Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

barbara_kraj... 23:40, 16 wrz 2012

Ja wstrzymałam się z podziałem żurawek. Lubią im podmarzać liście, szczególnie zewnętrzne. Ale po zimie szybko się regenerują. I właśnie to należy wykorzystać. Poza tym nie wszędzie zima jednakowo roślinom szkodzi. Najłagodniejsza u Ciebie Jolu, w zachodniopomorskim jest więc późne sadzenie jak najbardziej możliwe.

Elu, ja też się na trawach nie znam. Ale jest ich tak dużo, że zawsze coś wybrać i dopasować można
jotka 08:43, 17 wrz 2012

No tak, nie pomyślałam, ze u mnie inne warunki klimatyczne niż u Eli ....
A szkoda było by takiej pięknej żurawki - widziałam jak pięknie kwitnie

Eluś, to może nie sugeruj się moją odpowiedzią tylko poczekaj do wiosny ...
wanda7 21:23, 17 wrz 2012

Elu, bardz się cieszę, że tak świetnie dałaś sobie radę z piewiosnkami. Jak widać wcale nie są trudne w uprawie. Jak je teraz zasadzilaś, to już będziesz mieć je u siebie zawsze. Zeszlej zimy bardzo dużo moich pierwiosnków wymarzło, ale jesienią zdążyły się porozsiewać i te ich nasiona swobodnie przetrwaly w ziemi najgorsze mrozy. Teraz znowu mam ich pełno i wypełniam nimi luki między, na przykład, hostami.
Pozdrawiam
Ewa 13:25, 18 wrz 2012

Wpadłam sie przywitać i powiedzieć, że kukam i że podoba mi sie ostatnia przeróba rabatki . Podziwiam i ślę pozdrowienia dla M oczywiście równiez
Milka 13:33, 18 wrz 2012

Rękawice i żurawki bomba!!!
AniaDS 14:32, 21 wrz 2012

Eluniu, rabatka super, ale wiesz, że berberyski też mogłaś w kulkę i by było
Trzymam kciuki za moją horusię, niech dobrze przezimuje, wiosną zamierzam męża jak najszybciej wyciągnąc w Twoje okolice .
Dziękuję :*.
Teraz nie mamy kiedy przyjechac, on po całych dniach pracuje no i rozpoczął się sezon chorobowy.
Elfik 20:27, 22 wrz 2012

jotka napisał(a)
Eluś, to może nie sugeruj się moją odpowiedzią tylko poczekaj do wiosny ...
...he he... na wiosnę, to jak dobrze pójdzie, będę miała 6 !!! Ale prawdę mówiąc, na drugi dzień po podziale nie wyglądało to dobrze... Ale dziś wszystkie sadzonki stoją na baczność i przezimują w inspekciku.

Agniecha – dzięki, że mi wskazałaś ten wątek... Nie miałam pojęcia, że takie cudo nabyłam. I zaraz na drugi dzień pojechałam do OBI po jeszcze jedną – ale już ich nie było... Z tym większą pasją podzieliłam swoją

Gosiaku – teraz jeszcze na tę rabatkę wpakuję 100 krokusów...

Bożenko – ja Marmaladę zmasakrowaną po zimie dzieliłam wiosną. Długo była zdechła, ale jak wreszcie buchnęła, to teraz jest piękna!!!

Basiu – ja do tej pory jeszcze nic mądrego nie wymyśliłam pod te jałowce... Za to Twoje złocienie niedługo zdominują mi rabatki!

Wandziu – nie odważyłam się jeszcze wszystkich maluchów porozsadzać do gruntu, znając siebie – wiosną zapomnę, gdzie wsadziłam. Są porozsadzane w doniczkach...

Ewa – kukaj, kukaj... miło mi ... A my oboje – machamy Wam Obojgu...

Bogdziu, Irenko – widzę, że Danusiowe rękawice zrobiły furorę, ktoś mnie nawet pytał, gdzie takie kupić? Odpowiedź brzmi : nie wiem...

Aniu Różana – kulki berberysowe są be naprzeciw zieloniutkich Danic...
A Twoja hortusia bezpieczniejsza od mojej , bo w donicy... Mam już plan, jak je zabezpieczyć na zimę. O rety, jak daleko do wiosny..............

Elfik 20:37, 22 wrz 2012

Ostatnie tchnienie lata ??????????????????

Juzia 12:16, 23 wrz 2012

Ale kolorowo! Pięknie!
an_tre 12:37, 23 wrz 2012

Elfik napisał(a)
Ostatnie tchnienie lata ??????????????????

Ślicznie to tchnienie uchwyciłaś Elfiku pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies