Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Poziomka 19:06, 08 kwi 2012

Radosnego świętowania w dobrym zdrowiu i pogodzie ducha.
Pozdrawiam Jasia

bociek 20:41, 08 kwi 2012

Elzus, mam nadzieje, ze Swieta uplywaja Ci w radosnej atmosferze i wreszcie masz troche luzu
Usciski swiateczne ode mnie.
Niech Cie jutro zleja do ostatniej suchej niteczki Coby sie darzylo caly rok
Elfik 21:27, 08 kwi 2012

Wszystkim Przyjaciołom, którzy mnie odwiedzili z pięknymi życzeniami (Irenka. Sebciu, Bożenka, Dzidka, trzy Anie!, Sylwia, Agnieszka, Joanka, Jasia, bociek) – serdecznie dziękuję... Odwzajemniłam życzenia dla całej Rodzinki Ogrodowiskowej w wątku ogólnym z życzeniami...

Błogiego świątecznego leniuchowania z domieszką rozpusty podniebiennej... Alleluja!
A co do jutrzejszego dnia: CAŁA WODA – W OGRÓD!!!

Elfik 18:18, 02 maj 2012

Kochani!
Witam serdecznie Wszystkich i z wielką radością obwieszczam nowinę: tak bardzo uwredniłam życie kretom, że jak na razie – kretów brak. Za to siostry nornice postanowiły pomścić krecią rodzinę i przypuściły taki atak na rabaty, że pług by lepiej nie przeorał. I właściwie całą wczesną wiosnę moja praca w ogrodzie polegała na wpychaniu roślin w głąb ziemi. Rąk nie czuję! Kto ma nornice, polecam sypać do kanałów granulki Brosa – naprawdę pomaga (znalazłam martwą obok dziury), ale należy to zrobić w całym ogrodzie od razu, a potem obserwować, gdzie są świeże kanały i dosypywać. No, po prostu kupa dodatkowej roboty.
Straty pozimowo-krecio-nornicowe są STRASZNE! Żurawki w większości odbijają od zera. Narcyzy w ogóle nie wyszły. Najbardziej mnie boli serce z powodu róż, tych ulubionych, bo nosiły imiona darczyńców, jeszcze jestem pełna obaw o Danusiową Ghitę – uchowała się bowiem jedna zielona gałązeczka i walczy o przetrwanie.
Hortensje w zasadzie mają się dobrze, z wyjątkiem jednej.
Aniu! (Ania DS) – zobacz, jak wygląda Ayesha. Ma dwa maleńkie odrosty. Przetrwała dzielnie zimę, a wykończyły ją krety i nornice. Dziury, jakie były pod nią, ciągle upychałam ziemią. Odkład diabli wzięli, a ta w „przedszkolu” niestety nie odbija.

Ciemierniki – z pięciu uchowały się trzy, ale ten jest w najlepszym stanie

Ta przylaszczka miała ogromną wolę życia, bo dzieciństwo spędziła na krecim kopcu i była codziennie wtłaczana do ziemi...

Bożenko (Bogdzia) – ten rododendron chyba trzeba spisać na straty?

Martusiu (Martek) – cała nadzieja w Twoich cyniach, bo moje w inspekcie przez moment zaniedbałam i... wczoraj siałam jeszcze raz

Wandziu – cud, czy co? Pierwiosnki wykiełkowały! Ale prawie od miesiąca są cały czas takie maciupeńkie. Jak je zmusić do wydoroślenia?

W tej chwili całą ozdobą rabatek są poduchy z floksików.
Basiu (Basia Kraj) – jeszcze Ci się może zachce?

Elfik 18:21, 02 maj 2012

Elfik 18:24, 02 maj 2012

Na tę ilość tulipanów, jakie wysadziłam, niewiele jest ładnych.

an_tre 18:26, 02 maj 2012

Elfku zauroczyłaś mnie swoimi floksikami, jeszcze nie widziałam tak pięknych i tyle na raz A co się tyczy nornic też mam ich pełen ogródek, a żarłoczne, ze hej, jestem bezsilna nie, żonkile kwitły mi w ilości szt. 3
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
an_tre 18:27, 02 maj 2012

W tym roku tak się złożyło, że więcej na jesieni wsadziłyśmy cebulowych niż wiosną nam kwitnie, ot proza życia...może przyszła wiosna okaże się łaskawsza dla ogrodniczek
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Elfik 18:30, 02 maj 2012

Moja najwcześniejsza hosta już jest taka – wszystkie pozostałe dopiero pokazują kły

W ubiegłym roku wysiała mi się dziewanna. Myślałam, że jest jednoroczna, tymczasem rozgościła się na dobre i wpycha się bezczelnie na liliowca ...

A oto powojnik Alionushka – odhodowany z maleńkiego korzonka, bo całą ogromną karpę wyżarły nornice! Jest posadzony w takim „koszu” z siatki. I teraz dopiero widzę, jak bardzo próbują się do niego dobrać nornice: codziennie ryją wokół siatki, a on ma to w nosie i już nawet zakwitł...

Aniu (Ania monteverde) – zdobyłam scewolę!

Danusiu Kochana – MAGNOLIĘ nabyłam!
A’propos magnolii... Moja w tym roku zakwitła 1 kwiatem...

Serdeczności dla Wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elfik 18:32, 02 maj 2012

Ooo, już zdążyłaś Aniu mnie odwiedzić? Witaj! Ale ja niestety muszę już uciekać... pa pa