Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Magara 22:49, 24 kwi 2025

Kasiu-Mrokasiu - gratuluję zakupu obrzydliwej wprost Gienki

Znasz może odmianę zawilców - fajne one Chyba miałam kiedyś, ale nie wykluczam, że przy różnych rewolucjach je przekopałam

Te Twoje duże kwiaty mają - fajowe
Kasya 04:05, 25 kwi 2025

mrokasia napisał(a)
Na frontowej zaczęły zawilce wiosenne .

Ja nic nie poznaje
A nie tu byly juki ?
MartaCho 08:32, 25 kwi 2025

Też dołączam do zachwytów! Przeurocze te zawilce!
April 08:36, 25 kwi 2025

Zawilce wymiatają, świetna kompozycja z tą limonką, tak to świeżo wygląda.
Gienka też zgrabna Moja babcia była Genowefa
Patrycja_KG_Lu 10:14, 25 kwi 2025

Kasiu jest szansa byś wrzuciła tą rabatę w odsłonie przez 4 pory roku? W poradnikach o tych zawilcach jest napisane, że sadzi się je jesienią...tak robiłaś?
DariaB 10:30, 25 kwi 2025

Kasiu ja już to na pewno kiedyś pisałam ale muszę się powtórzyć. Uwielbiam Twój ogród i czystą przyjemnoscią jest oglądanie zdjęć. Gratuluję nabytku nowego drzewka, zdecydowana z Ciebie kobieta wiśnie są super, jestem ich wielką fanką.
mrokasia 11:44, 25 kwi 2025

ajka napisał(a)
Zawilce wyglądają super w tych kolorach zielono żółtych. Znowu bardzo udany zestaw. Ja mam kilka, ale w miejscu mało widocznym i tak zastanawiam się czy nie dokupić. Teraz nawet mam większą ochotę.
Gratuluję kolejnej magnolii.

Ja też bardzo lubię to zestawienie .
Aniu, te zawilce wiosenne bardzo ładnie się rozrastają, może spróbuj podzielić?

TAR napisał(a)

Kupilam, jak przyjada bedzie niespodzianka Powiem tylko, ze nie jedna A wszystko przez Izke.
Padł mi deren pagodowy po zimie i znalazlam miejsce od strony bajora, wiec wzielam te ktore mialam na liscie od ub. roku poza Gienka

Byłam u ciebie i widziałam tę listę zakupów .

TAR napisał(a)

To prawda, mialam tez to napisac, ubieglas mnnie. Pieknie to wyglada.

Cmok!

Rojodziejowa napisał(a)

O jak cudnie!!!

Miło, że się podoba .
mrokasia 12:06, 25 kwi 2025

Magara napisał(a)
Kasiu-Mrokasiu - gratuluję zakupu obrzydliwej wprost Gienki

Znasz może odmianę zawilców - fajne one Chyba miałam kiedyś, ale nie wykluczam, że przy różnych rewolucjach je przekopałam

Te Twoje duże kwiaty mają - fajowe

Za gratulacje dziękuję, teraz trzeba ją posadzić. Muszę dziś kupić kwaśnej ziemi.

Te zawilce to zawilce wiosenne Snow White.

Kasya napisał(a)

Ja nic nie poznaje
A nie tu byly juki ?

I są, na rabacie obok - zobacz na pierwszej fotce .

MartaCho napisał(a)
Też dołączam do zachwytów! Przeurocze te zawilce!

April napisał(a)
Zawilce wymiatają, świetna kompozycja z tą limonką, tak to świeżo wygląda.
Gienka też zgrabna Moja babcia była Genowefa

I Ty Gienki nie masz???
Cmooook!

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Kasiu jest szansa byś wrzuciła tą rabatę w odsłonie przez 4 pory roku? W poradnikach o tych zawilcach jest napisane, że sadzi się je jesienią...tak robiłaś?

Pati, jest szansa . Postaram się wyszukać i wrzucić zdjęcia, może nawet dziś .

Nie pamiętam kiedy sadziłam te zawilce ale pierwsze słyszę o sadzeniu jesienią. Kupowałam je w doniczkach więc jak z innymi z doniczek - sadzenie przez cały sezon.

DariaB napisał(a)
Kasiu ja już to na pewno kiedyś pisałam ale muszę się powtórzyć. Uwielbiam Twój ogród i czystą przyjemnoscią jest oglądanie zdjęć. Gratuluję nabytku nowego drzewka, zdecydowana z Ciebie kobieta wiśnie są super, jestem ich wielką fanką.

Daria, baaaardzo mi miło .
Ja nie za bardzo lubię wszelakie długotrwałe rozkminki, jakoś mnie to męczy. Gdyby w ogrodniczym nie było odpowiedniego egzemplarza szukałabym dalej czegoś. A że była to co się miałam długo zastanawiać .
Patrycja_KG_Lu 12:48, 25 kwi 2025

Ja od zeszłego roku mam swoje pierwsze zawilce na rabatę inspirowaną Asi Rojodziejowej, ale one właśnie późno kwitną i są wysokie. Google takie zalecenia pokazuje:
mrokasia 12:56, 25 kwi 2025

Pati, ja trzymam się zasady, że sadzonki z doniczek można sadzić przez cały sezon.
To co wkleiłaś pasuje mi raczej do wytycznych przy sadzeniu bylin z podziału - nie robimy tego gdy rośliny kwitną tylko po kwitnieniu albo sporo przed tak, by nie zaburzać kwitnienia i by roślina spokojnie mogła się skupić na odbudowaniu bryły korzeniowej.
Ja te zawilce z frontowej będę rozsadzać po kwitnieniu.