Dobrze z pamięcią tylko hortensje w l.mn. - 2 szt. limelight i jedna mała za studzienką (Bobo, albo S. Dollar). O wlaśnie - hortensji nie mam jeszcze małej!
Dzięki Karolina. Mi zamnknęli biedro, którą miałam po drodze do domu. Teraz trzeba kawałek z trasy zboczyć, zeby zajechać Melduj zatem jak coś ogrodowego rzucą. Ta ziemia zawsze była super. Ciekawe czy w tym roku ten sam dostawca.
Pozdrawiam.
Nie wiem czy zamknęli czy tylko remontują, ale to drugie to chyba nie, bo dopiero niedawno ją "zefreszowali" - dostała nowe półki i lodówki. Zobaczymy. U nas 24 tys. ludzi w mieście i były 3 biedro.
Od kilku lat kupujemy z mamą na balkon do skrzynek i super się sprawdza. Do doniczkowych też już kupuję. W lidlu też jest dobra, ale w zeszłym roku w lidlu była taka "wysychająca szybko" jak torf, a w biedro bardziej "tłusta". Trzeba kupić najpierw jeden worek, żeby sprawdzić czy w tym roku taka sama.
I jeszcze cena przyjazna. Przez jakiś czas kupowałyśmy z mamą ziemię w większych workach znanej firmy w ogrodniczym, za większe pieniądze, ale kiedyś zabrakło na skrzynkę czy dwie i podeszła pod rękę ta z biedro. Wniosek był taki - nie ma co przepłacać, bo kwiaty w skrzynkach wyrosły tak samo dobrze. A na dodatek w tej renomowanej pojawiły się kamienie.
Nawet nie spojrzałam w jakiej cenie ta ziemia.. ale worki chyba 20 litrów tylko? Czy się mylę?
Będę potrzebowała trochę workowanej ziemi do skrzyń pod warzywa