Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

majkel0326 13:01, 12 cze 2012

Kochane jesteście.Borbetko,Bogusiu,Marta,dziękuję za miłe słowa Wróciłam właśnie z warzywnika.Pozbierałam kolejną porcję groszku i truskawek.Powalczyłam trochę z chwastami,ale z tym już nie jest tak źle,daję radę.Ale widzę,że bez kolejnego oprysku na mszyce nie da rady.O tym koziołku ciągle myślę jak go wystraszyć.Na razie wymyśliłam tylko tyle,że porozwieszam na tyczkach białe worki po paszy,może będzie trochę się bał.Może jakieś puszki na sznurkach,żeby trochę hałasowało?Sama już nie wiem.Jak go psy zaczną gonić w nocy po moich warzywach to dopiero będzie pobojowisko
Eh,tak jak piszecie,można się nie wiem jak starać,a zawsze znajdzie się coś co nam utrudni życie
Przetacznik 13:21, 12 cze 2012

mi się pług kojarzy z karetą, taż mi się podoba.
A jakbyś jakąś dynię olbrzymią przed nim posadziła to już zupełnie jak kareta z kopciuszka : )
majkel0326 14:27, 12 cze 2012

Weronika,oryginalne skojarzenie Coś w tym jest,bo ten pług też koń ciągnął.Dynie rzeczywiście mogłyby się wkomponować
AniaDS 16:23, 12 cze 2012

Ja już tam nawet widzę te dynie , byłoby super połączenie
majkel0326 16:41, 12 cze 2012

Hej,dziewczyny,bo jeszcze mnie na te dynie namówicie Tylko tam ziemia chyba za słaba.
karolciab93 14:25, 13 cze 2012

Witaj Majeczko
nadrobiłam zaleglosci i musze powiedzieć że coraz piękniej u Cb
taka wage która pokazywałas na zdjeciu mam , w sumie to nawet dwie i jednej caly czas uzywamy , innej w domu nie ma wiem ze nie jest w 100% dokladna ale co tam, mimo to i tak zawsze wypieki itp. po wazeniu na niej skladnikow sie udaja
wizyt nieproszonych gosci w warzywkach serdecznie wspolczuje, niestety i ja znam ten bol .. najpierw dziki, teraz kury mi intensywnie wcinaja truskawki, jeszcze jakies wstrestwo podgryza warzywa a zeby bylo malo to lis w poniedzialek w bialy dzien wziął nam kure i to zaraz sprzed domu dzis juz urzeduje tam nasz pies i na razie spokoj chociaz zaczynam sie martwic bo ciezko bedzie to wszystko ogarnac teraz..
pozdrawiam Cie cieplutko
MilenaP 00:07, 14 cze 2012

Maju ja też nadrobiłam zaległości.Twoje petunie wyglądają o niebo lepiej od moich.Szałwię masz boską no i jeszcze ta naparstnica..... Do mnie też w tamtym roku przyleciały pszczoły, zadzwoniłam po pana pszczelarza. Pozbierał je sobie, a w zamian za to dał nam parę słoiczków miodu Szkoda Twojego warzywnika i nie wiem co Ci poradzić Trzeba zapytać jakiegoś specjalisty co z takim koziołkiem.
majkel0326 11:27, 14 cze 2012

Karolciu,moja córka ma 3 kury i kogutka,to są jedyne,które biegają luzem i tez je ciągle z truskawek wyganiam A tą wagę na zdjęciu też mam w użytku w sezonie ogórkowym

Milenko,do mnie pszczelarze nie zdążyli,akurat byli na wyjeździe,a potem pszczoły same odleciały.Koziołka jak na razie nie było ponownie.Porozwieszałam worki po paszy,są białe,może będzie się bał.

Dopiero wczoraj narzekałam,że u nas znowu sucho,a tu proszę,całą noc padało i jeszcze lekko kropi.Wszystko super podlane

Kilka wczorajszych zdjęć

majkel0326 11:28, 14 cze 2012

majkel0326 11:30, 14 cze 2012

Ogórki po opryskach maja się jakby lepiej

Część moich mieczyków,a poniżej niektóre z jednorocznych (na razie malutkie)