Kasiu jest szansa byś wrzuciła tą rabatę w odsłonie przez 4 pory roku? W poradnikach o tych zawilcach jest napisane, że sadzi się je jesienią...tak robiłaś?
Kasiu ja już to na pewno kiedyś pisałam ale muszę się powtórzyć. Uwielbiam Twój ogród i czystą przyjemnoscią jest oglądanie zdjęć. Gratuluję nabytku nowego drzewka, zdecydowana z Ciebie kobieta wiśnie są super, jestem ich wielką fanką.
Za gratulacje dziękuję, teraz trzeba ją posadzić. Muszę dziś kupić kwaśnej ziemi.
Te zawilce to zawilce wiosenne Snow White.
I są, na rabacie obok - zobacz na pierwszej fotce .
I Ty Gienki nie masz???
Cmooook!
Pati, jest szansa . Postaram się wyszukać i wrzucić zdjęcia, może nawet dziś .
Nie pamiętam kiedy sadziłam te zawilce ale pierwsze słyszę o sadzeniu jesienią. Kupowałam je w doniczkach więc jak z innymi z doniczek - sadzenie przez cały sezon.
Daria, baaaardzo mi miło .
Ja nie za bardzo lubię wszelakie długotrwałe rozkminki, jakoś mnie to męczy. Gdyby w ogrodniczym nie było odpowiedniego egzemplarza szukałabym dalej czegoś. A że była to co się miałam długo zastanawiać .
Ja od zeszłego roku mam swoje pierwsze zawilce na rabatę inspirowaną Asi Rojodziejowej, ale one właśnie późno kwitną i są wysokie. Google takie zalecenia pokazuje:
Pati, ja trzymam się zasady, że sadzonki z doniczek można sadzić przez cały sezon.
To co wkleiłaś pasuje mi raczej do wytycznych przy sadzeniu bylin z podziału - nie robimy tego gdy rośliny kwitną tylko po kwitnieniu albo sporo przed tak, by nie zaburzać kwitnienia i by roślina spokojnie mogła się skupić na odbudowaniu bryły korzeniowej.
Ja te zawilce z frontowej będę rozsadzać po kwitnieniu.