone w polu w celu wzmocnienia się podczas przygotowywania rabaty dla nich, więc nie mam zdjęć. Mam nadzieję, że dopiero będę miała w tym sezonie, bo już siedzą w miejscu właściwym.
magnolia 09:59, 04 lut 2015

Aga, jak wyjdziesz spod roboty i znajdziesz chwilkę to poszukaj foty rabaty różano-lawendowej co?
Taką mam na nia chętkę. Patrzyłam że jest fajnie skomponowana w stanie spoczynku i z wiosny foty pamiętam, a letnich zupełnie nie.
agniecha973 10:17, 04 lut 2015

Marta, przeglądnęłam zdjęcia na komputerze i tą rabatę mam na zdjęciach dopiero 16 września. Musiała być brzydka latem, ale to przez to, że przerabiałam ją dopiero w połowie maja, więc wszystkie rośliny trochę oberwały po tak późnym rozkopaniu i dzieleniu (!). W sumie szałwia w tym roku mało co była widoczna, bo ją porozrywałam na drobno. Ale wszystko żyje. Zdjęcia wrześniowe są tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/1184-wszedzie-pieknie-ale-u-siebie-najlepiej?page=992
magnolia 10:26, 04 lut 2015

a rzeczywiście, były te zdjęcia- dzięki Aga
Coś widać na nich. Teraz, zimą ta rabata miała w sobie piękną harmonię i bardzo mi została w pamięci.
Czyli czekam na sezon różany u Ciebie ( kurcze, tamat różany jest bardzo zaraźliwy)
Czy twój zdolniacha bedzie w tym roku działał w sprawie stożków dla róż?- to też bardzo frapujący temat.

agniecha973 10:31, 04 lut 2015

No nie będzie miał wyjścia, bo róże już chyba się ukorzeniły, więc liczę na to, że bujną. A przecież nie będą leżeć na innych roslinach.

Ależ Ty potrafisz miło mówić Zimą spokojniejsza jest, a jak wszystko kwitnie to trochę szalona, choć nie ma wielu kolorów.
paniprzyroda 10:32, 04 lut 2015

Duży masz ogród, niełatwo go ogarnąć, coraz częściej dochodzę do wniosku, że wystarczy mi te parę metrów, bo kiedyś też trzeba będzie się nim nacieszyć, a nie tylko łopatą machać Słoneczko u mnie świeci i drobny śnieg prószy Pozdrawiam.
agniecha973 10:36, 04 lut 2015

No duży, ale za to luz i swoboda. Nie wszystko musi być zagospodarowane, część zostawiam naturze, niech ma swój świat U nas dziś sypnęło. Od jakiegoś czasu już śniegu nie było, a dziś rano biało! Ładnie się zrobiło.
Pozdrówka
magnolia 10:36, 04 lut 2015

agniecha973 napisał(a)
No nie będzie miał wyjścia, bo róże już chyba się ukorzeniły, więc liczę na to, że bujną. A przecież nie będą leżeć na innych roslinach.

Ależ Ty potrafisz miło mówić Zimą spokojniejsza jest, a jak wszystko kwitnie to trochę szalona, choć nie ma wielu kolorów.

Super!
Co do miłej mowy-ja tez myślę miłoo Twoim ogrodzie.

Pani Przyrodo- muszę sie kiedyś przegryźć przez Twój wątek- zawsze sobie wyobrażałam,że Ty obszarnik wielkoformatowiec jesteś
paniprzyroda 10:40, 04 lut 2015

Magnolio, bo ja jestem obszarnikiem w dwóch ogrodach Przy leśniczówce, luz i przestrzeń, ale za kilka lat będę musiała ją opuścić Nowy to 10 arów
agniecha973 10:47, 04 lut 2015

magnolia napisał(a)

Super!
Co do miłej mowy-ja tez myślę miłoo Twoim ogrodzie.

No wiesz, masz tu bardzo duży wkład, więc całe szczęscie, że miło myślisz.
Pozdrawiam