Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

ircia 19:10, 26 lut 2012

Aguś, jak zaczęłam się dokształcać w dziedzinie cięcia drzew owocowych to byłam coraz głupsza Ilu autorów, tyle różnych opinii. Zarówno co do terminu jak i sposobu cięcia Zobaczymy jaki będzie efekt
AgnieszkaBK 19:14, 26 lut 2012

ircia napisał(a)
Aguś, jak zaczęłam się dokształcać w dziedzinie cięcia drzew owocowych to byłam coraz głupsza Ilu autorów, tyle różnych opinii. Zarówno co do terminu jak i sposobu cięcia Zobaczymy jaki będzie efekt

Mam ten sam problem, więc czasem pytam tu na ogrodowisku..... lubię jak ktoś poradzi z własnego doświadczenia ..... a doświadczenie niewątpliwie tutaj można znaleźć ....i wiedzę
andziulka 19:41, 26 lut 2012

Ja też mam sporo owocowych drzewek i problem z ich cięciem Nie mogę doczekać się już widoku kwitnącego sadu
Bogdzia 20:03, 26 lut 2012

Widzę ze tu temat na który nic nie mam do powiedzenia. Miałam kilka drzew 10 letnich ale prawie wogóle nie rodzily bo taka mam urodzajna ziemię więc wyciełam, tym bardziej ze u żadnego sasiada też nic nie ma.
ircia 20:52, 26 lut 2012

Bogdziu, nie wiem jak będzie u mnie z owocowaniem. Ziemia byle jaka Ale jak nie spróbuję, to się nie dowiem
EPODLAS 22:24, 26 lut 2012

Dziewczyny pierwszy raz się ucieszyłam że nie mam drzewek owocowych. Kiedyś myślałam że to takie proste, posadzić drzewko, a potem tylko zrywać owoce. Po moich złych doświadczeniach z 2 jabłonkami, nie doczekałam się żadnego jabłuszka, zrezygnowałam z sadownictwa. Nie wiedziałam, że do tego trzeba aż tyle wiedzy. Skupiłam się na warzywach i krzewach owocowych.
andziulka 22:32, 26 lut 2012

Przy drzewkach owocowych jest trochę roboty, ale trzeba być cierpliwym. Kiedyś miałam morelę. Owocowała dopiero 5 lat po posadzeniu Czasami trzeba posadzic dwa drzewka różnej odmiany, zeby owocowały. tak miałam, np. z czereśniami. Jak była jedna, nie owocowała. Kupilam drugą, posadzilam blisko tej pierwszej - pieknie kwitły i owocowały
marzena 22:36, 26 lut 2012

ircia napisał(a)

Irenko, to samo miałam... mam kilka posadzonych drzewek owocowych... ale raczej plony mizerne, powinnam bardziej się za nie wziąć...
ircia 18:54, 27 lut 2012

No tak Marzenko, jak coś zaniedbamy, to się nam nie chce odwdzięczyć Ja wolę zajmować się kwiatami - drzewka oddałam mojemu M. we władanie

Celina 21:13, 27 lut 2012

Witaj Irciu!
A ja chcę takie łabądki, jak na tych ostatnich zdjęciach
Temat drzewek owocowych,przerabiam co roku. Posadzone przez rodziców ,zaniedbane przez lata,
krzywe ,rosochate,i tak wysokie że jak spadają z nich owoce to się robi "marmalada"A szkoda ,bo gruszki pyszne.Postanowione ,w tym roku będą mocno przycięte,zobaczymy czy coś z nich będzie