Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 21:15, 11 kwi 2026

Magara napisał(a)
Kaśku, własne pomidory są "własne" Dobrze zrobiłaś, że dałaś foliaczkowi szansę
Od kilku lat obserwuję jak smakują warzywa własne i kupne. I jak długo, jedne i drugie, trzymają świeżość. Nie ma porównania. Moje pomidory (te, których zaraza nie trafiła) jedliśmy do grudnia
P.S. A gdzie ten Twój nowy śliczny pierwiosnek???

To że swoje najlepsze to wiadomo. Tylko trzeba ich nie ukatrupić przed wydaniem plonów

Pierwiosnek nieco już stracił na urodzie ale jak nie zapomnę to mu jutro cyknę fotkę.
mrokasia 21:27, 11 kwi 2026

Dziś udało mi się zwertykulować 1/3 trawnika. Reszta musi poczekać bo mi elektryczny wertykulator padł bez szans na reanimację. Po debacie z eM zakupiliśmy nowy, tym razem akumulatorowy. Przyjdzie we wtorek.

Poza tym przesadziłam drugą dużą tawułę brzozolistną - poszła w miejsce połamanego przez śnieg bukszpana. Wcześniej rosła wraz z drugą w warzywniku w charakterze niskiego żywopłocika. Odzyskane miejsce zajęła borówka . Oczywiście, posadzenie tawuły oznaczało konieczność przesunięcia fothergilli. Bez tego zabiegu oba krzaczki rosłyby jako bliźnięta syjamskie zrośnięte boczkami.

Jutro ciąg dalszy zabawy . Mam do posadzenia trochę małych roślinek i jedną całkiem sporą magnolię tudzież parę sztuk brunner do przesadzenia.
Gosialuk 09:57, 12 kwi 2026

Jak to na wiosnę robić tylko porządki.
W ogrodzie zawsze się wymyśli jakieś przemeblowanie, przecież wtedy jest jeszcze tyle miejsca. Ciekawe dlaczego później tego miejsca już nie widać?
April 07:20, 13 kwi 2026

Masz wysprzątane to możesz przesadzać. Ja ciągle tonę w igłach. Chociaż cały weekend ciężko tyrałam.
Zrezygnowałam w tym roku z pomidorków. Nie miał się kto zajmować.
Dobrze że nie mam gdzie bo miałabym nowe chciejstwo. Ta wisienka super się prezentuje.
mrokasia 10:22, 14 kwi 2026

Gosialuk napisał(a)
Jak to na wiosnę robić tylko porządki.
W ogrodzie zawsze się wymyśli jakieś przemeblowanie, przecież wtedy jest jeszcze tyle miejsca. Ciekawe dlaczego później tego miejsca już nie widać?

Najlepsze jak potem okazuje się, że ma się w efekcie 2w1 bo posadziło się jedno na drugim .

April napisał(a)
Masz wysprzątane to możesz przesadzać. Ja ciągle tonę w igłach. Chociaż cały weekend ciężko tyrałam.
Zrezygnowałam w tym roku z pomidorków. Nie miał się kto zajmować.
Dobrze że nie mam gdzie bo miałabym nowe chciejstwo. Ta wisienka super się prezentuje.

Ja Cię podziwiam za sprzątanie tych ton igieł. Chyba by mnie szlag trafił.
Na chciejstwa w sumie też już nie mam miejsca. Chyba, że jakiś małe coś co da się upchnąć kolanem.
Judith 10:25, 14 kwi 2026

mrokasia napisał(a)

Najlepsze jak potem okazuje się, że ma się w efekcie 2w1 bo posadziło się jedno na drugim .

Taaa. U mnie waśnie wyrósł tulipan w środku kępy rozchodnika
UrsaMaior 11:39, 14 kwi 2026

No i gdzie ta prymulka???
TAR 16:24, 14 kwi 2026

Judith napisał(a)

Taaa. U mnie waśnie wyrósł tulipan w środku kępy rozchodnika

U mnie ranniki w azalii
mrokasia 17:01, 14 kwi 2026

Idę właśnie wsadzić dziewanny. Na pewno mam tam gdzieś werbenę Bampton i siewki jeżowek, ciekawe jaki kolaż uzyskam

A oto prymulka:
UrsaMaior 19:57, 14 kwi 2026

Przeboska!!!