Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Agatorek 13:20, 28 paź 2025

Jola, jakbyś się zdecydowała, to daj znać . Jeszcze parę dni minie, zanim się ogarnę i złożę zamówienie.
mrokasia 12:21, 30 paź 2025

MartaCho napisał(a)
Cudnie świeci!

Prawda? Chociaż tym się można pocieszyć.

Margo2 napisał(a)
Tak, zimno i mokro.
Miałaś wczoraj burzę z gradem?
U mnie az taki grad nie padał, ale u koleżanki w Łowiczu zasłał cały ogród.
Jaka szkoda, że nie mogłam wpaśc na spotkanie z lubelskimi dziewczynami.
Ogród w jesiennych barwach masz przepiękny. Kolory niesamowite. U mnie za dużo cienia. Nie ma szans na takie przebarwienia

Ani burzy ani gradu na szczęście. Po prostu solidnie popadało.
To prawda, ogród jest kolorowy i to bardzo cieszy. Ale fakt - słońce pomaga przebarwieniom.

tulucy napisał(a)
Ja miałam grad na działce. Ale dopiero jak już ruszałam samochodem do Warszawy po południu. A tak ładny dzień był w sumie.

Serio? Mam nadzieję, że taki niegroźny, drobny.
mrokasia 12:24, 30 paź 2025

mirkaka napisał(a)

Tak rzadko jestem u Ciebie Kasiu, a Ty masz niesamowity ogród

Dziękuję . Wpadaj częściej!

tulucy napisał(a)
Kasia, Twoje stipy mają dzieci. Dwie kępy na pewno przeżyły przeprowadzkę. Jedną niestety wykopałam wczoraj. Do kolejnych nie doszłam jeszcze.

Grzeczne stipy .

Agatorek napisał(a)

Nieeeee.
Może sama ją zamówię, bo muszę dokupić jednego klona crimson sentry. To by mi wrzucili na pakę jeszcze to maleństwo

April napisał(a)
Aga, no w pierwszej chwili chciałam pisać: weź i dla mnie tą kalinę.... ale rozsądek mnie przystopował. Chociaż nie zrezygnowałam zupełnie. Cały czas myślami szukam dla niej słonecznego miejsca

He he he

Judith napisał(a)
Ogień, zaiste! A przerobiona rabata rabata z tyłu domu wyglada świetnie. Czekała na dobry moment i dostała to, czego potrzebowała .

To prawda z tą rabatą . I w dodatku miałaś w tym swój niebagatelny udział .
mrokasia 12:38, 30 paź 2025

April 12:50, 30 paź 2025

Agatorek napisał(a)
Jola, jakbyś się zdecydowała, to daj znać . Jeszcze parę dni minie, zanim się ogarnę i złożę zamówienie.

Już zdążyłam sobie wybić z głowy. Zamówiłam trzy róże....he he. A ty znów kusisz Daj znać jak będzie deadline Pomyślę w weekend
April 12:51, 30 paź 2025

mrokasia napisał(a)

Kasia, ale widoki
Jakiś front burzowo-gradowy idzie. Pewnie też będzie spektakularne niebo. U ciebie to fajnie zawsze widać.
TAR 13:36, 30 paź 2025

Kasia a u mnie juz stany bezlistne niestety. U ciebie jeszcze kolor widze. Na kaline sie nie skusze ale dęby mi po głowie chodza czy nie wymienic 2 ambrowcow na bagiennej, ktorym z lekka ciezko w tej mokrej zimnej glebie.
Codziennie przejezdzam obok posesji, gdzie rosnie dąb bagienny, praktycznie w rowie z woda, bezodmianowy nieformowany. Matko jakie cudo. Tylko to wielkie rosnie. Co to by pozniej bylo. A forma kulista i kolumnowa nie bardzo mi sie podoba. Co robic, co robic? Kupic gatunek i pilnowac ciecia?
nicol21 16:31, 30 paź 2025

I znów piękne widoki!!!! i ten granat nieba!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Judith 16:40, 30 paź 2025

April napisał(a)

Kasia, ale widoki
Jakiś front burzowo-gradowy idzie. Pewnie też będzie spektakularne niebo. U ciebie to fajnie zawsze widać.

Było pomarańczowo
April 09:17, 31 paź 2025

Pomarańczowo... no musiało być pięknie.
U mnie było takie silne uderzenie wiatru, raptem drzewa się położyły. Tylko nadsłuchiwałam czy coś nie trzaśnie. A to już była druga fala. Pierwszej nie widziałam bo byłam w Warszawie, w pracy, tam nie było nic nadzwyczajnego poza ulewnym deszczem.