Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 23:27, 10 kwi 2013

Ewa! Ja pokazuję tylko te ładniejsze fragmenty i trochę muszę się napocić, żeby wiele miejsc ominąć. Uwierz, to za duży teren, żeby samemu opanować do poziomu "ładnie".
Ciekawie to jest na pewno. U nas trochę nieładu i szaleństwa zawsze będzie. Jak jeszcze nie mieliśmy tynku na domu (tak to się odmienia???), pozwoliliśmy dzieciakom malować po ścianach starymi barwnikami. A że byli mali, to malunki były na jednej tylko wysokości i to wiadomo jakie. Moja teściowa nie mogła tego zrozumieć, bo tynki jeszcze z pół roku nie były planowane. Taka wolna amerykanka u nas panuje. Jak wstawiłam zdjęcia kącika z ławką (planowaliśmy nasadzenia, pamiętasz?), od razu odezwały się głosy, żeby bluszcz na rynnę puścić. Wiesz dlaczego? Bo też ma jakieś mazaje od dzieciowego pędzla. Ja ich już nie zauważam. Ale poszłam wtedy sprawdzić czy się zmywa Zmywa się. Na pewno niemiecki ład i porządek nie jest nam bardzo bliski. Angielski luz już dużo bardziej. A najbardziej to chyba polski wsiowy luz.
Ja nie narzekam, nie zrozum mnie źle. Cieszę się każdym nowym skrawkiem, który doprowadzę do ładu.
Urszulla 23:35, 10 kwi 2013

Jasne Agnieszko, nie można dać się zwariować
Ja też na brzydkie kąty nie mogę patrzyć, ale jak to mówią wszystko w swoim czasie.

A propos malunków, na piętrze mój mały w zeszłym roku zabawił się w Picassa na tynku nie malowanym, ot i .....jak u Ciebie do dzisiaj tak mamy, bo nie wiem kiedy będziemy górę kończyć
ewalm 23:35, 10 kwi 2013

Hmm, niemiecki ład i porządek... To jest Aga taki troszkę stereotyp z tym ładem i porządkiem. Tu wcale nie jest tak poukładane a sąsiedzi miewają w ogrodach różności. Jak na przykład wrak samochodu. Albo wannę ustawioną pod żywopłotem bliżej nie wiadomo po co.

Mnie się Wasza wolna amerykanka podoba
agniecha973 23:38, 10 kwi 2013

To u mnie też za garażem jest wanna, he he. Już się tu na forum naczytałam głosów potępienia w tej kwestii, ale co tam. Mamy jeszcze wiele innych rzeczy na kupce zwanej "złom użytkowy".
agniecha973 23:40, 10 kwi 2013

Ula, ale tak jest fajnie. Można porobić rzeczy, których "normalnie" nie wolno. Tylko dlaczego?
ewalm 23:42, 10 kwi 2013

A, nie przejmuj się, ja też mam taką wannę. W Warszawie. Tylko tam wiem po co ona jest, a tu u sąsiada to nie wiem. Stoi sobie tak malowniczo po prostu.
A co do kupek złomu to tutaj też są. Chyba muszę kiedyś wrzucić zdjęcie "Nasz widok z okien sypialni". Nie mam takiego jeszcze, czas zrobić.
agniecha973 23:44, 10 kwi 2013

No nie - wanna w Warszawie!
ewalm 23:46, 10 kwi 2013

A jakże. I przypomnę Ci, bo juz to kiedyś pisałam, że jest tam jeszcze bukszpan niestrzyżony Straszne, prawda?
agniecha973 23:49, 10 kwi 2013

jotka 00:12, 11 kwi 2013

ewalm napisał(a)
A jakże. I przypomnę Ci, bo juz to kiedyś pisałam, że jest tam jeszcze bukszpan niestrzyżony Straszne, prawda?

no niech to się po Ogrodowisku rozniesie