Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

TAR 17:45, 24 kwi 2025

Ja tez sie zdecydowalam na magnolie. Choc jablon Royalty ciagle za mna chodzi
Gruszka_na_w... 19:37, 24 kwi 2025

mrokasia napisał(a)

Myślę o różnych drzewkach. Jabłonki będą jednak chyba za duże... Nie wiem czy nie skuszę się na jakąś późniejszą magnolię... Potrzebne mi coś co osiągnie jakieś 3 do 4m, niezbyt rozłożyste ale i nie bardzo kolumnowe. Nie chcę niczego co będę musiała regularnie ciąć. Sama nie wiem...

Magnolia to chyba dobry wybór. Latem ma ładne liście, późno je zrzuca. W okolicach basenu powinna się sprawdzić.
Piękny ten judaszek.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:39, 24 kwi 2025

mrokasia napisał(a)
A na basenowej zamieszka magnolia Genie .

Zanim zobaczyłam ten wpis, to typowałam magnolię. Niech zdrowo rośnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 20:52, 24 kwi 2025

TAR napisał(a)
Ja tez sie zdecydowalam na magnolie. Choc jablon Royalty ciagle za mna chodzi

Jaką??? Kupiłaś już???
mrokasia 20:53, 24 kwi 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zanim zobaczyłam ten wpis, to typowałam magnolię. Niech zdrowo rośnie.

mrokasia 20:57, 24 kwi 2025

Na frontowej zaczęły zawilce wiosenne .
ajka 21:09, 24 kwi 2025

Zawilce wyglądają super w tych kolorach zielono żółtych. Znowu bardzo udany zestaw. Ja mam kilka, ale w miejscu mało widocznym i tak zastanawiam się czy nie dokupić. Teraz nawet mam większą ochotę.
Gratuluję kolejnej magnolii.
TAR 22:24, 24 kwi 2025

mrokasia napisał(a)

Jaką??? Kupiłaś już???

Kupilam, jak przyjada bedzie niespodzianka Powiem tylko, ze nie jedna A wszystko przez Izke.
Padł mi deren pagodowy po zimie i znalazlam miejsce od strony bajora, wiec wzielam te ktore mialam na liscie od ub. roku poza Gienka
TAR 22:25, 24 kwi 2025

ajka napisał(a)
Zawilce wyglądają super w tych kolorach zielono żółtych. Znowu bardzo udany zestaw. Ja mam kilka, ale w miejscu mało widocznym i tak zastanawiam się czy nie dokupić. Teraz nawet mam większą ochotę.
Gratuluję kolejnej magnolii.

To prawda, mialam tez to napisac, ubieglas mnnie. Pieknie to wyglada.
Rojodziejowa 22:41, 24 kwi 2025

mrokasia napisał(a)
Na frontowej zaczęły zawilce wiosenne .

O jak cudnie!!!