Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Wieloszka 12:44, 19 mar 2012

Irenko - ogrom pracy wykonaliście! Będziesz te bukszpany cięła w kulki? Ile sztuk posadziliście? A sadziliście w tych workach jutowych?
Jak mój M. zobaczył w jakiej ziemi te bukszpany rosły, to stwierdził, że za bardzo się z nimi cackamy i że u nas będą miały jak w raju. Więc w Twoim urodzajnym czarnoziemie tym bardziej
barbara_kraj... 12:47, 19 mar 2012

Ja znów o jałowcach. Tam z prawej, to są chyba dwa? Na zdjeciu pokrywają się wzajemnie. A ile ich jest w sumie?
jotka 12:49, 19 mar 2012

Irenko, chyba urwą się nasze kontakty,.. Bo jak ja drobny detalista z taaaaakim hurtownikiem mam rozmawiać
żartowałam oczywiście podziwiam rozmach i Twojego pomocnika
Czekam na relację jak będziesz "leciała w kulki"
Milka 12:53, 19 mar 2012

Eve napisał(a)
Witaj Irenko! Ale się napracowałaś! Bukszpany piękne, cena rewelacyjna, też muszę się tam wybrać. W jakim kierunku od Wrocka jest ta farma?

Aniko i Evo musicie sie wybrać, bo krzaczory cudne i tanio bardzo, tak jak napisała Agnieszka-Wieloszka, 8 zł; wiek krzaczków to 9 lat

to był początek bukszpanowy, bo p. Edmund powiedział o pstrokatych i zaraz chciałam je mieć!

radzi nieradzi poszli kopać i mój M. na 15 pojechał odebrać; a tu taki figiel i kara, że auto się popsuło i wrócił nie z bukszpanami, ale na lawecie
Milka 12:56, 19 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)
No, ładnie się prezentują te jałowce! Ale temu pierwszemu z prawej przycięłabym nieco czuprynkę i pieniek wyprostowała do pionu

Basiu, tam rosną 2, ale z daleka wygląda jakby jeden jeszcze skorygujemy i poprawimy, ale jak skończymy z bukszpanami
Milka 12:58, 19 mar 2012

anika napisał(a)
Coś takiego 8 zł?? I takie duże?? Świetna cena! Szkoda, że tak daleko

P.S. Ale się Irenko napracowałaś

cena świetna, ale trafić tam, to już inna bajka tam jakby czas się zatrzymał

ale radochę miałam z tej pracy
anika 12:58, 19 mar 2012

To miał M przygodę. Bo jak mawia mój tata " w niedzielę praca w k..... się obraca" I jemu zawsze się sprawdzało, zawsze się cosik wydarzyło. A skąd są te bukszpanki ?
Milka 13:03, 19 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Irenko - ogrom pracy wykonaliście! Będziesz te bukszpany cięła w kulki? Ile sztuk posadziliście? A sadziliście w tych workach jutowych?
Jak mój M. zobaczył w jakiej ziemi te bukszpany rosły, to stwierdził, że za bardzo się z nimi cackamy i że u nas będą miały jak w raju. Więc w Twoim urodzajnym czarnoziemie tym bardziej

będę ciąć w kule, ale dopiero w kwietniu; będzie cieplej i już trochę przyzwyczają się do nowej ziemi

sadziliśmy w workach, bo one się potem rozłożą i roślinom nie szkodzą; ta ziemia tam straszna! aż dziw, że urosły; tak, u mnie będzie im jak w raju jeszcze 50 pstrokatych i może jeszcze zielonych dobiorę, o ile wcześniej M. sie nie wkurzy kopaniem takiej ilości dołów, hi, hi
Milka 13:05, 19 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Ja znów o jałowcach. Tam z prawej, to są chyba dwa? Na zdjeciu pokrywają się wzajemnie. A ile ich jest w sumie?

dobrze dojrzałaś, tam są 2, a w sumie 7 i dołem znalazłam 4 nowe sadzonki, gdzieś pomiędzy lawendami; zostawie je niech rosną i potem wytnę w kule, ale na niższym poziomie
Milka 13:08, 19 mar 2012

jotka napisał(a)
Irenko, chyba urwą się nasze kontakty,.. Bo jak ja drobny detalista z taaaaakim hurtownikiem mam rozmawiać
żartowałam oczywiście podziwiam rozmach i Twojego pomocnika
Czekam na relację jak będziesz "leciała w kulki"

oj tam hurtownik nie urwą się, bo jak zawitasz do rodziny we Wrocławiu, to tylko się zacieśnią

a pomocnik nie może narzekać, bo ja staram się cały czas, aby miał jak najmniej trawnika do koszenia

jestem jego muzą, dobrze, że innych pod bokiem nie ma