O matko to ja nie wiedziałam że Ty tam jeszcze jestes. Myślałam ze już wróciłas. zazdroszcze widoków bo jednak bardzo sie różnia od naszych choc jedne i drugie mają swój urok. Jest cudnie i doskonale to wykorzystujesz. Pokazuj nam jak najwiecej .Pozdrawiam serdecznie.
Ma co zwiedzac to sie do nas nie odzywa ale może nadrobi po powrocie. W końcu Szkocja to jej miłośc niech sie z niej cieszy dokąd tam jest, a my poczekamy.
Mam chyba ze 100 pozycji na liście rzeczy do zrobienia. Niestety muszę już sobie wszystko zapisywać. Chyba mi braknie czasu do końca wakacji. Ale dzisiaj wieczór wolny, nadrobię zaległości ogrodowiskowe.
Tym razem byłam w Irlandii i znowu się zakochałam...Wybrałam się do trzech prywatnych ogrodów, które zdobyły nagrody w różnych konkursach. Szczególnie jeden przypadł mi do gustu, właścicielką jest emerytowana nauczycielka... Przwdziwy raj dla ogrodowiczan. Odwiedziłam też ogród botaniczny w Dublinie, można dostać zawrotu głowy - 15 000 roślin z całego świata.
Po powrocie do domu szara rzeczywistość - mój ogród wygląda fatalnie, wszystko wyschnięte. Pasowałoby dużo pozmieniać. Dzięki za pamięć.
Witaj ! Masz super wycieczkę! Zazdroszcze! A Twój ogrod bardzo ładny , ogromne zmiany widać jak sie ogląda od początku... Za rok, dwa będzie już ogrodem angielskim ... Tak jak lubisz chociaż już dziś, moim zdaniem, jest świetny!