Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lek na całe zło czyli mój ogród

Lek na całe zło czyli mój ogród

hanka_andrus 15:34, 14 lut 2013

Walentynki dla sympatycznej dziewczynki!

barbara_kraj... 17:25, 14 lut 2013

aldonaz 00:05, 15 lut 2013

Dla wszystkich sympatycznych Ogrodowiczan walentynkowe pozdrowienia!

aldonaz 16:01, 15 lut 2013

Kuklik napisał(a)
Witaj Aldonko Trafiłam widzę na dyskusję o ciemiernikach i już nabrałam wyrzutów sumienia. Ja swoich niczym specjalnie nie traktuję, dostają jedynie jak wszystkie inne roślinki na tej rabacie kompost wiosną, trochę , na ile mi starczy, i tyle, a może właściwie aż tyle Rosną w każdym razie jak głupie, kwitną jak szalone, liście ogromne aż ucinam bo się panoszą za bardzo, a tam obok moje pupilki funkie
Moja nastoletnia córka mówi o ciemiernikach "wstydliwe kwiatki", bo się wstydzą podnieść i zawsze w ziemię patrzą

Witaj Izo, chciałabym żeby moje ciemierniki panoszyły się tak jak u Ciebie. Funkie czeka przesadzanie w tym roku. Muszę całkowicie zmienić rabatę obok schodów wejściowych. Mam zamiar posadzić kilka niskich iglaków, ponieważ grządka wygląda fatalnie przez wiele miesięcy gdy funkie są w stanie spoczynku.
Co do ciemierników, bardzo trafne spostrzeżenie. Czasami kładę się na ziemi, żeby zrobić zdjęcie kwiatkom. Pozdrawiam
Moja grządka funkiowa do likwidacji

aldonaz 16:15, 15 lut 2013

mira napisał(a)
o widzę, że debata o ciemiernikach - nie wiedziałam że wapno im sprzyja, ja ze skorupkami eksperymentowałam pod lawendą - skorupki zgniatam zalewam ciepła wodą na dzień do odstania i potem pod krzaczek i wymieszać z ziemią
nie wiem teraz czy cokolwiek grzebac pod krzaczkami z ciemiernikiem bo jak tam mają być nowe siewki to to trzeba tego dopilnować

pozdrawiam

Podoba mi się Twój letni avatarek. Już niedługo będziemy mogli tak posiedzieć w ogrodzie. Pozdrawiam

Moje ubiegłoroczne mebelki i grządka do przeróbki

Stare metalowe ze Stanów poszły w inne miejsce

aldonaz 16:36, 15 lut 2013

Aniu, Haniu, Basiu dzięki za kwiatuszki. Dla Was incarvilla - długo kwitnąca roślinka. Warto ją mieć.

barbara_kraj... 17:16, 15 lut 2013

dzięki.
I ja mam cos dla Ciebie, Aldonko...

Bogdzia 12:24, 16 lut 2013

aldonaz napisał(a)
Aniu, Haniu, Basiu dzięki za kwiatuszki. Dla Was incarvilla - długo kwitnąca roślinka. Warto ją mieć.

Miałam białe ale na jednym roku się skończyło i wymarzły. U Ciebie cieplej to wytrzymuje,śliczna jest. Pozdrawiam.
Milka 12:26, 16 lut 2013

Śliczna roślinka i wspaniałe pamiątkowe zdjęcie
marzena 01:25, 19 lut 2013

Aldonko, pozdrawiam
a te białe metalowe bardzo fajne są, takie 'zgrabniutkie' , a ten wazon przy drewnianych mebelkach też super