Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Polon 20:45, 29 maj 2025

Czytałam jadąc samochodem „jednym okiem” i tylko przeczytałam, że ktoś Cię napadł
Pomyślałam sobie - matko jedyna, co się ze światem porobiło

No tyle dobrego, że urodziwy ten napastnik
Gruszka_na_w... 21:44, 29 maj 2025

Gratuluję nabycia kolejnego drzewka. Uwielbiam drobnolistne wiązy zwłaszcza w momencie, kiedy się pojawiają młode listki (są cudnej urody). To najdłużej trzymające liście drzewo w moim ogrodzie. Opadają dopiero w grudniu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Monia81 21:48, 29 maj 2025

mrokasia napisał(a)
Posadzę chyba tu, na rogu . Mniej więcej w miejscu tej środkowej seslerii.

No powiem ci, idealna miejscówka dla tego jegomościa
mrokasia 23:04, 29 maj 2025

Iwona100 napisał(a)

Kasia poszukam fotek w weekend albo zrobię aktualne.

Super
mrokasia 23:05, 29 maj 2025

Kasya napisał(a)

Znowu drzewo !

Drzewo??? Drzewko!
mrokasia 23:06, 29 maj 2025

Polon napisał(a)
Czytałam jadąc samochodem „jednym okiem” i tylko przeczytałam, że ktoś Cię napadł
Pomyślałam sobie - matko jedyna, co się ze światem porobiło

No tyle dobrego, że urodziwy ten napastnik

O rety, jak to czytałaś jednym okiem jadąc samochodem??? Prowadząc????

Magara 23:08, 29 maj 2025

Kaśku - jesteś ostatnio moją Wielką Inspiracją Chociaż w sumie od początku zawsze nią byłaś
Ale moje ostatnie zakupy to prawie 100 procent zgapiania od Ciebie
Dzwonki dalmatyńskie posadzone, przetacznik goryczkowaty w doniczkach na tarasie czeka
A dziś - no wielkie olśnienie Od prawie dwóch lat myślę co posadzić zamiast śp. Jordana. Lista była średnio długa, zdecydować się nie mogłam. Małżonek mnie pilił, że mam myśleć. No to dziś wymyśliłam, że jednak Geisha
Obdzwoniłam stacjonarnie CO w promieniu 100 km - niet. No to jak niet to net Co przyjdzie - zagadka
Buziaki wielkie
mrokasia 23:10, 29 maj 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gratuluję nabycia kolejnego drzewka. Uwielbiam drobnolistne wiązy zwłaszcza w momencie, kiedy się pojawiają młode listki (są cudnej urody). To najdłużej trzymające liście drzewo w moim ogrodzie. Opadają dopiero w grudniu.

Do tego wiąza wzdychałam za każdym razem gdy April go pokazywała. Nie widziałam dla niego miejsca u siebie. Ale po wykopaniu z tej rabaty miskantów miejsce się znalazło .
Czytając to co piszesz, jeszcze bardziej cieszę się z zakupu .
mrokasia 23:11, 29 maj 2025

Monia81 napisał(a)

No powiem ci, idealna miejscówka dla tego jegomościa

Prawda?
mrokasia 23:14, 29 maj 2025

Magara napisał(a)
Kaśku - jesteś ostatnio moją Wielką Inspiracją Chociaż w sumie od początku zawsze nią byłaś
Ale moje ostatnie zakupy to prawie 100 procent zgapiania od Ciebie
Dzwonki dalmatyńskie posadzone, przetacznik goryczkowaty w doniczkach na tarasie czeka
A dziś - no wielkie olśnienie Od prawie dwóch lat myślę co posadzić zamiast śp. Jordana. Lista była średnio długa, zdecydować się nie mogłam. Małżonek mnie pilił, że mam myśleć. No to dziś wymyśliłam, że jednak Geisha
Obdzwoniłam stacjonarnie CO w promieniu 100 km - niet. No to jak niet to net Co przyjdzie - zagadka
Buziaki wielkie

Normalnie nie wiem co odpisać na takie dictum…Chyba wypada podziękować . Cmok!
Trzymam kciuki za to co przyjdzie .