Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 17:11, 05 lut 2014

Podglądam na przerwie w pracy. Ewa, nie usuwaj zdjęć. O tych kolcach też właśnie gdzieś czytałam. Ale musze powiedzieć po raz kolejny, że ma dużo uroku ta róża.
Zliczam Wasze głosy Mam czarno na białym, kto i na co
Na razie tyle. Wpadnę po późnej kolacji.
Pszczelarnia 17:33, 05 lut 2014

Aga, idź za głosem serca i uroku.

Głosuję na 'Nozomi'.
W całokształcie pasuje.
agniecha973 22:03, 05 lut 2014

Sebek napisał(a)
Aaaale warzyw Na szczęście masz pole do popisu, więc wszystkie się zmieszczą

Sebek, nie wiem jak to się stało, że Ci nie odpisałam. Chyba myślałam, że tak, bo odpowiedź w głowie ułożyłam i na tym się skończyło. Miałam napisać, że pole to ja mam do siania i plewienia, a nie do popisu
Pozdrawiam
agniecha973 22:06, 05 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Mam nasiona piżmowej od Gabrysi, chcecie?
Na warzywka nie mam głowy - w tym roku szaleje tylko Ojciec. Wolę na razie się nie rozkręcać a rzetelnie czekać do Zwiastowania. Coś koło tego.
Agnieszka, wieczorniki są boskie. Kupiłam nasiona i będę siać. Same się rozsiewają. Dają śliczny efekt. Wolą chyba lekki cień. Na pewno nie patelnię.

Pszczółko, jak jeszcze dołączę do zestawu dynię piżmową, to się zadyniuję. Kusi mnie, ale rozsądek podpowiada, że nie dam rady ani przejeść ani obrobić na polu.

Wieczorników nie znam. W tym roku nie dam rady, bo mam nasionka od Vivy i jeszcze inne zaległe z zeszłego roku. Popatrzę jak u Ciebie rosną i może w przyszłym roku nabędę. Dzięki.
agniecha973 22:09, 05 lut 2014

popcarol napisał(a)
Aga, kupiłam Stadt Rom, ale dopiero na jesieni i tylko jedną, do testowania. W czerwcu wrzucę fotki jak kwitnie Nozomi - nie znam.

U nas dynia generalnie - blee! robiłam zapiekankę z dyni makaronowej, to w miarę ujdzie Ale taka paćka dyniowa - brr nie lubię

pozdrawiam!!

Karolina, a kupiłaś ją kwitnącą czy późną jesienią jako patyki z korzeniami?

U nas papka też raczej dla M niż dla mnie, ale ja też w miarę ze smakiem zjem. Nie lubię kremowych zup, rosną mi w buzi. Nie ma jak kawałek marchewki czy ziemniaczka
agniecha973 22:12, 05 lut 2014

Anita1978 napisał(a)

Dyniowatych najlepsza zupa krem
Dynia w kostkę + włoszczyzna, gotujesz do miękkości, miksujesz w blenderze, doprawiasz solą, cukrem, pieprzem i startym świeżym imbirem - pycha! Można na talerzu kleksa ze śmietany, grzanki, groszek ptysiowy- wg uznania. Z mrożonek równie dobra! Szczególnie polecam na jesień i zimę - silnie rozgrzewa za sprawą imbiru! Tylko imbir koniecznie świeży!

Anita, dzięki. Próbowałam na dwa sposoby. Jeden taki jak piszesz, a drugi z dodatkiem papryki jeszcze. Dobre to, ale tzreba lubić kremy. Jak napisałam, mi to trochę rośnie w buzi, ale mój M uwielbia. Ile świeżego imbiru wkrajasz do garnka?
agniecha973 22:25, 05 lut 2014

Dzięki Magnolii, Pszczółce, Grabiom i Ewie za pomoc w podejmowaniu decyzji. Jednak więcej za przemawia za Stadt Rom. Ona mi się bardzo podoba, tylko bałam się trochę tego koloru. Ale jak mówicie, ze będzie dobry, to nie będę się zastanawiać. Tylko teraz the Beatles już będzie za niska chyba, trzeba to będzie jeszcze przemyśleć. Może sesleria któraś? A za różą co pasuje? Muszę zrobić rysunek tego co tam rośnie i docelowo zostanie. Będzie łatwiej coś wymyślić. Jednak taka burza mózgów jest bardzo dobra, bo albo cżłowieka utwierdzi, że dobrą drogą idzie, albo da do myślenia jak się za bardzo na coś zapatrzy.
Pozdrówka. Dzięki jeszcze raz za wsparcie w myśleniu.
butterfly 23:05, 05 lut 2014

o, głosowanie mnie omineło.... ale jakby co to byłam-jestem za Nozomi....

sorki za gmatwanie w głowie....
agniecha973 23:11, 05 lut 2014

grupa_trzyma... 06:27, 06 lut 2014

Pszczółko, ja chętnie przyjmę ze dwa, trzy nasionka. Więcej nie, bo ograniczona jestem miejscem.
Aga, bierz Romę. Ładna jest i wyrazista. Ale ja się raczej kieruję sercem nie rozumem, więc moje zdanie niech się liczy za pół. Ty wiesz, że dopiero po wizycie u Ciebie zlokalizowałam zakątek, który chcesz obsadzić. Ja to mam niezły zmysł orientacji w terenie. Wcześniej nie mogłam się zorientować co i gdzie.