Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

TAR 16:19, 29 kwi 2026

U mnie dzisiejsza noc w miare lajtowa, klony te nieposadzone wrzucilam pod namiocik, czesc poszla do garazu. Dzisiejsza nocka ma byc zimniejsza. Magnolia Leonard wstrzymala kwiaty, moze w majowke zakwitnie. I pewnie listki na wczesnych palmowych tez sie zmrożą
mrokasia 19:30, 29 kwi 2026

Byłam obejrzeć Nigrę. Lipa. Wszystkie pąki ścięte. Nawet 1 kwiatka nie zobaczę .
Zeźliłam się i z tej złości zabrałam się za demolkę frontowej. Zrealizowałam pkt pierwszy czyli wycięłam kosodrzewiny.
Przed i po

Jutro po południu zabieram się za wykopki - na pierwszy ogień idą karpy kosówek.

Graby oczywiście do solidnego cięcia ale to musi poczekać do czerwca.
tulucy 20:24, 29 kwi 2026

Jakby to powiedzieć, jakoś bardzo pusto się wcale nie zrobiło.
TAR 21:10, 29 kwi 2026

Jak nie zrobilo? Przeswity ogromne. Trzeba czyms zapelnic
mrokasia 22:37, 29 kwi 2026

Zrobiło się puściej ale nie pusto . Za to objawił się bałagan wywołany przez zawilce wiosenne. Będę musiała je wykopać a potem chyba będę sadzić w uciętych donicach by się tak nie rozłaziły.
Magara 22:46, 29 kwi 2026

Kasia, bardzo Ci strat przymrozkowych współczuję. Znam ten ból, aż za dobrze
Dobrze, że u Ciebie to się w powera ogrodowego przeobraziło, a nie jak u mnie w załamkę totalną
TAR 07:34, 30 kwi 2026

mrokasia napisał(a)
Zrobiło się puściej ale nie pusto . Za to objawił się bałagan wywołany przez zawilce wiosenne. Będę musiała je wykopać a potem chyba będę sadzić w uciętych donicach by się tak nie rozłaziły.

W ucietych tez sie beda rozlazic. Taki urok. Ja nadmiar swoich bede przekladac pod drzewa w lasku. Niech tam sobie zadarniaja.
mrokasia 08:08, 30 kwi 2026

Magara napisał(a)
Kasia, bardzo Ci strat przymrozkowych współczuję. Znam ten ból, aż za dobrze
Dobrze, że u Ciebie to się w powera ogrodowego przeobraziło, a nie jak u mnie w załamkę totalną

Daga, no co zrobić, taki mamy klimat
Staram się nie przejmować rzeczami, na które nie mam wpływu. Choć czasem ciężko.
mrokasia 08:10, 30 kwi 2026

TAR napisał(a)

W ucietych tez sie beda rozlazic. Taki urok. Ja nadmiar swoich bede przekladac pod drzewa w lasku. Niech tam sobie zadarniaja.

Serio? Wylezą z doniczek? To mnie zmartwiłaś.
Nadmiary u mnie też się nie zmarnują - pójdą pod derenie na brzozowej.
LIDKA 08:20, 30 kwi 2026

Przy kopaniu zawilców Kasia zobacz jakie są głębokie korzenie. Może jakby donice były fest głębokie to by nie wylazły. Kupiłam i zamierzam posadzić i też nie chce ich rozłażenia. A te kwiatki takie ładne przecież.