Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 20:02, 12 kwi 2012

mira napisał(a)
Ania co tam słychac w sprawie róż - kupiłaś ponoć cos - wsadziłaś może ?

Wsadziłam, wsadziłam....do wiadra z wodą Czy ktos wie ile dni bez szkody dal róż mogę je trzymać w wodzie? Czy lepiej je zadołowac w ziemi????? Róż kupiłam 23 szt!!!!!! Chyba mnie pogięło
Mala_Mi 20:04, 12 kwi 2012

Zegrzynka napisał(a)
Wydaje mi sie że Aniu znasz się troszke na ptaszkach odwiedzających nasze ogrody. Podpowiesz mi może jakich dwóch gości zawitało dziś do mnie?

Bogdzia ratuj..... do mnie takie nie przylatują.... aczkolwiek ten drugi jest dosć znajomy
Zegrzynka 20:07, 12 kwi 2012

A to udała mi się zagadka Myślałam że to jakieś pospolite ptaszki...takie mazowszanki
Mala_Mi 20:08, 12 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
To nie rozplenica ale też jestem ciekawa co to jest?Super wygląda.
Ten ogród jest zachwycający. I jeszcze Bozia dała że najwczesniej kwitnie a my tylko możemy popatrzec na zdjęcia i wszystkim z nas kwiatki zakwitna dużo póżniej. Cudnie masz Aniu.

Teraz pocieszysz oczy u mnie, a potem pocieszysz u siebie..i tak sezon kwatowy bedzie dłuższy.
Trawa to jakiś carex...ale jaki nie wiem... na zielonych wiechach mam kartkę..ale nie chce mi siejuż leciec do ogrodu a ta brązowa to naprawdę nie wiem..... kartki zwiało
Mala_Mi 20:12, 12 kwi 2012

Ani Kopciuszków, ani pleszek u siebie nie zoobserwowałam...... a to drugie to faktycznie pani kosowa.... odróżniam tylko pana kosa...bo ładniejszy Wogle u ptaków samce są bardziej wyrażne...

A ja wyeksmitowałam połowę mojego dobra do szklarnii..posadziłam sałatę i kilka ogórków .... wsadziłam w donice część dalii...te bardziej wysuszone... coś tam popikowałam. I stała się ciemność.
Jutro eksmituję resztę..wreszcie okno i storczyki bedzie widać

Bogdzia 20:15, 12 kwi 2012

asc napisał(a)

Wydaje mi sie że Aniu znasz się troszke na ptaszkach odwiedzających nasze ogrody. Podpowiesz mi może jakich dwóch gości zawitało dziś do mnie?

Bogdzia ratuj..... do mnie takie nie przylatują.... aczkolwiek ten drugi jest dosć znajomy

Już odpisałam na poprzedniej stronie.
Bogdzia 20:16, 12 kwi 2012

asc napisał(a)

To nie rozplenica ale też jestem ciekawa co to jest?Super wygląda.
Ten ogród jest zachwycający. I jeszcze Bozia dała że najwczesniej kwitnie a my tylko możemy popatrzec na zdjęcia i wszystkim z nas kwiatki zakwitna dużo póżniej. Cudnie masz Aniu.

Teraz pocieszysz oczy u mnie, a potem pocieszysz u siebie..i tak sezon kwatowy bedzie dłuższy.
Trawa to jakiś carex...ale jaki nie wiem... na zielonych wiechach mam kartkę..ale nie chce mi siejuż leciec do ogrodu a ta brązowa to naprawdę nie wiem..... kartki zwiało

a nam właśnie o te brązowe chodzi.
Zegrzynka 20:22, 12 kwi 2012

Dzięki dziewczyny! Jestem ciut mądrzejsza Ale fajnie obserwować ptaki w ogrodzie! Pozdrawiam serdecznie
monteverde 20:45, 12 kwi 2012

asc napisał(a)

Ania co tam słychac w sprawie róż - kupiłaś ponoć cos - wsadziłaś może ?

Wsadziłam, wsadziłam....do wiadra z wodą Czy ktos wie ile dni bez szkody dal róż mogę je trzymać w wodzie? Czy lepiej je zadołowac w ziemi????? Róż kupiłam 23 szt!!!!!! Chyba mnie pogięło

Aniu te co masz do wsadzenia u siebie mogą 2 dni się moczyć nic im nie będzie ale te na wysłanie lepiej zadołować
wyjątkowo piękne tulipki , znasz nazwę?
agata19762 20:45, 12 kwi 2012

witaj Aniu
wyobraz sobie, za nic nie mogłam zasnąć wczoraj............
cały czas miałam przed oczyma TWOJE OKNO NA ŚWIAT
(wiesz co mam na myśli)
no i CUDOWNY GRÓD!!!!!!!!!!!!
baaaaaaaaaaaaaaardzo się cieszę,
że mogłam na żywo zobaczyć te wszystkie roślinki, krzewy i drzewa...........
żadne fotki nie oddają w stu procentach realu........
mówię SERIO!!!!!!!!!!!!!!
wiesz ja dopiero zaczynam bawić się w te klocki,
ta wizyta dużo mi dała !!!!!!!!!!!
w każdym tego słowa znaczeniu..........
rano podwinęłam mocno rękawy i wzięłąm się ostro do pracy...........
odwaliłam kawał dobrej roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jutro dodam fotki, dzisiaj nie zdążyłam zrobić, bo zaczęło padać............
na moje szczęście, bo musiałabym biegać z konewką.............