Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Pszczelarnia 15:04, 02 lip 2012

Zadawałam pytanie na wątkach o sposób prowadzenia powojników i tymczasem u Ciebie dojrzałam. Słup drewniany albo takie coś z metalu. Fajne.
Mala_Mi 20:34, 02 lip 2012

Domi napisał(a)

A to moja Anbelka... jak rozwiniepąki..to też mnie chyba przeskoczy..... chociaż nie tak łątwo jej bezei, bo główki ciężkie zwisną do ziemi....
Mała sadzonka posadzona... w 2009 lub 2010

Aniu, piękna hortensja. Wsadzałaś jedną sadzonkę czy więcej obok siebie? Martwię się, że moje 3 szt. posadziłam za blisko siebie i roślin wkoło.

Domi Anabelka rośnie niestety duża i ma tendencje do pokładania się..moja jest podwiązana i na stelarzu..... potrzebuje dużo miejsca..ja też posaziłam za gęsto i musiałam wszystko w jej okolicy przesadzać.... inne już takie nie są, ale ona niestety to krzaczor.... ale piękny krzaczor.

Marzenko na któym foto widziałaś coś bużego i białego..... ?
Mala_Mi 20:34, 02 lip 2012

Ewa napisał(a)
Ania jak Ty to robisz, że tak Ci rośnie wszystko jak na drożdżach
A mnie całą noc burza tylko straszyła, trzaskało czym się da

Własnie w tym sęk..że nic nie robię...... ja im nie przeszkadzam..... i gadam do nich....
Mala_Mi 20:36, 02 lip 2012

Evchen napisał(a)

Reszcie odpowiem w wolniejszej chwili..ale bardzo mi miło, ze zagladacie
Aż jest sens wrzucania mojego dorobku
Moje maleństwo Tomaszek.....

Takie maleństwo u Ciebie - a u mnie mówię na to "całkiem spory krzaczek" Punkt siedzenia.. itd

Pszczółka , Karolinka dzięki za wizytę..

Evchen..... to na razie jest Tomaszek...a ja kurośnie to będzie Pan Tomasz..mam nadzieję, że będzie gruby i wysoki
Mala_Mi 20:38, 02 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Poczytałam odpowiedź dla mnie, wyjatkowo długa, chyba miałaś chwile na pisanie
powojnik cudny i ja taki miałam, a w tym roku z niego jakiś inny sie zrobił, nie wiem jak to możliwe, ale fakt, tak jest
a zaskroniec przepiękny, no i oczywiście buja ci wszystko jak u żadnego z nas

Z ostanim zdaniem przesadzasz....... U Ciebie bywam..chociaż z braku czasu nie zawsze piszę.... no dobra dziś nie byłam...... ale na FB oglądałam
Mala_Mi 20:39, 02 lip 2012

reni napisał(a)

Reszcie odpowiem w wolniejszej chwili..ale bardzo mi miło, ze zagladacie
Aż jest sens wrzucania mojego dorobku
Moje maleństwo Tomaszek.....

Piękna

Witam nowego gościa
Mala_Mi 20:41, 02 lip 2012

Martek napisał(a)
Dużo tu Irciu cudnych zjawisk.Powojnik piękny,sadzonka hortensji z 2009 lub 2012 roku i ta obok oryginalność przy niej i oczywiście temperatura "bajorka"Aniu

Pozdrawiam idę na kawę na dwór po deszczu nocnym fajne powietrze

Dziś osobiście sprawdziłam temperatury w akwenach wodnych... balia +25..... a w bajorze zupa...... powyżej 30..... nie wytrzymałam i na chwilkę poszłam się przespać na materacyku.... niestety goście przyszli i pozamiatane.... ale moczyć się już mozna.....
U mnie teraz deszcz aż sieprosi, bo posialiśmy trawkę.....
Mala_Mi 20:46, 02 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
[ Gadów można nie lubic , bac sie ich ,ale jak się patrzy na Twoje zdjęcie to trzeba powiedziec że jest piękny.

Zgadzam sie w 100000%...... za to stwierdzam, że ekologiczne środki są do bani....
Przedziorek zadomowił się w szklarni..2 krzaki ogóasów tak zmasakrował, że wyrwałam........ jako, że szklarnia to kupiłąm srodke ekologiczny na przędziorki...efekt po 2 dniach...padły kolejne krzaki....reszta ledwo zipie..a pod lupą przedziorków 100 razy więcej niż było...nie mieszczą się na liściu..taki tłok.......... szkoda kasy.....

M. wypowiedział wojne..... koszyk ogóasó zebrany..i ppojechał z opryskiem..z okresem karencji ..7 dni..... trudno wolę mieć wielkie ogórasy.... będą na zupę niż wyrzucać co 3 dni kolejne krzaki.....

I przypomniałoa mi się wypowiedż Danusi w Mji w ogrodzie..o środkach ekologicznych.... można je stosować, ale trzeba codzienie i na plagę nie pomagają..... święta prawda.
To tak jak z chorobami, można domowymi sposobami zapobiegać chgorobie...ale nie można takimi sposobami sie leczyć.
Jak nie kuna, to mszyca, to mróki, to przęziodki..a dziś i bąki mnie pokąsały..dobrze, że komarów mało. Byle w złym momencie nie wykrakac...
Mala_Mi 20:48, 02 lip 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Zadawałam pytanie na wątkach o sposób prowadzenia powojników i tymczasem u Ciebie dojrzałam. Słup drewniany albo takie coś z metalu. Fajne.

Po słupie powojnik nie pójdzie, jest przywiązany drutami...... to był mój głupi pomysł by przy słupie sadzić...tak samo przy drzewkach..trzeba im dac kratkę..ale metalowe stelarze.. jak najbardziej... kratka drewniana też..na początke trzeba z lekka pomóc się zaplątać i idą potem same.
Mala_Mi 21:20, 02 lip 2012

Ogród ma oświetlenie..próbowałam wczoraj robić fotki..ale wiatr kołysze liśmi i niestety nieostre..

Trawa posiana...... teraz musi się sprężać do 4 sierpnia.... cudów nie będzie , ale .... lepsze niż klepisko...

Dzisiejszych kfiatków nacykałam, ale z braku czasu.... tylko jedno ...... czosnkowo.....