Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 23:58, 09 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Jak już dajesz fotki to palce lizać Czosnek Szuberta na pewno ma kwiatostan większy niż głowa dziecka, co prawda mam tylko jeden, ale warto w nie zainwestować, podobnie jak w błękitne. Hair też ciekawy

Mariolu, dzięki. Czyli ja mam Szuberty, nie Krzysie?
Hair u mnie nie wzbudza pozytywnych odczuć. Za bardzo pogięty
Tess 00:00, 10 cze 2014

agniecha973 napisał(a)

Teraz takie bajki wszędzie wciskają, że ja już nie reaguję na takie napisy. Przykre to.

Powiem szczerze, ze ja tego hasła - sloganu nawet nie zauważyłam, ani kiedy kupowałam, ani kiedy reklamowałam.
To właściciel sam zwrócił mi na niego uwagę, gdy składałam reklamację.
Dobre, co?

Dasia 00:21, 10 cze 2014

agniecha973 napisał(a)

Fajne te włoski, fotogeniczne
A jarzmianki śliczne Ci wchodzą. Białej jeszcze nie mam, duże niedopatrzenie
Magda70 08:36, 10 cze 2014

Aga, doczytałam u Marzeny, że buki też nie dadzą rady na podmokłym. A masz jakieś doświadczenie z klonami?

Muszę zaproponować znajomym (laikom ogrodowym) jakieś drzewo szczepione na ok 2 metrach. I najlepiej w formie kulistej...
Znalazłam u nas w całkiem przystępnej cenie klony: flamingo, globosum, drumondi i royal. I jeszcze wiąz holenderski... i tak drążę i pytam.
Może Magnolia u Ciebie zerknie i coś podpowie?

A czosnki Krzysztofa (wydaje mi się, że to nie Szuberta) też mam u siebie 3 i to przez przypadek. Piękne są.
agniecha973 11:58, 10 cze 2014

Tess napisał(a)

Powiem szczerze, ze ja tego hasła - sloganu nawet nie zauważyłam, ani kiedy kupowałam, ani kiedy reklamowałam.
To właściciel sam zwrócił mi na niego uwagę, gdy składałam reklamację.
Dobre, co?

Może to miało być na plus dla firmy, tylko chyba pan ma problem z logicznym myśleniem. Dobre!
agniecha973 11:59, 10 cze 2014

Dasia napisał(a)

Fajne te włoski, fotogeniczne
A jarzmianki śliczne Ci wchodzą. Białej jeszcze nie mam, duże niedopatrzenie

Zgadza się, bardzo fotogeniczne te czuprynki. Jarzmianki dają efekt w większej grupie. Pojedyncze się gubią.
agniecha973 12:02, 10 cze 2014

Magda70 napisał(a)
Aga, doczytałam u Marzeny, że buki też nie dadzą rady na podmokłym. A masz jakieś doświadczenie z klonami?

Muszę zaproponować znajomym (laikom ogrodowym) jakieś drzewo szczepione na ok 2 metrach. I najlepiej w formie kulistej...
Znalazłam u nas w całkiem przystępnej cenie klony: flamingo, globosum, drumondi i royal. I jeszcze wiąz holenderski... i tak drążę i pytam.
Może Magnolia u Ciebie zerknie i coś podpowie?

A czosnki Krzysztofa (wydaje mi się, że to nie Szuberta) też mam u siebie 3 i to przez przypadek. Piękne są.

Magda, nie wiem za dużo więcej. Mam tylko takie doświadczenie z bukami. Klony, to może Pszczółka zna lepiej.
Magda70 12:04, 10 cze 2014

Buziak...lece do Pszczółki
Pszczelarnia 13:46, 10 cze 2014

Pszczółka przyleciała - bądźmy dobrej myśli z powodu chwastów.
Mnie się ich tak wiele nasiało w trawy młode. Chirurgiczne plewienie mnie czeka.
Agnieszka, kupiłam 3 białe róże okrywowe NN, bo ładnie pachniały. Kwiat też śliczny. Czy to jest normalne?

Ale już widzę te jarzmianki Twoje i moje róże.... . Tylko co po sezonie?

Olasta 22:41, 10 cze 2014

Witam i z góry przepraszam, że zaśmiecam u Ciebie, ale na mój wątek to już nawet ja nie zaglądam Wsadziłam brzoy Doorenbos u siebie i co koło nich przechodze to się zastanawiam czy nie za gęsto - co 2 m, jak myślicie?