Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 11:18, 29 kwi 2026

Judith napisał(a)

Sądzę, że fakt, że nie mieszkają tam licznie miłośnicy grillowania przy głośniku wystawionym na dwór przeważa nad zerkaniem na ogród .

TAR napisał(a)
Oj tam pewnie tylko zerka. Taki ogrod, to az chce sie patrzec. Nie sadze, ze podglada i jednak szanuje wasza prywatnosc.

No i pamietaj, ze wszystkie Anki to fajne dziewczyny. Jak wszystkie Tomki to fajne chlopaki

Ja naprawdę bardzo doceniam, że mam taką sąsiadkę . To najlepszy wariant jaki mógł się wydarzyć.
mrokasia 11:22, 29 kwi 2026

ewsyg napisał(a)
Kasiu, z dużą przyjemnością obejrzałam Twoje zdjęcia. Pięknie kwitną Ci drzewa. Kanzany mam w planach, ale muszę przygotować dla nich miejsce.

Hej Ewa . Miło, że do mnie zaglądasz i zostawiasz miłe słowa.
Kanzany bardzo polecam. Piękne, bezproblemowe, niezbyt duże drzewa. Wiosną okwiecone, jesienią płoną czerwienią i pomarańczem.
mrokasia 11:28, 29 kwi 2026

Magara napisał(a)

Aaa, niepokój Twój rozumiem, ale drzewa w końcu urosną bardziej
Jakoś mi się wydawało, że to będą budynki wielorodzinne. Bliźniaki - lepsze. Mniej ludzi

Drzewa już utrudniają swobodne zaglądanie do ogrodu, choć nie zasłaniają wszystkich okien .
Nie no, budynki wielorodzinne na szczęście odpadają ze względu na miejscowy plan zagospodarowania. Choć i tak wolałam tę łąkę za płotem...
tulucy 12:20, 29 kwi 2026

Wiesz, jak od łąki się sieje?? . Do tego te hulające wiatry. Chyba najlepsze sąsiedztwo to dom na dużej działce.
Polon 12:40, 29 kwi 2026

Kasia, ja mam za płotem dzialki niezabudowane i nawloć w ogrodzie. Wolałabym taką niekłopotliwą sąsiadkę

Iwonka 13:08, 29 kwi 2026

Nadrobiłam pourlopowe zaległości Lidzia ma rację, masz tyle kwitnących drzew i krzewów, super!
Czy ty kobieto wszystko wywracasz na froncie do góry nogami
Prześlij powera!!!
U mnie susza niesamowita, a chwasty pędzą jak szalone.
Zdrówka dla drugiej Połówki!!!

mrokasia 14:03, 29 kwi 2026

Lucy, Gosia, zawsze są plusy dodatnie i plusy ujemne .

Iwonka, faktycznie wywracam frontową do góry nogami. Nie dla efektu estetycznego tylko dla ulgi dla moich pleców, kolan i rąk . Młodsza i sprawniejsza nie będę. Power mam średni ale rośliny stoją i czekają więc trzeba zakasać rękawy i do przodu .
Za miłe słowa i życzenia dziękuję, cmok!
mrokasia 15:04, 29 kwi 2026

Dziś w nocy musiał być spory przymrozek. Kwiaty magnolii Susan i Cameo odeszły w niepamięć. Nigra w pąkach, mam nadzieję że kwiaty przetrwają. Jedna amanogawa cała brązowa, pozostałe dwie jako tako. Dobrze że Kanzany dalej cieszą. Ale młode listki na wczesnej magnolii ucierpiały.
Judith 15:13, 29 kwi 2026

Te skoki temperatur to jakieś szaleństwo. Dzisiaj w nocy minusy, a w dzień 8, a w niedzielę ma być 28
tulucy 15:23, 29 kwi 2026

U mnie zwarzyło grujeczniki, amanogawę i nową Susan jeszcze w donicy. Zimno, a jak wyjdzie słońce, to gorąco.