Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Elfik 19:30, 07 maj 2012

A to moja ukochana żurawka Beaujolais (od Hamiltona) – jedyna, która najlepiej przezimowała

W tym roku żaden narcyz się nie pokazał. Ogólne podsumowanie strat (oprócz róż): 2 hibiscusy, powojnik Luxurians, suchodrzew, trzmieliny, posadzona jesienią jukka, szałwia muszkatołowa, wieczornik, carexy, miscant Gracillimus, nawet nie odbija 6-letni przycięty dereń biały. Lawendy nie są zbyt dorodne...
Padł mi też dziurawiec Hidcota ......... Na zdjęciu to ten okółek z bordera. Jak myślicie, co by tu pasowało? Miejsca mało, a ściana jak patelnia! Myślałam o pigwowcu, ale on rośnie szerokoooooo............. Pomóżcie!

an_tre 21:26, 07 maj 2012

Elfiku jeśli to Cię pocieszy to każda z nas ma duże straty po zimie. Ja największe straty miałam w cebulowych i pierwiosnkach, podmarzły mi też cyprysiki, a całą zimę były okryte . Też mam dużo miejsca na jednoroczne
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
anula_wn 21:33, 07 maj 2012

Eluniu, witaj ! tęskniłam i martwiłam się co z Tobą !
Twoje roślinki jak wypucowane, no szok .... a bez zapachniał aż u mnie (mój pewnie dopiero w przyszłym roku zakwitnie, trudno).
bociek 21:42, 07 maj 2012

Elu, cudne bzy
A czemu myslisz, ze Gracillimus wymarzl? Daj mu jeszcze czas...
Gabriela 22:04, 07 maj 2012

Hej Elu, nie wszystko nornice i krety zjadły, jak widzę. Nie przejmuj się, że jednoroczne małe, u mnie też powoli się zbierają po rozpikowaniu, ale zaraz dadzą czadu.
Robiłaś dziurawcowi Hidcote kopczyk? Ja tak robię i nie przemarzł, na szczęście.
Milka 22:14, 07 maj 2012

Soczyście i zielono, a bzy...czuję ich zapach

takie widoki mam, jeszcze gorsze; zapadła się ziemia gdzie nowe bukszpany, takie tunele wydrążone i już nowa róża do góry nogami
Elfik 22:38, 07 maj 2012

Aniu – no właśnie, zapomniałam o pierwiosnkach! Nie ma żadnego! Jutro na targu zobaczę u babulek, dużo ładnych od nich miałam...
Anulku – u mnie co rusz, leje, to roślinki wypucowane, no i rosną jak na drożdżach!
Boćku – myślisz, że mu jeszcze odbije, i odbije...? Oby!
Gabrysiu – nie robiłam kopczyka przez 4 lata, w tym okółku zawsze trzymały się opadłe liście. Ale myślę, że dla dziurawca to nie było i tak najlepsze miejsce.
Irenko – polecam Ci granulki Bros na nornice, wydaje mi się, że mniej więcej w tydzień po zastosowaniu (ale w CAŁYM ogrodzie) – pomogło! Tfu, tfu...
barbara_kraj... 00:57, 08 maj 2012

Elfik napisał(a)

Basiu (Basia Kraj) – jeszcze Ci się może zachce?

Pewnie, że tak! I to aż tyle!!!
Jukę w zamian naszykuję, pierwiosnków i złocienia dorzucę
Obejrzyj moje pierwiosnki str.214, może Ci spasują?
AgnieszkaBK 14:51, 08 maj 2012

Wszystko przepiękne.... floksy... bzy...i cała reszta
Pszczelarnia 15:57, 08 maj 2012

Elu piękne masz bzy i floksy poduszkowe (skrzydlaste, undulowane?).

Ogród odbija po zimie. A ta żurawka koniakowa - cudeńko. Mam podobną.