Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

TAR 19:04, 11 lip 2025

Kasia, ktore drzewko to magnolia. To pomiedzy IH?
I co to za kulki dolem? Buksy?

Fajnie tak swoj komposcik zuzywac. Nic sie nie marnuke w ogrodzie. Jak dlugo sie przerabial?
UrsaMaior 19:15, 11 lip 2025

Ekstra postępy, działaj, działaj, bo wizytacja będzie
mrokasia 19:25, 11 lip 2025

TAR napisał(a)
Kasia, ktore drzewko to magnolia. To pomiedzy IH?
I co to za kulki dolem? Buksy?

Fajnie tak swoj komposcik zuzywac. Nic sie nie marnuke w ogrodzie. Jak dlugo sie przerabial?

Pomiędzy IH jest lilak. Magnolii nie widać . Ma z 1,5m i dwa pędy z czego jeden niestety łysy. Ucierpiała po przymrozkach a potem ja ją dobiłam podlewając ze zraszacza .

Te kulki to tujki danica.

Kompościk długo siedział w kompostowniku bo ciągle nie miałam czasu się do niego dobrać. Poza tym nie spodziewałam się, że będzie prawie cała komora gotowego bo tu sporo suchego trafia i ten przerób idzie wolniej. Do kompostownika przy garażu trafia sporo zielonych odpadów z kuchni i tam przerabia się szybciej, kilka miesięcy.
mrokasia 19:27, 11 lip 2025

UrsaMaior napisał(a)
Ekstra postępy, działaj, działaj, bo wizytacja będzie

A wizytacja nie pomogłaby w przesadzaniu??? Tylko tak na gotowe chce?
UrsaMaior 19:55, 11 lip 2025

To zależy czy masz piasek czy glinę
mrokasia 20:00, 11 lip 2025

Piasek .

Generalnie mam ambitny plan zrobienia tej rabaty w weekend. Czy się uda - nie wiem. Zależy od pogody, tego czy mi coś nieogrodowego nie wypadnie i tego czy jutro dam radę cokolwiek zrobić bo jakaś trochę zmęczona jestem i rączki mnie bolą.
Judith 20:33, 11 lip 2025

Podziałane . Super
Odpocznij sobie, pośpiech wskazany jest tylko przy łapaniu pcheł . Teraz pora na regenerację.
Agatorek 21:09, 11 lip 2025

mrokasia napisał(a)
Piasek .

Generalnie mam ambitny plan zrobienia tej rabaty w weekend. Czy się uda - nie wiem. Zależy od pogody, tego czy mi coś nieogrodowego nie wypadnie i tego czy jutro dam radę cokolwiek zrobić bo jakaś trochę zmęczona jestem i rączki mnie bolą.

Rób, rób, bo może swoją wizytację będę miała niedługo u Ciebie .

Chyba że się zgramy z Izą i trochę pomożemy
Agatorek 21:11, 11 lip 2025

mrokasia napisał(a)
Pierwszy etap za mną , uff.

Teraz etap drugi - przekopanie z dobrociami. Tylko muszę się dobrać do kompostowników.

I etap trzeci - przesadzanie i sadzenie ale to już raczej jutro i w niedzielę.

Ale ładnie i równiutko.,..

Chyba muszę przyjść na szkolenie przed moimi nowymi piaskami
mrokasia 22:35, 11 lip 2025

Judith napisał(a)
Podziałane . Super
Odpocznij sobie, pośpiech wskazany jest tylko przy łapaniu pcheł . Teraz pora na regenerację.

Regeneracja musi poczekać aż zrobię tę rabatę . Korzystam z aktualnej sprzyjającej pogody. Nie chcę by mnie upały zastały.