Hej dziewczyny i chłopaki! Miło, że zaglądacie. U nas w miarę po staremu. Święta minęły, sylwek też, jeszcze tylko dziś ksiądz po kolędzie i już można wrócić całkiem do rzeczywistości bezświątecznej.
U nas dziś już na plusie (+3), ale muszę powiedzieć, że u nas mocno mróz nie dokuczył. Jak u nas było -8 to we Wrocławiu -14. Ot co się narobiło! U nas najnizsza zanotowana to -10. Tylko wiatr był przykry w takiej temperaturze.
Ogród odpoczywa, troszkę śniegu spadło, ale też niewiele w porównaniu z Wrocławiem.
Rudzik znów nie odleciał, widziałam go kilka dni temu. Strzyżyk też po kątach się chowa. W sumie mała stabilizacja.
Nasion jeszcze nie kupowałam, ale pozytywne opinie mogę wystawić firmie PNOS Ożarów Mazowiecki i Polan. W World Sementi są fajne ciekawostki i stamtąd polecam już na 100% paprykę czerwoną słodką (pod folię)
http://www.worldsementi.pl/pl/p/PAPRYKA-DULCE-DE-ESPANA-1g/757
Jest rewelacyjna w smaku i w plenności!!! Nie chorowała na nic. Nasion bardzo dużo w torebce, więc można rozważyć kupienie do spółki, w sumie nawet i w 3-4 osoby, bo jednak nasiona papryki nie poleżą długo, ze dwa lata i słabo kiełkują.
Dzieciaki szaleją na lodowisku (wersja wiejska - staw)