Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 21:24, 27 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Aniu tak na zdjeciach ładnie wyglądaja zielone , piekne mam nadzieję że z bliska też tak jest.

Bożenka, ja się na rh nie znam za bardzo.... ale ogólnie wygladaja ładnie..tylko na jednej odmianie i 1 szt listki od spodu są przyrudziałe. Kilka gałązek w transporcie się ułamało Ta ciężarówka była pełna wózków z roślinami, aby wyjechać wózkiem trzeba było wystawić pozostałe..a te wiatr szarpał na wszystkie strony.... wyjmowalismy też po 1 szt..z lekka oddzierając folię, bo po ściągnieciu na raz wiatr powiał by donice po całym Rzeszowie.
Z parkingu też je pochowalismy potem, podzielone na odbiorców w zaciszne kątki lub do garażu, szklarni.... bo wiatr by je zmaskarował.... zostały się tylko te wielkie..ale ich nic nie wywróci

Łał ,łał.....ale bede mieć festiwal na maj Te wszystkie największe to moje ..... wiem Bożenko, ze mówiłaś, żeby sadzić mniejsze....ale ja jestem niecierpliwa i jak była okazja, to trochę wzięłam dużych...moich jest tylko 14 szt a przyjechało ponad 100
Co prawda pisałam, że o cenach nie rozmawiam, ale odpowiem, że te wielgachne, gęściutkie, zdrowiutkie.... kupiłam je za 245zł /szt. jest to Nowa Zembla i Helsinki .... to są wielkoludy ..... i tak gęstych rh to nigdy w żadnej szkółce nie widziałam. Te w 15 litrowych donicach kupowłam po 49zł.... też jest już kawałek krzaka...a resztę w 5 litrowych
Pozostałe maja też dużo paków... niektóe listki sa z lekka "pokarbowane" ale przygladałam sie ostatnio w szkółce ...to tam też tak niektóre mają....
Denerwowałam się co przyjedzie, bo inaczej sie kupuje dla siebie ,a inaczej dla innych....... jednym słowem stres.

Moja lista to poza 2 wielkoludami:
Cuningham, Eskimo. Catewbiense album, Haga, helsinki. Mieszko (ten powinien iść do Dąbrówki), Ohieimb Voislowiz, Roseum elegans, Franczeska, Pohjol`S, Nowa Zembla, Heliki....10 modrzewnic, 3 azalie i 1 kalmia.

Będą jeszcze Ledikenense i Keremsinki, ale to z inneg oźródła...jadę po nie w piątek

Szok, szok...nawet dla mnie..... jutro zrobię foto w zbliżeniu
Mala_Mi 21:24, 27 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
No to zainteresowani muszą we własnym zakresie teraz odbierać towar!
Dużo tego!Ale będzie kopania i sadzenia! Nie dziwię się,że Ania nie ma czasu pisać! Tu nawet nie ma czasu myśleć!
Trzymam kciuki za realizację.

Niestety nie ma tak dobrze
Mala_Mi 21:28, 27 mar 2012

Bogdzia napisał(a)

Boże Bogdziu przyjedż do mnei i pomóż mi to zagospodarować..bo ja chyba narozrabiam jak zajac, a szkoda by było.....

Aniu spokojnie nie musisz się spieszyc. Ustaw w cieniu i spokojnie planuj gdzie posadzic. Dasz radę jestem pewna na 100% .

tak zrobię, bo inaczej nie ogarnę tego i znów porobię babę jage Musze jedną część ogrodu przekopać do góy nogami... kiedyś ci pokazywałam miejsce pod część z tychzakupionych rh.
Najpierw muszę przygotowac rabaty pod byliny i róże...... a tu roboty trzeba pilnowac.....
Kaisia 21:34, 27 mar 2012

Dobre ceny Aniu, ja za małego w 5 litrowej płaciłam 42 zł, a Ty w 15 litrowych za 49 zł, jednak warto kupić wiekszą ilość w dobrych cenach.
Madzenka 21:35, 27 mar 2012

Jezusieńku ale rododendrony!!!!!! Ale będzie rewelacja i feria kolorów. Anula ZAZDRASZCZAM
ZNajdź dla nich najpiękniejsze miejsce w ogrodzie abyśmy je zawsze na fotkach widzieli
Madzenka 21:36, 27 mar 2012

I jeszcze napisz jakie kupiłaś kolory, różniaste?
Ja swoje dwa duże w takiej samej cenie kupowalam ubieglej jesieni. U mnie bardzo dobrze zniosły zimę.
agata19762 21:50, 27 mar 2012

ufffffffffffffffffffffff...
nareszcie przeczytałm wszystko od a do zet
musiałam na raty przez kilka dni..............
Aniu może się powtórzę, aleeeeeeeeeeeeee
TWÓJ OGRÓD JEST CUDOWNY !!!!!!!!!!!!
a TY jesteś super szaloną Kobietką...........
teeeeeeeeeee zakupy zwaliły mnie z nóg...........
buziaki posyłam***********
miłego wieczorku
kaisog1 21:53, 27 mar 2012

asc napisał(a)
Kochani, ja zamawiałam dla wszystkich przyjaciół, znajomych, rodziny i siebie... czyli dla wszystkich chętnych.... przyjechało dziś.........
Tragikomedia w trzech odsłonach....
Odsłona pierwsza....udało się kierowce naprowadzić do nas....trochę się pogubił.....Piesio uważnie obserwuje co się dzieje.....pierwszy ogrodowy kontroler

Odsłona druga
...tak wiało, że mieliśmy problem z wyładunkiem...to była walka.... a piesio liczy doniczki.....

Odsłona trzecia..posegregowane na odmiany i początek dzielenia na zainteresowanych.........

I tu następuje odsłona czwarta...... nie zdjęliśmy z paki jeszcze 5 doniczek....ciężarówka pojechała w siną dal....... na szczęście wzięłam telefon do kierowcy... szybka akcja gdzie się spotkać i synuś pojechał na spotkanie i odbiór tego co się zapomniało w tym ferworze walki z czasem i watrem zabrać .... S. jeszcze nie dzwonił...a brak wiadomosci od dziecka, to w tym wieku dobra wiadomość...czyli wszystko jest OK>

Matko i córko!!!! Ja tyż chcę takie dostawy! Nie mogli się pomylic do mnie podjechać?
viva 21:54, 27 mar 2012

Aniu, podziwiam piękną wiosnę u Ciebie, masz moc krokusów i cudowne iryski, a jak zakwitną rododendrony to dopiero będzie festiwal
Zuza 22:10, 27 mar 2012

Aniu nie wierzę ale chyba na Twoim podjeździe stoją także moje rhododendrony!!
Zamawiane były u Ciepluchy przez Agnieszkę B. prawda?? Tzn ja zamawiałam przez siostrę a ona przez Agnieszkę! I siora mi dzisiaj napisała, że są już w Rzeszowie i teraz trwają kombinacje jak je odebrać od Ciebie- tzn tak sądzę, że od Ciebie. Jeśli to prawda to świat jest niesamowiecie mały!!
Z moich tam jest Gold Buket, azalia chanel, doloroso, dwa jakuszmańskie: Astrid i S, COK i jeszcze kilka innych- zgadza się? Masz tam takie? Ale bym się śmiała gdyby to sięokazało prawdą
Pozdrawiam serdecznie!