Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Magara 22:36, 22 kwi 2025

Wieczorne pstryczki udane bardzo
Kasia, znasz nazwę tego bzu? Kolor faktycznie taki czy zdjęcie przekłamuje?

mrokasia napisał(a)
Wieczorne pstryczki
mrokasia 08:38, 23 kwi 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie też po deszczach trawa rośnie jak oszalała, Wypadałoby ją kosić co 3-4 dni. Mam nadzieję, że w końcu przystopuje.
Czasem mi się przypominają bezsenne noce spowodowane rozmyślaniem o kształcie rabat i planowaniu nasadzeń. Czasem zazdroszczę dziewczynom tego rozmyślania nad ogrodowymi dylematami. Pielęgnacja i dopieszczanie już nie dostarczają takich ilości emocji.

Masz rację, teraz faktycznie trzeba chyba kosić częściej bo trawa rośnie jak wściekła.

Ja na razie delektuję się tym, że nie muszę biegać z taczką i szpadlem . Przesadzanki, dosadzanki zawsze będą bo zawsze coś wypadnie albo przestanie pasować do koncepcji. Niewykluczone, że po kilku takich sezonach zatęsknię za planowaniem i tworzeniem. Na razie i tak mam sporo do zrobienia. Teraz np. czeka na mnie cięcie cisów i tujek. Dumam też nad zakupem drzewka na rabatę basenową .
antracyt 08:52, 23 kwi 2025

O jabłonce ozdobnej myślisz?
Ja bardzo polecam
Prócz urody na plus jest jeszcze termin kwitnienia, trochę późniejszy niż u wiśni. Można przedłużyć wiosenny spektakl
April 08:58, 23 kwi 2025

mrokasia napisał(a)

Ale ekstra. Ja tu widzę ludzika z zieloną czupryną i w zielonej spódniczce, albo gatkach
mrokasia 09:04, 23 kwi 2025

Magara napisał(a)
Wieczorne pstryczki udane bardzo
Kasia, znasz nazwę tego bzu? Kolor faktycznie taki czy zdjęcie przekłamuje?

Daga, niestety, nie wiem co to za bez. Zdjęcie trochę podbiło kolor ale tylko trochę - w realu jest trochę ciemniejszy.
mrokasia 13:21, 23 kwi 2025

antracyt napisał(a)
O jabłonce ozdobnej myślisz?
Ja bardzo polecam
Prócz urody na plus jest jeszcze termin kwitnienia, trochę późniejszy niż u wiśni. Można przedłużyć wiosenny spektakl

Myślę o różnych drzewkach. Jabłonki będą jednak chyba za duże... Nie wiem czy nie skuszę się na jakąś późniejszą magnolię... Potrzebne mi coś co osiągnie jakieś 3 do 4m, niezbyt rozłożyste ale i nie bardzo kolumnowe. Nie chcę niczego co będę musiała regularnie ciąć. Sama nie wiem...
mrokasia 13:21, 23 kwi 2025

April napisał(a)

Ale ekstra. Ja tu widzę ludzika z zieloną czupryną i w zielonej spódniczce, albo gatkach

TAR 13:24, 23 kwi 2025

mrokasia napisał(a)

Myślę o różnych drzewkach. Jabłonki będą jednak chyba za duże... Nie wiem czy nie skuszę się na jakąś późniejszą magnolię... Potrzebne mi coś co osiągnie jakieś 3 do 4m, niezbyt rozłożyste ale i nie bardzo kolumnowe. Nie chcę niczego co będę musiała regularnie ciąć. Sama nie wiem...

Nad podobnymi kwestiami mysle Magnolka czy Royalty. Moglabym w sumie i to i to. Czekam na jednego derenia czy ruszy. I cos ociagaja sie dwa klony strzepiastokore przesadzane jesienia. Mam nadzieje, ze pozniej ale rusza. Nie chcialabym tam akurat zmieniac nic.
mrokasia 19:47, 23 kwi 2025

TAR napisał(a)

Nad podobnymi kwestiami mysle Magnolka czy Royalty. Moglabym w sumie i to i to. Czekam na jednego derenia czy ruszy. I cos ociagaja sie dwa klony strzepiastokore przesadzane jesienia. Mam nadzieje, ze pozniej ale rusza. Nie chcialabym tam akurat zmieniac nic.

No to też masz rozkminki .
mrokasia 20:07, 23 kwi 2025

Judaszkowy spam