Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

tulucy 00:17, 16 lis 2025

Nie strasz deszczem czy tam białym nie daj boszzz.

Ja też zamierzam ryć. Tydzień temu w sumie mżawka mi nie przeszkadzała. Dopiero solidniejszy deszcz mnie wypłoszył.
mirkaka 19:25, 16 lis 2025

TAR napisał(a)
Kasia a u mnie juz stany bezlistne niestety. U ciebie jeszcze kolor widze. Na kaline sie nie skusze ale dęby mi po głowie chodza czy nie wymienic 2 ambrowcow na bagiennej, ktorym z lekka ciezko w tej mokrej zimnej glebie.
Codziennie przejezdzam obok posesji, gdzie rosnie dąb bagienny, praktycznie w rowie z woda, bezodmianowy nieformowany. Matko jakie cudo. Tylko to wielkie rosnie. Co to by pozniej bylo. A forma kulista i kolumnowa nie bardzo mi sie podoba. Co robic, co robic? Kupic gatunek i pilnowac ciecia?

Tar, kupić gatunek i nie pilnować cięcia, dęby błotne to dla mnie najpiękniejsze drzewa w pokroju i liściach

Kasia, masz pięknie
Gosialuk 21:20, 17 lis 2025

Dołączam do grona zadowolonych z dnia. Ja z kolei uskuteczniałam ostatnie koszenie.
Eupraksja 09:44, 11 gru 2025

mrokasia napisał(a)
Przeleciałam ogród kosiarką (chyba z 5 koszy poszatkowanych liści) i odkurzaczem wciągnęłam część liści ze żwirku na froncie.

Tak się właśnie zastanawiałam, oglądając Twoje zdjęcia, jak udaje Ci się taki czysty żwirek utrzymać Cały czas nie straciłam nadziei, że coś jednak zrobimy i u nas z podjazdem, żwirek też był rozważany (przepuszczalny i bardziej naturalny z wyglądu), ale boję się m.in. tego, że się szybko uwala rozkładającą materią liściową. No i - że będzie się wybijał, bo u nas nie dość że spadek terenu, to jeszcze ostry zakręt jest zaraz na początku podjazdu.
mrokasia 11:47, 13 gru 2025

Kupiłam kolejny kompostownik to trzeba teraz go zapełnić . Pogoda akurat sprzyja.

Miłego dnia!

Edit: no i kompostownik pełny
Konieczki 22:23, 13 gru 2025

Brawo Ty, ale mnie się podoba ten wozeczek bardzo
TAR 23:01, 13 gru 2025

Kasia. Zazdroszcze troche. Tez bym troche porzadku chetnie zrobila. Ale reka jeszcze nie teges i padalo od rana. W tym roku nawet lampek na ogrodzie nie wieszamy jestesmy tacy zmeczeni.
Basieksp 21:18, 14 gru 2025

Brawo A ja się lenię ogrodowo. Dziś pokręciłam sie po ogrodzie i kret mnie z niego wygonił
Tak ma poryte, że aż nie wiem jak to ogarnę. Jeszcze tyle kopców nie miałam i to w grudniu.
Margo2 15:27, 29 gru 2025

O rany, Ty nadal pracowałaś?
Ja nic nie robiłam w ogrodzie.
Ale poczekam na lepsze czasy
mrokasia 08:38, 31 gru 2025

Konieczki, taaaak, wózeczek jest zajefajny, polecam. Dużo lepszy niż taczka

Tarcia, Basia, Gosia, trafił się ładny dzień i możliwość to skorzystałam .