Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

Netka 22:49, 31 mar 2012

Martuś jak tam nowe obrzeża rabaty przy tarasie ? możesz już coś pokazać ? a te bukszpany przycięte ? chyba nie wklejałaś zdjęć ?
Ana 09:55, 02 kwi 2012

Dasia napisał(a)
Może tu Ci pomogą w sprawie zakupów w Ikea
http://www.ariba.net.pl/

Moja siostra korzystała z podobnej usługi, bo my też mamy daleko i była zadowolona.

Marta TAK!!! Ja korzystałam z ich usług miesiąc temu - genialne I mozna skrzyknać się w kilka osób - wtedy i koszty transportu dzielimy na siebie i jest taniej niż jazda do Berlina czy Poznania
siaaska 15:43, 02 kwi 2012

Marta świetny pomysł na zagospodarowanie tarasu Zresztą Wasz taras i tak się mi już bardzo podoba. Mój będzie w podobnym stylu i też marzy mi się taka skrzynia służąca za sofkę do siedzenia... Do tego jednak jeszcze daleka droga... Przynajmniej pooglądam u Ciebie...

Pewnie już gdzieś pisałaś ale nie mogę znaleźć... Czym macie przykryty taras? Początkowo myślałam o przesuwanym z bambusa czy wikliny....., później płótno żaglowe... Teraz jednak doszliśmy do wniosku że lepiej jak będzie on nieprzemakalny... Uwielbiam siedzieć na zewnątrz jak pada ciepły letni deszczyk
Milka 15:46, 02 kwi 2012

Fajny pomysł na taras, a zwłaszcza ta skrzynia, bo zawsze problemy z poduchami, gdzie je schować! myśle o podobny rozwiązaniu
arcobaleno 11:45, 06 kwi 2012

Ledwo żyję...
Okropny wirus pastwi się nade mną od tygodnia i końca nie widać !
Do tego pogoda tragiczna, wczoraj był pierwszy słoneczny i w miarę ciepły dzień od dawna, to troszkę popracowałam w ogrodzie wypluwając płuca przy kaszlu, ale to tylko takie tam kosmetyczne sprawy...nie mam siły nic innego robić, rabaty przy tarasie rozgrzebane..ehh..płakać mi się chce !
Do tego mróz w nocy był i dziś też zapowiadają, nie wiem czy nie zaszkodzi roślinom...
Dziś znów gorzej się czuję, a tu święta ida, nawet palcem nie kiwnięte jeszcze..
Niech już to ciepło przyjdzie!

Dzięki za pomysł na zakupy ikeowe - teraz zupełnie nie mam do tego głowy, ale w przyszłości może się przydac

siaskaa - taras mamy przykryty płytą falistą onduline, czy jakoś tam to się nazywa Kolorystycznie zgrywa się z całością, więc mało ją widać na szczęście.

Zostałam obdarowana młodymi modrzewiami, bardzo je lubię, ale wielkie drzewska z nich rosną i nie wiem czy w moim niewielkim ogrodzie zdadzą egzamin...wsadziliśmy je wzdłuż płotu na skarpie, gdzie ma być murek, to słoneczna skarpa, planuję tam dużo kwitnących krzewów i bylin i teraz nie wiem czy te modrzewie tam były dobrym pomysłem...czy inne roślinom będzie dobrze "u ich stóp"?

popcorn 11:48, 06 kwi 2012

Ale bedziesz miala pieknie na tarasie
pozdrawiam!
Joaska 11:49, 06 kwi 2012

Modrzewie faktycznie spore rosną no i niestety igły lecą z nich na zimę,
ja niestety nie lubie tych drzew, bo zima nie są nic a nic ozdobne.
Milka 11:56, 06 kwi 2012

Kochana, ja tylko zdrówka życzę, wszystko inne nie ważne
nika 12:09, 06 kwi 2012

Martuś, zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!
Rabatami się nie przejmuj. Ja też stoję z robotą i czekam na lepsze dni
A te mrozy... ech... kursuję tylko z donicami w tę i z powrotem... taras - piwnica... piwnica - taras... i szczerze mówiąc zaczynam mieć dość
Trzymam kciuki za Twój szybki powrót do formy

A przy okazji ciepłych i radosnych świąt Wam życzę
waska 13:16, 06 kwi 2012

a mi sid podoba przyjdę potem dokończyć