Aniu, bardzo ciekawe są Twoje.... Wasze zdjęcia ptaków..... można zobaczyć to, czego nie widzi się ze swojego okna ..... a jest na co popatrzeć
No ale cóż muszę się pożegnać , bo rano do pracy ..... dobranoc
Ania, ptaszki ptaszkami ale wsiowy ogród też trzeba pokazać. Co niniejszym uczyniłaś.
Kwiatki w sklepach nie poprawiają nastroju, wiosny jeszcze "niet", skoczę dziś po nasionka, Agniecha mówiła, że CNOS ma w ofercie miododajne "chabazie".
Napewno będziemy się wspierać w różanych początkach i ..... nie tylko. Chyba nigdzie nie spotyka się tylu uczynnych duszyczek ja tu na ogrodowisku Wiec wsiąkłam szybko w ten klimat i mam wrażenie , że jestem tu od bardzo dawna.... i tak stronek jakimś cudem przybywa...
Watki są długaśne i tez ubolewam, że nie mam czasu na przeczytanie wszystkich, więc skaczę jak ta Twoja wiewiórka .... pomiędzy wątkami. Mało tego, nie mam czasu na przeczytanie całych wybranych wątków.. zapisuję na kartce do którego miesca w wybranych wątkach doszłam..... a resztę staram się śledzić na bieżąco. Na tyle się jeszce gubię, mieszam wątki i ogrody... że czasami w panice sprawdzam co i do kogo napisałam....
Ty chociaż miałaś już jakiś swój ogródek..a ja zaczynam.... i jak czytam wątki, to ta miłosć do ogrodów u większości przyszła tak jak i u mnie przez przypadek
I widziałam, że też masz czworonożnego przyjaciela - ogrodnika.. Przedstaw go nam
Widzę, że mamy jeszcze jedno wspólne określenie - ja też mówię na moje rośliny
tylko po "wsiowym" postanowiałm nie nadużywać innych moich sfrmułowań.....
Zawsze podlewam chabzie, pielę chabazie, przesadzam chabazie..... I do domu dokupiłam nowego chabazia.....ale tych ju żsię wystrzegam, co najwyżej dokupuję "patyczaki" - czyli storczyki.....
W ogrodzie teraz są chabazie, a w domu patyczaki
To moje dwa ostatnie..... już nie pamietam czy pokazywałam czy nie....... stali goscie obejrza najwyzej drugi raz, a nowi nie muszą czytac do tyłu
Tak wygląda miejsce pracy ogrodomaniaka..... wszystko jest, tylko nie to co trzeba....
Problem, problem. Ja na tę chwilę mam tylko nasiona portulaki - uwielbiam ją, aaaaaa no i siepło mnie coś i kupiłam ( nawet już wysiałam w donicach) pomidory. To będzie mój pierwszy raz!!