Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 15:42, 09 lip 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Zazwyczaj się nie wtrącam w ogrody. Każdy ma swoją koncepcję.
Ja bym przycielam tuje do równości. Kiedyś też miałam opory ze swoimi tujami. Górka im dobrze odrasta później co 2 lata lekko przyciąć.
Popatrz na trzmieliny na pniu, surmie, derenie też ładne. Dęby błotne Grean dwarf na pniu te przy okazji dadzą pokaż koloru w jesieni. One nie rosną szybko i można je formować.

Elu, też bym te tuje przycięła . Problemy są dwa - okna sąsiadów na piętrze (tuje je ledwo zasłaniają) oraz wysokość tuj - nie ma chętnego do skakania po drabinie . Ale, przyznaję, równo przycięte wyglądałyby o niebo ładniej.
Dęby błotne są śliczne! Tylko wymagają zdecydowanie za dużo wody .
ElzbietaFranka 20:25, 09 lip 2025

mrokasia napisał(a)

Elu, też bym te tuje przycięła . Problemy są dwa - okna sąsiadów na piętrze (tuje je ledwo zasłaniają) oraz wysokość tuj - nie ma chętnego do skakania po drabinie . Ale, przyznaję, równo przycięte wyglądałyby o niebo ładniej.
Dęby błotne są śliczne! Tylko wymagają zdecydowanie za dużo wody .

Kasiu z tymi dębami to nie prawda. Jak jest normalny rok nie trzeba ich podlewać. Obecna susza tak trzeba podlać.
Mam dęby i nie podlewam często. Raz na jakiś czas.

Kupiłam miesiąc temu znowu 4 dęby błotne kolumnowe. Są tak piękne że nie moge się oprzeć.

Właśnie to skakanie raz przycielam radykalnie. teraz sami przycinamy.

Magara 22:45, 09 lip 2025

mrokasia napisał(a)

Kochana, ja jestem świadoma urody tych tuj . Ale wolę oglądać swoje tuje niż dom sąsiadów.

Wcale Ci się nie dziwię

Ostateczny pomysł Twój - bardzo fajny
Wafel 01:55, 10 lip 2025

Mnie wkurza czekanie do jesieni, ale rozsądek podpowiada, żeby czekać Muszę miskanta wyautować, ale chcę go komuś podarować więc szkoda mi go teraz kopać... Poza tym, to co bym chciała kupić w jego miejsce, jest teraz niedostępne - mam hamulec
mrokasia 09:30, 10 lip 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu z tymi dębami to nie prawda. Jak jest normalny rok nie trzeba ich podlewać. Obecna susza tak trzeba podlać.
Mam dęby i nie podlewam często. Raz na jakiś czas.

Kupiłam miesiąc temu znowu 4 dęby błotne kolumnowe. Są tak piękne że nie moge się oprzeć.

Właśnie to skakanie raz przycielam radykalnie. teraz sami przycinamy.

No proszę, a w nazwie mają „błotne”
mrokasia 09:31, 10 lip 2025

Magara napisał(a)

Wcale Ci się nie dziwię

Ostateczny pomysł Twój - bardzo fajny

Dzięki, wydaje mi się, że będzie fajnie
mrokasia 09:33, 10 lip 2025

Wafel napisał(a)
Mnie wkurza czekanie do jesieni, ale rozsądek podpowiada, żeby czekać Muszę miskanta wyautować, ale chcę go komuś podarować więc szkoda mi go teraz kopać... Poza tym, to co bym chciała kupić w jego miejsce, jest teraz niedostępne - mam hamulec

A ja się skuszę. Ten tydzień ma być dość chłodny i deszczowy z oknami pogodowymi. Zaraz jadę do szkółki, ponoć mają spore te derenie Aurea .
mrokasia 11:59, 10 lip 2025

No to kupione . Teraz jedziemy przymierzyć .
Roocika 12:14, 10 lip 2025

mrokasia napisał(a)
No to kupione . Teraz jedziemy przymierzyć .

Jaka Ty szybka jesteś
To czekam na fotki
mrokasia 12:21, 10 lip 2025

I przymiarka na rabacie