Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 10:26, 12 lip 2025

April napisał(a)
Zakupy zacne. Będzie fajnie. Choć wolę na żywo podziwiać niż na zdjęciach

Przyjeżdżaj
Gruszka_na_w... 10:32, 12 lip 2025

mrokasia napisał(a)

Regeneracja musi poczekać aż zrobię tę rabatę . Korzystam z aktualnej sprzyjającej pogody. Nie chcę by mnie upały zastały.

Mamy podobne upodobania pogodowe związane z pracami w ogrodzie.
Idziesz jak burza. Ślicznie wygląda ten wykancikowany nowy kształt rabaty. No i zakupy zacne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 14:36, 12 lip 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mamy podobne upodobania pogodowe związane z pracami w ogrodzie.
Idziesz jak burza. Ślicznie wygląda ten wykancikowany nowy kształt rabaty. No i zakupy zacne.

I przy tej pogodzie pot momentami zalewa mi oczy .
Kancik i zakupy dziękują .
TAR 14:41, 12 lip 2025

U nas caly czas pada. Nic dzis nie porobie. Po 18 ma cos sie przejasnic to choc poukladam doniczki na rabatach na jutrzejsze sadzenie.
A dzis moze przytne suchelce przekwitle. Bodziszki i tak musze przesadzic.
mrokasia 15:22, 12 lip 2025

U nas przelotne mżawki. Nie zwracam na nie uwagi .
Plan minimum na dziś wykonany - przesadzony buks, kalina, magnolia i duża kępa hyzopa. Posadzone derenie Aurea. No i wykopana część bylin - czekają na nowe miejsca. Na razie powsadzałam je do misek i doniczek. Przy tej pogodzie powinny wytrzymać do jutra.
Magara 23:06, 12 lip 2025

mrokasia napisał(a)

Kochana, to nie wyścigi. Każdy działa jak mu wygodnie .

Dobrze prawisz, ale wygodnie to jest książkę na tarasie latem czytać, a do prac ogrodowych czasem motywacji dobrej trzeba albo kopa w tyłek

P.S. Kaśku, pokaż humello swojego. Mój zaczyna kwitnąć i jakiś jasny się wydaje, nawet różowy, no szok. Twojego pamiętam jako mocno fioletowego.
TAR 23:11, 12 lip 2025

A wiesz Daga moje tez bardzo rozowe, myslalam ze beda fioletowe.
Magara 23:22, 12 lip 2025

Tarcia, eh... Ja dochodzę do wniosku, że kolorystyczne rekomendacje internetowe, nawet te forumowe, się nie sprawdzają Każda roślina rośnie inaczej, kwitnie inaczej, wzrost ma różny - w zależności od konkretnych warunków glebowych/słonecznych/ wodnych. Trzeba po prostu testować u siebie
mrokasia 10:10, 13 lip 2025

Daga, moje Humelo wyglądają różnie .

Na szczęście mi to nie przeszkadza. Siewki różowieją.
TAR 10:27, 13 lip 2025

Mnie w sumie tez nie przeszkadza troche inny kolor. Mialy wytrzymac na bagiennej i wytrzymaly. Ladnie kwitna. Roz mi tam tez pasuje, moze z czasem kolor sie zmieni.
Nawet jakby mialy miec jeszcze inny kolor niebieski, zolty czerwony, to tam gdzie rosna kazdy jest ok.
Moze kolor zalezy od rodzaju gleby. Bo jeden z moich darowanych czysccow rok temu byl fioletowym teraz jest rozowy.