Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 15:42, 09 lip 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Zazwyczaj się nie wtrącam w ogrody. Każdy ma swoją koncepcję.
Ja bym przycielam tuje do równości. Kiedyś też miałam opory ze swoimi tujami. Górka im dobrze odrasta później co 2 lata lekko przyciąć.
Popatrz na trzmieliny na pniu, surmie, derenie też ładne. Dęby błotne Grean dwarf na pniu te przy okazji dadzą pokaż koloru w jesieni. One nie rosną szybko i można je formować.

Elu, też bym te tuje przycięła . Problemy są dwa - okna sąsiadów na piętrze (tuje je ledwo zasłaniają) oraz wysokość tuj - nie ma chętnego do skakania po drabinie . Ale, przyznaję, równo przycięte wyglądałyby o niebo ładniej.
Dęby błotne są śliczne! Tylko wymagają zdecydowanie za dużo wody .
ElzbietaFranka 20:25, 09 lip 2025

mrokasia napisał(a)

Elu, też bym te tuje przycięła . Problemy są dwa - okna sąsiadów na piętrze (tuje je ledwo zasłaniają) oraz wysokość tuj - nie ma chętnego do skakania po drabinie . Ale, przyznaję, równo przycięte wyglądałyby o niebo ładniej.
Dęby błotne są śliczne! Tylko wymagają zdecydowanie za dużo wody .

Kasiu z tymi dębami to nie prawda. Jak jest normalny rok nie trzeba ich podlewać. Obecna susza tak trzeba podlać.
Mam dęby i nie podlewam często. Raz na jakiś czas.

Kupiłam miesiąc temu znowu 4 dęby błotne kolumnowe. Są tak piękne że nie moge się oprzeć.

Właśnie to skakanie raz przycielam radykalnie. teraz sami przycinamy.

Magara 22:45, 09 lip 2025

mrokasia napisał(a)

Kochana, ja jestem świadoma urody tych tuj . Ale wolę oglądać swoje tuje niż dom sąsiadów.

Wcale Ci się nie dziwię

Ostateczny pomysł Twój - bardzo fajny