Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

popcorn 10:24, 19 kwi 2012

Piękne pąki na pigwowcu Mój malutki, chociaż już 3ci rok u mnie, ale jeszcze nie kwitł więc i owoców nie było.
Kordylina rzeczywiście zmarznięta... może jednak się podniesie? Potrzymaj jeszcze trochę
Sporo roślin wyrzuciłam a potem okazało się że one jeszcze "miały czas"...
pozdrawiam!
jotka 10:27, 19 kwi 2012

Irenko, też myślę, że na wyrzucanie jeszcze będzie czas. A roślinki, którym daliśmy szansę pięknie potrafią się odwdzięczyć

Miego dnia
Milka 10:28, 19 kwi 2012

asc napisał(a)
Poczytałam, pooglądałam.... magnolie są pieken..u nas są bardzo popularne...ale i tak ciągle mało tego widoku

Czyli taka gwiaździsta by ci się przydała w ogrodzie? cieszę się, że o mnie pamiętasz i zaglądasz
te moje rh nawet chyba zdrowo wyglądają, ale dziś znowu pryskam po liściach, bo 4 dni minęły
Milka 10:31, 19 kwi 2012

jotka napisał(a)
Irenko, też myślę, że na wyrzucanie jeszcze będzie czas. A roślinki, którym daliśmy szansę pięknie potrafią się odwdzięczyć

Miego dnia

Posłucham was, bo ja to taki szybki Bill, zaraz rach ciach i po ptokach Jola, a ja w lipcu w twoje strony zawitam i chyba się spotkamy, jeśli masz chęć

Tobie też miłego dnia, chociaż ja mam zwroty głowy, chyba błędnik mi się znowu uruchomił, znowu leki

a dla ciebie tulipanek, kiedy tę piękniś w końcu sie otworzy
Milka 10:34, 19 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Piękne pąki na pigwowcu Mój malutki, chociaż już 3ci rok u mnie, ale jeszcze nie kwitł więc i owoców nie było.
Kordylina rzeczywiście zmarznięta... może jednak się podniesie? Potrzymaj jeszcze trochę
Sporo roślin wyrzuciłam a potem okazało się że one jeszcze "miały czas"...
pozdrawiam!

Zostawiam ją może się odwdzięczy; a zaskoczona jestem, że ci nie kwitnie, bo one takie bezproblemowe; mam pełno nowych sadzonek, jeśli nic nie stanie na przeszkodzie i będę w maju, to też ci przywiozę

i muszę w tym roku w jedno miejsce dać wszystkie tulipany, aby nie szukać po całym ogrodzie, bo już M. się ze mnie śmieje!
Milka 10:40, 19 kwi 2012

malgocha1960 napisał(a)
Ja nie mam sumienia wyrzucac niczego,co zyje z roslin w ogrodzie.Zostaw,a może ci się odwdzięczy.

A ja Małgosiu raptus i szybko wywalam, ale tym razem słucham mądrzejszych od siebie

pewnie jesteś już w ogrodzie, bo cieplutko ruszają lawendy

ostróżki całkiem spore, chyba ich więcej nasadzę, tak jakoś mi poszło z nimi dobrze, a to rzadkość!!!
Milka 10:43, 19 kwi 2012

Ewa napisał(a)
Irenko z kordyliną mam to samo, tak mi szkoda , narazie stoi , ale pewnie nic z niej nie bedzie.

Ewuś, a tez taka żółta? stoją jakieś listki? bo to tylko mi daje nadzieję, że jeden na czubku na sztorc i po bokach chyba 3 jaka dokładna jestem, ha, ha

i chyba zakwitnie, tawułka, zapomniałam jak jej dokładnie na imię ale kwitnie na biało; mocno ją na jesień podcięłam, bo wywalałam maliny, które wszytko zdominowały!

popcorn 10:45, 19 kwi 2012

Piękne masz Irenko ostróżki! A lawendy jakie bujne!
Parę dni temu kończyłam obwódkę lawendową, ale moje to takie jednoroczne siewki, ledwo z 7-10 cm może mają, no ale urosną i w tym roku może chociaż się rozkrzewią, bo na kwitnienie raczej nie liczę jeszcze
Dzięki wielkie że o mie pamiętasz, też już mam dla Ciebie w doniczce orliki
pozdrówka!
Milka 10:45, 19 kwi 2012

Klamber napisał(a)
Magnolie piękne, szkoda że u mnie nie mają szans, u mnie nawet hiscynty i żonkile zmarzły. Jeszcze się nie cieszę bo u mnie największe straty są w maju. A platana przywiozłem sobie z wymiany jak byłem w grudniu we Wrocku. Jeszcze trzyma mnie w niepewności ale mam nadzieje że na dniach się ruszy, pocieszam się że gałazki ma żywe i pąki też wyglądają ładnie.
Miłego dzionka Irenko, mrozu nie było ale zaczyna padać.

Robert, platan chyba da radę będę podglądać
a może jednak gdzieś magnolii znajdziesz zaciszne miejsce, bo one wiatrów chyba nie lubią, bo z mrozami, jak się przyjmą po 2 latach, dają radę
Milka 11:00, 19 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Piękne masz Irenko ostróżki! A lawendy jakie bujne!
Parę dni temu kończyłam obwódkę lawendową, ale moje to takie jednoroczne siewki, ledwo z 7-10 cm może mają, no ale urosną i w tym roku może chociaż się rozkrzewią, bo na kwitnienie raczej nie liczę jeszcze
Dzięki wielkie że o mie pamiętasz, też już mam dla Ciebie w doniczce orliki
pozdrówka!

u mnie lawendy rosną jak szalone i bez problemu, ale na takim suchym miejscu; nawet mam krzaczki, które same się posiały; a wieczorem w innym miejscu dosadziłam jeszcze 20, modyfikuje rabatę z żółtymi różami, dodaję niebieskiego i fioletu, a na mur puściłam wiciokrzewy w kolorze fuksji i listki variegata

twoje i zakwitną i rozrosną się, ale pamiętaj o przycinaniu, w marcu i w sierpniu po przekwitnięciu
[img size=64

i kolejna, 1 szt. ale taka rozrośnięta, średnica 1m