Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Magda70 20:55, 03 paź 2013

hanka_andrus napisał(a)
Najsroższa zima będzie chyba na Pomorzu! U Hanusi w spiżarni półki się uginają, a jeszcze nie koniec! Pzdrawiam cieplutko! Dziś na moim balkonie było tylko+2.

Hanusiu...nie rób mi tego..ja nie chcę najsroższej zimy na Pomorzu (hmm też soki zrobiłam pierwszy raz od kilku lat zresztą ) zaczynam się obawiać....
Magda70 20:56, 03 paź 2013

agniecha973 napisał(a)

Aniu, a ja mało pojętna chyba jestem, bo nie ogarniam

Ja też...czytałam i czytałam i prawie nic nie zrozumiałam...
monitka 21:27, 03 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Gdy przeczytałam wywody międzygatunkowe to straciłam mózg.....

Uff nie jest ze mną tak źle i nie jestem w nierozumieniu sama
butterfly 21:29, 03 paź 2013

agniecha973 napisał(a)

Kurcze, z tą runianką to szkoda. Ale dalej idzie ta "zaraza"? U mnie taki mały placek wypadł, ale mam kilkanaście uhodowanych sadzonek i muszę podsadzić. Tylko, że u mnie mogły psy załatwić co nieco. W innych miejscach jest OK. Może podsyp popiołem z kominka (drzewnym) tak jak radzi Magnolia, bo on ponoć odkaża.

Zima

No tak , sezon kominkowy to i popiół bedzie
No własnie nie wiem co za zaraza...z ponad 40 sztuk zostało nie wiem czy z 10... parę szt jest zielonych a reszta żółknie..
Chyba zostawie jak jest a na wiosne delikatnie przekopię jak przekwitn tulipany...
agniecha973 21:58, 03 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Chyba przeniosę się do Laponi

No tak, tam przy +10 dopiero kwiatki sadzą, a nie myslą o zimie.

marzena napisał(a)
no, poczytałam o tym nazewnictwie botanicznym...faktycznie może być z tym jakiś mniejszy czy większy problem...
ale jednak to wszystko ma swój sens...
pozdrawiam

Sens ma Marzenko, na pewno, ale chyba nie będę sobie tym głowy zawracać. Jeszcze tyle chciałabym w niej pomieścić, a pamięć moja to stary model jeszcze, nie mogę za dużo upychać

Magda70 napisał(a)

Hanusiu...nie rób mi tego..ja nie chcę najsroższej zimy na Pomorzu (hmm też soki zrobiłam pierwszy raz od kilku lat zresztą ) zaczynam się obawiać....

No widzisz Magda, coś w tym jest. Jak indianie i drewno. Ktos podczyta z odpowiedniego instytutu i puści famę o srogiej zimie, bo kto jak kto, ale ogrodowiczanie to blisko natury są i wiedzą swoje
agniecha973 21:59, 03 paź 2013

Magda70 napisał(a)

Ja też...czytałam i czytałam i prawie nic nie zrozumiałam...

monitka napisał(a)

Uff nie jest ze mną tak źle i nie jestem w nierozumieniu sama

No to sie nawzajem podbudowałyśmy. W kupie zawsze raźniej, a jak większość tak ma, to juz mozna powiedziec, że to norma, ha ha.
agniecha973 22:00, 03 paź 2013

butterfly napisał(a)

No tak , sezon kominkowy to i popiół bedzie
No własnie nie wiem co za zaraza...z ponad 40 sztuk zostało nie wiem czy z 10... parę szt jest zielonych a reszta żółknie..
Chyba zostawie jak jest a na wiosne delikatnie przekopię jak przekwitn tulipany...

Ojej, to u mnie juz nie widać takich postępów. A może cos od spodu je podjada? Wykop ze dwie w różnych miejscach i oglądnij.
butterfly 22:18, 03 paź 2013

Aga, wykopywałam je juz. Nic niepokojącego nie znalazłam...
Nie będę juz zasmiecac ci watku moją runianką...
Teraz martwie się jak ja posadze ponad 200 czosnków na rabacie z brzozami, na której mam robic małą rewoltę wiosną... ???
agniecha973 22:29, 03 paź 2013

Beata, to cenna wymiana doswiadczeń, nie zaśmiecanie.
Uuu... zrobisz rewoltę pomiędzy czosnkami, tylko mądrze posadź. Matko, 200 czosnków! Ja chyba pójdę do piwnicy policzyć moje cebulki. Na pewno mam ponad 1000. Samych krokusów 500 szt.
noemi 22:50, 03 paź 2013

butterfly napisał(a)
Aga, wykopywałam je juz. Nic niepokojącego nie znalazłam...
Nie będę juz zasmiecac ci watku moją runianką...
Teraz martwie się jak ja posadze ponad 200 czosnków na rabacie z brzozami, na której mam robic małą rewoltę wiosną... ???

Beatko posadź w doniczkach i zadoluj ....może to jakoś pomoże przy rewolucji ...

Aga, pozdrawiam))