Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

monteverde 00:41, 12 cze 2012

Klamber napisał(a)
To ja powinienem kupić pawie od sąsiada, bo siedzą u mnie. Powiem Ci jednak że kwiatków byś nie miała, ja daję im chodzić do wiosny, jak zaczynają się kwiaty to ich wyganiam bo wszystko dziobią. Wstawię później w Bogdzi wątku o ptakach. Hejka

Do mnie też pawie od sąsiada przylatywały, ale dziobały trawkę , porzeczki, kwiatów nigdy nie ruszały, ale były piękne, a samce jak te ogony rozchyliły , to pięknie wyglądało, sąsiad nie miał dla nich woliery chodziły sobie luzem
Madzenka 06:56, 12 cze 2012

Pozdrawiam i zaglądam
Mala_Mi 08:29, 12 cze 2012

Marta...a co to za białę cudo???? Ładny, trochę podobny do zawilca A z ostróżką-orlikiem już pisałam Sebkowi..mam problem z zapamiętywaniem nazw..pamiętam zwykle pierwszą literkę.... i jak się spieszę i nie zastanawiam to mam takie wpadki słowne
Pawie piękne..ale skończyło się tylko na poczytaniu o obyczajach pawi M zainspirował sie takim pięknym stworzeniem, bo ktoś przy naszej ulicy takiego choduje... wygląda niesamowicie

To ja jeszcze zerknę tu i ówdzie i ruszam w teren..... kawusia dopita..trza pracować, kory potrzeba wiele, oczko też pasuje zrobić.... same wydatki....., za to jaki zapał do pracy ....
Evchen 09:39, 12 cze 2012

Aniu,
doczytałam do 1/10 ... jak gdzieś napisałaś - czas nie jest z gumy, niestety.... Ale nawet po lekturze tak niewielu stron jestem pod wrażeniem Twojej opowieści, ogrodu, zdjęć i lekkości słów. Ja jestem na początku mojej ogrodowej drogi i robię błędy, które Ty popełniałas kilka lat temu - za dużo chciejstw, za dużo nasadzeń "na razie - a później się pomyśli", za dużo chaosu Ale cóż tam.. nie od razu Kraków zbudowano
Martek 12:37, 12 cze 2012

asc napisał(a)
Marta...a co to za białę cudo???? Ładny, trochę podobny do zawilca A z ostróżką-orlikiem już pisałam Sebkowi..mam problem z zapamiętywaniem nazw..pamiętam zwykle pierwszą literkę.... i jak się spieszę i nie zastanawiam to mam takie wpadki słowne
Pawie piękne..ale skończyło się tylko na poczytaniu o obyczajach pawi M zainspirował sie takim pięknym stworzeniem, bo ktoś przy naszej ulicy takiego choduje... wygląda niesamowicie

To ja jeszcze zerknę tu i ówdzie i ruszam w teren..... kawusia dopita..trza pracować, kory potrzeba wiele, oczko też pasuje zrobić.... same wydatki....., za to jaki zapał do pracy ....

Paw jest przepiękny,jak się zadomowi to niech się domowi
Ja tylko napisałam,sama też czasami mylę nazwy często proszę o tawułki zamiast jeżówki...
To są jaskry powinny być tym razem pełne,a wyszły jak anemony .Bogusia miała piękne gotowe z targu jaskry za 3,50 ,a ja się mordowałam z pędzeniem i tyle ich wyszło z 10 szt., 2 krzaczki Jeszcze jest różowy i jego pierwszy kwiat miał tylko 4 płatki ...;(
Miłej pracy Anno,rób puki masz zapał potem odpoczynek się będzie należał
Ja do szkoły na 15-tą
Milka 12:40, 12 cze 2012

Piękne foty dała ci w prezencie Marta
viva 14:03, 12 cze 2012

Aniu, myślę, że jeszcze przyjmujesz prezenty

Bogdzia 14:07, 12 cze 2012

Widze że pracujesz wiec tylko miłego popłudnia życzę.
popcorn 14:10, 12 cze 2012

Gratulacje 600tki! Spoznione ale szczere Pozdrawiam i grzebie glebiej szukac tych pawi
viva 14:16, 12 cze 2012

asc napisał(a)
Acha...i grzebałą mw moich zaroślach i wygrzebywałąm co ciekawsze okazy na światło dzienne...tym sposobem uratowałam od zapomnienia irysy z pasiastymi liśćmi, dwa rodzaje liliowcó (nwet z kartakami z nazwą) i takie coś malutkie.... Aldonka mówiłą jak się to nazywa...
Widoki ogólne w deszczu...... po co ja wam to wszystko pokazuję..potem nikt juz nie bedzie miał po co przyjeżdżac...
Przełęcz floksikowa..

Szlak góski..

Ścieżka liliowcowa

Ścieżka za klonami

Aniu, bardzo podobają mi się te ujęcia Twojego ogrodu, a najbardziej "ścieżka za klonami", wiadać na niej jaki masz już dorosły ogród

Zobaczyć na żywo to nie to samo co na zdjęciach