Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 17:43, 23 mar 2026

Dziś przeleciałam trawnik kosiarką wciągając resztki tego co wygrabiłam wcześniej z rabat a czego nie zebrałam rękami. Od razu przejaśniało .
Trawnik jest w tragicznym stanie, szczególnie przy altanie gdzie śnieg najdłużej zalegał. Pleśń pośniegowa zrobiła swoje. Będzie wymagał solidnej wertykulacji i nawożenia.
magewa 18:29, 23 mar 2026

Ja też dziś pierwszy raz kosiłam -a właściwie sprzątałam trawnik kosiarką -od razu lepiej -teraz już nie wyplewione rabaty,aż tak bardzo nie biją mnie po oczach -coś jak w domu -jak się rynek ogarnie ,to reszty bałaganu nie widać
LIDKA 20:01, 23 mar 2026

Widzę że robota wrze. U mnie trawnik najgorszy koło samego tarasu. Śnieg tu leżał i jeszcze z dachu zwał spadł. A też tedy wozimy drewno do kominka i są ślady po taczce.
M dziś zweryykulował a w tyg zrobię kompostowanie i dosiewki. Za jakieś 2 tyg powinien być w formie.

Polon 20:49, 23 mar 2026

Kasia, już dawno miałam Ci pisać, że baaaardzo często o Tobie myślę, bo … nieustająco korzystam z Twojego pomysłu z plastikową skrzynką do przesiewania.
Ostatnio codziennie przesiewam kompost, więc codziennie w głowie dziękuję Ci za ten patent
mrokasia 17:46, 24 mar 2026

magewa napisał(a)
Ja też dziś pierwszy raz kosiłam -a właściwie sprzątałam trawnik kosiarką -od razu lepiej -teraz już nie wyplewione rabaty,aż tak bardzo nie biją mnie po oczach -coś jak w domu -jak się rynek ogarnie ,to reszty bałaganu nie widać

mrokasia 17:47, 24 mar 2026

LIDKA napisał(a)
Widzę że robota wrze. U mnie trawnik najgorszy koło samego tarasu. Śnieg tu leżał i jeszcze z dachu zwał spadł. A też tedy wozimy drewno do kominka i są ślady po taczce.
M dziś zweryykulował a w tyg zrobię kompostowanie i dosiewki. Za jakieś 2 tyg powinien być w formie.

Właśnie tak myślę, żeby wertykulację zrobić w tym tygodniu.
mrokasia 17:47, 24 mar 2026

Polon napisał(a)
Kasia, już dawno miałam Ci pisać, że baaaardzo często o Tobie myślę, bo … nieustająco korzystam z Twojego pomysłu z plastikową skrzynką do przesiewania.
Ostatnio codziennie przesiewam kompost, więc codziennie w głowie dziękuję Ci za ten patent

Cała przyjemność po mojej stronie .
mrokasia 17:51, 24 mar 2026

Odpaliłam dziś podlewanie. Na rabatach za domem, które przerabiałam w zeszłym roku i sporo tam bylin. Bo jak zaczęłam tam pielić to sam pył. Szok! W prognozach deszcz miał padać już kilka razy j nic …
LIDKA 19:37, 24 mar 2026

U mnie deszcz na jutro zapowiadany.
Wolne mam i chce dosiewki zrobić i kompostowanie trawnika. No zobaczymy. Też mi się zdaje że sucho jest bardzo. U mnie na dereniowej sucho najbardziej.
Patrycja_KG_Lu 08:25, 25 mar 2026

U mnie padał deszcz raz jak śnieg kończył się rozpuszczać i od tej pory susza. Nie zanotowałam, ale przeszło miesiąc już pewnie. Podlewam tylko to co posiane w warzywniku z mauzera, ale czas podlewanie włączyć i podlać laurowiśnie jako najpilniejsze.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies