Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 09:24, 02 maj 2026

Dziewczyny, nasi młodzi dopiero zaczynają porządkować teren wokół domu - właśnie kończą robić odwodnienia. Robią sami więc to trwa bo na pokładzie mały człowiek.
Na razie to co do nich zwożę idzie do przechowalnika. Bo chcą mieć jakieś rabaty tylko jeszcze nie do końca wiedzą co i jak i czego chcą. Mamy do tego usiąść i razem poplanować. Wiadomo, będą mieć dużo trawnika bo dziecko musi mieć przestrzeń do biegania i zabawy. Więc na razie rabaty wzdłuż ogrodzenia i pod domem.
LIDKA 10:11, 02 maj 2026

Super że coś chcą mieć. Moi dzisiaj chałupkę pojechali oglądać. Nie mogliśmy z nimi bo mamy komunię.

Do ogrodu jeszcze daleko.
Ale też będę im pomagać. M to bardziej sprawy budowlane lub remontowe ogarnie.
mrokasia 18:51, 02 maj 2026

Frontowa in progress.

Zawilce i reszta drobnicy wykopana czeka na sadzenie. Może uda się jutro.

Zaraz będę przekopywać z kompostem i obornikiem przekompostowanym. Pomiędzy grabami będę dodawać dobroci do dołków. Tyle tam korzeni, że nie ma mowy o przekopaniu całości.

Edit: stwierdziłam, że nie będę przekopywać. Rozsypałam w miarę równo i przemieszałam lekko z wierzchnią warstwy. W trakcie sadzenia i tak wszystko się wymiesza .
Eupraksja 00:23, 03 maj 2026

Moja najstarsza córka ma (bardzo przyszłościowo, bo dopiero robi licencjat w tym roku) plan taki - trawnik z mikrokoniczyną, jedna magnolia gwiaździsta i jedna róża herbaciana
GingerO 06:43, 03 maj 2026

Eupraksja napisał(a)
Moja najstarsza córka ma (bardzo przyszłościowo, bo dopiero robi licencjat w tym roku) plan taki - trawnik z mikrokoniczyną, jedna magnolia gwiaździsta i jedna róża herbaciana

No to już wiadomo jak to się skończy
mrokasia 12:16, 03 maj 2026

Mnóstwo ludzi chce mieć po prostu kawał trawnika i żywopłot. Chcą korzystać a nie tyrać w ogrodzie. I nic w tym złego. Tylko potem najczęściej żalą się, że koszenie im zajmuje pół weekendu, a trawnik bez podlewania, nawożenia i innych zabiegów nie wygląda tak jak oczekiwali.
Patrycja_KG_Lu 20:30, 03 maj 2026

mrokasia napisał(a)
Mnóstwo ludzi chce mieć po prostu kawał trawnika i żywopłot. Chcą korzystać a nie tyrać w ogrodzie. I nic w tym złego. Tylko potem najczęściej żalą się, że koszenie im zajmuje pół weekendu, a trawnik bez podlewania, nawożenia i innych zabiegów nie wygląda tak jak oczekiwali.

Tacy to raczej robota koszącego kupują by i w koszenie się nie bawić.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies