Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

hanka_andrus 10:52, 25 mar 2012

W szpilkach na ,,Giewoncie!"
Aniu fotki....rewelacja!
Krys 12:08, 25 mar 2012

Szalona Aniu piekna dziewczyna na wielkich kamieniach
Mala_Mi 15:05, 25 mar 2012

Kamienie kupiłam okazjonalnie i na zaś .....poleżą i poczekają na przeznaczenie...kilka zużyję na nowej rabacie z trawami.. ......
Na rzie musze pomyśleć.... a co gorsze zrealizować przyotowanie rabat i sadzenie wszystkich zamówionych chciejstw.... dziś składałam słowa samokrytyki do M....
Gdyby zrzędził, to bym się czasami zastanowiła A tak co...brak hamulaca w pomysłach..
Pół dnia ganialiśmy w poszukiwaniu miejsca gdzie posadzić świąteczną choinke....srebrnego świerka....rośnie to wielkie i albo zasłoni basen (co po basenie w którym jest cień), albo widoki na okolicę....... albo nie pasuje.... Przesadzimy lilak gdzies na ogród, a w jego miejsce świerka..i tak tam już gąszcz...
Podsypałam nawozem cebulkowe a to co w trawie podlałam....
Wszędzie widać oznaki wiosny..gorzej. bo nie zdązyłam uporządkować we wsiowym i już jest to niewykonalne...wypełza wszystko spod ziemi...... a tam taki gąszcz, że nie wejdę z porzadkami by czegoś nie rozdeptać.... Teraz będę mogła tam coś zrobić jak wszystko się pokaże na odpowiednią wysokość.
Za to odkryłam, że moja kokorycz, która w zeszłym roku padła i nie zakwitła..w tym szaleje i juz pierwsze kwiatki się pokazały.....

Pierwsze śnieżniki już przekwitają, ale w innych miejscach w ogrodzie dopiero wschodzą...

A to moi panowie w akcji liczenia potrzebnych tryskaczy i innych prepitetów niezbędnych do pochowania sterczących niebieskich rur z nawadniania...... Obiecałam, że to już moje ostatnie zmiany w ogrodzie i można wykańczac nawadnianie... Tak szybko robiłam zmiany, że tryskacze wyszły w środku rabat..... Wszystko M ma do przeróbki
Misiek nie liczy z Panem, tylko mu mówi, że to dziś niedziela i gdzie ten mój spcer wyjazdowy autem do lasu ? I tak sobie dyskutują....jak faceci
Madzenka 15:23, 25 mar 2012

No i Misiek ma rację, gdzie spacerek?
Mala_Mi 15:46, 25 mar 2012

A to znów pismo obrazkowe z mojego krokusowiska...... i nie weim które fotki wstawić, by nie zarzucić forum obrazkami..
To front domu.... Miś pilnuje krokusków.

Tu widać róznicę w wielkoci krokusów botanicznych z wielkokwatowymi

A to migawka z innego już miejsca
Joanka 15:51, 25 mar 2012

Krokusowisko bardzo fajne. Mnie tam mozesz zarzucić obrazkami
Mala_Mi 15:56, 25 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
No i Misiek ma rację, gdzie spacerek?

Chłopaki już zdążyły wrócic z lasu......

A takie mam iryski..pokazały się inne kolorki, te inne to z nasadzeń jesiennych

A te moje w dużych ilosciach

A to pod tarasem
Mala_Mi 16:03, 25 mar 2012

Joanka napisał(a)
Krokusowisko bardzo fajne. Mnie tam mozesz zarzucić obrazkami

Asiu..mówisz - masz...jestem rozgrzeszona z zarzucania forum obrazkami

Te krokusy posadziłam jako moje pierwsze W zeszłym roku kwitły dopiero na poczatku kwietnia....

A to widok katalpy ze strąkami...fajnie to wygląda

A to wrzośce (kiepskie w tym roku bo trochę przemarzły) z krokuskami w tle

justi 16:07, 25 mar 2012

Aniu ale cudne iryski. To są te co się ich nie wykopuje? Pisałam już o tym u Finki, ale spytam jeszcze raz.
Mala_Mi 16:13, 25 mar 2012

I ostatnie migawki z dzisiaj.....
Ptaki przez zimę się z nami oswoiły i dają sobie robić zdjecie zwykłym aparatem, bez obiektywu ....... naprawdę daja siępodejść bardzo blisko Ciurkadełko mus im zrobić za to przywiązanie... kamyczki już są

Na czerwono pomalowana trawa...to nowe miejsce pod basen...czyli to koło z piaskiem zostanie przesunięte za koreanki....

A to moje oczary..czerwony i żółty.... jak kwitły zimą to było fajnie, a o tej porze..krokusy je zdetronizowały....

Tylko dziś zrobiłam ponad 300 ...... i trudno wybrać najlepsze
Wiec przegląd wg mnie najfajniesjzych i wydarzeń dnia

Wieczorkiem będę ogladać Wasze