Tutaj masz Hameln czy inne rozplenice? Jakie szałwie tam masz? Rabata atrakcyjna przez wszystkie pory roku jak to w smie na front przystało Gratulacje! Pamiętam jeszcze jej wygląd z początku wątku, bo w ziemie czytałam wątek Twój od pierwszych stron. Kupa pracy wykonana.
Nie znam się na tej ćmie, ale dopatrzyłam się pajęczynek na nowej lipie szczepionej na pniu, 3 miłorzębach Mariken oraz berberysach. Nie wiem czy to ona czy to coś innego. Sąsiad, który ma bukszpany i mnie odwiedził stwierdził, że to właśnie ćma. Dodatkowo mnóstwo mrówek na kalinach Roseum i lilaki jakieś dziwne o czarnych końcach.
Moze przedziorki a nie cma. U mnie tez pelno mrowek i mszyc na klonach palmowych. Szczegolnie lubia Katsure. Chyba psikne woda z plynem do naczyn. Nie moge na to patrzec jak oslabiaja mi klona.
Tak, na frontowej mam Hameln.
Jeśli chodzi o szałwie to nie wiem czemu ale potrafią mi wyginąć na tej rabacie. Teraz mam tam teraz chyba Caradonny. Wcześniej miałam Ostfriesland. Generalnie wysokie fioletowe. Muszę znowu dokupić kilka sztuk.
Pati, skoro po kalinach łażą mrówki to na bank są mszyce. Natomiast pajęczynki to może być przędziorek. Ćmy nie da się przeoczyć, dostrzegłabyś zielono-żółte gąsiennice i charakterystycznie obżarte listki.