Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

Ana 13:10, 12 cze 2012

Marta - byłaś może kiedyś w szkółce w Dobrzanach?? wlaśnie się dowiedzialam, że jest, ale nie mogę się tam dodzwonić, żeby zapytać co mają...
Przetacznik 13:31, 12 cze 2012

ale pięknie u Ciebie - świetny ten murek i tyle kwitnących kolorów...
pozdrawiam
arcobaleno 13:52, 12 cze 2012

Ana - tak - byłam kiedyś w Dobrzanach - nawet moje dwa bordowe berberysy mam od nich -ale to było już z 5 lat temu, więc niewiele pamiętam i pewnie od tego czasu się tam sporo pozmieniało
A na co polujesz? Hortensje?

Przetacznik - dzięki Kolory w ogrodzie to coś co lubię Oprócz czerwonego
nika 14:14, 12 cze 2012

arcobaleno napisał(a)

I LOVE it!
Każde Twoje zdjęcie ma cudowny klimat, ale to mnie dzisiaj jakoś tak mocniej urzekło

A na pocieszenie dodam, że i u mnie się zaczęło Dzisiaj na jaśminowcu, który zaczyna po raz pierwszy pięknie kwitnąć, zobaczyła te paskudy mszyce i jakieś zmutowane ogromne mrówy Hakuro coś mi podsychają... albo coś mi je podgryza...
Tak więc łączę się z Tobą w bólu
Ana 15:37, 12 cze 2012

arcobaleno napisał(a)
Ana - tak - byłam kiedyś w Dobrzanach - nawet moje dwa bordowe berberysy mam od nich -ale to było już z 5 lat temu, więc niewiele pamiętam i pewnie od tego czasu się tam sporo pozmieniało
A na co polujesz? Hortensje?

Chyba się tam wybiorę, poluję na limelighty i na cisy na żywoplot, takie metrowe - jak na razie najtańsze są jednak Smętowice...
A będziesz jutro w domu do południa czy codziennie pracujesz?
AniaDS 15:47, 12 cze 2012

Te

uwielbiam taki kolor.
Milka 15:51, 12 cze 2012

Byłam, obejrzałam, piękne zdjęcia, jak w tajemniczym ogrodzie:
arcobaleno 20:12, 12 cze 2012

Wiecie co...ręce mi już opadają...będę płakać chyba bo co mi pozostało
Wiem, że jestem początkującym ogrodnikiem i wiele jeszcze przede mną, ale pierwszy raz spotykam się z takim rozmiarem robactwa wszelkiego w ogrodzie :/
Te przeklęte czerwce/tarczniki zatatakowały mi nie tylko cisa, ale także jedną kulę bukszpana przed wejściem ! Słono nas one kosztowały i właśnie ostatnio zaczęłam się zastanawiać, dlaczego ta jedna tak słabo przyrasta - coś tam się zazieleniło, ale marniutko...ja zaglądam do środka a tam kongo! Gałązki żółte i suche i te przeklęte tarczki siedzą! Szlag!!!!!!!!!
Czy ktoś juz walczył z nimi??? Z powodzeniem???
Ale będzie pryskanie!

nika - na zdjęciu w roli głównej wystąpiły czosneczki - sama jestem ciekawa co z nich wyrośnie

Ana - no niestety - pracuję codziennie (pon-pt) do 16.00 także zanim poodbieramy dzieciaki i zajedziemy na naszą wiochę to obiad jemy dopiero o 17.00
A co będziesz jechała? Bo to przez nasze Gogolewko się jedzie chyba, nie? Jakbyś np w sobotę jechała to daj znać

Ania - anooo - to od Babci

irenko - dziekuję za odwiedziny
AniaDS 19:31, 14 cze 2012

To ja też chcę taką babcię, z irysami oczywiście
popcorn 19:42, 14 cze 2012

Powodzenia w walce z tarcznikami! U mnie na szczescie chociaz tego nie ma, chociaz bukszpany i tak padaja Babcia z irysami - bezcenna

pozdrawiam!!