Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 12:36, 14 maj 2012

EPODLAS napisał(a)
Irenko, rabata z berberysami naprawdę robi wrażenie. Jak tam twoja karagana syberyjska, moja w tym roku naprawdę wygląda ładnie. Zdjęcie w moim wątku. Naprawdę niekłopotliwa roślina. Byłam 16 dni na działce, mieliśmy lipiec w maju.

Toś się Bożenko w końcu naradowałaś działeczką po tej długiej chorobie w końcu same przyjemne chwile, chociaż i pracy dużo i w kość też pewnie dostałaś
odpiszę wszystkim i zaraz biegnę do ciebie
moja karagana żyje, urosła i nawet tyci, tyci, ale jednak, ma kwiaty, czyli zakwitła; sfocę i pokażę
Milka 12:38, 14 maj 2012

Elfik napisał(a)

Kochani, jutro wszystkim odpiszę jestem padnięta, że nie mogłam wleź po schodach na górę; tyle sadzenia, plewienia i dalej tyle pracy; nie miałam już sił posdazic 10 szławi omszonych; mam dość i pomyślałam sobie dziś, jak to cudnie, ze jednak jest zima
Życzę wszystkim miłego i bezbolesnego w mięśniach wypoczynku

Irenko, łączę się z Tobą w bólu WSZYSTKIEGO! Mnie na dodatek jakieś wściekłe komary pożarły, nogi mam w olbrzymie bordowe cętki . A swędzi do zwariowania!
No naprawdę - kupa wariata Ci Ogrodowiskowi... Katują się robotą, jęczą z bólu - a jacy szczęśliwi!!!

Masz rację, wariaci z wyboru i do tego szczęśliwi
to nie komary, tylko meszki, musisz się chronić i nie drapać!!!! mnie jak pogryzły, to drapałam się i miałam brzydkie blizny, smaruj czymś i lepiej osłaniaj ręce i nogi
Milka 12:41, 14 maj 2012

andziulka napisał(a)
Cudowna Twoja wyspa z berberysem w roli głównej Pięknie zakwitły rh

Wyspa robi wrażenie, dzięki i co rok coraz większa, dlatego i ze sto wróbli tam mieszka
sroki u mnie też królują, jedzą psie jedzenie i z psich misek piją, no spacerują jak u siebie
Rh zakwitły, bo zrobiłam wszystko jak trzeba, zgodnie z radami Bożenki
pozdrawiam Andziula
Milka 12:41, 14 maj 2012

Dzidka napisał(a)

wyspa berberysowa, coraz potężniejsza

Coraz potężniejsza i coraz piękniejsza.

dzięki Dzidka fajnie, że sie podoba
Milka 12:42, 14 maj 2012

hania napisał(a)
A jaki ogromniasty????pięknie

Haniu, dziękuję coś innego na tym gruzie by nie przetrwało, zresztą tam nie tylko gruz, tylko wszystko co powódź naniosła
Milka 12:47, 14 maj 2012

monteverde napisał(a)
Irenko "robota wariata lubi" my wszyscy tak mamy odpoczywaj ale zimy nie przywołuj pozdrawiam

Aniu, nie przywołuję, bo nie przepadam, ale skoro tak napisałam, to byłam umordowana na maksa dziś też powłóczę nogami, zachciało mi się porządnego plewienia i sadzenia na kolankach

moja perovskia Aniu też odbiła bardzo się cieszę, bo uwielbiam jej kolory i zapachy
Milka 12:51, 14 maj 2012

mira68 napisał(a)
Irenko wypoczywaj oród nie zając

Mira, ja to wiem ale czas nie z gumy i nie dość, że siebie nie oszczędzam, to jeszcze mężusiowi kolejne prace wymyślam
Milka 12:52, 14 maj 2012

Klamber napisał(a)
Myślałem, że tylko ja taki wariat, to miło że jest nas więcej. Widziałem ambrowca kupiłaś, jesienią jest piękny, Bardzo długo się przebarwia od pomarańczu po amarant i ostatni gubi liście, gdzieś pod koniec listopada. Wypoczywaj

dzięki Robert ty sam też niezły szaleniec ogrodowy, to wiem ale taki pozytywny
Mala_Mi 12:57, 14 maj 2012

Ciebie musze na bieżąco..bo potem nie wydolę...... jeszcze żyję .......
M przekonałam by wyciąć rózne przemarzajace i dla ptakow posadzić berberysa wielkiego... teraz małęgo ale urośnie
jotka 12:57, 14 maj 2012

irena_milek napisał(a)

Z tym bezbolesnym to za późno Irenko

Nacharowałam sie dziś nieźle próbując nadrobić czas który uciekł przez chorobę. Wiało okrutnie, ale ja miałam sporo pracy w szklarni, więc nie było źle. A M. tkosił, kosił, kosił, bo tak zarosło ...
Wypoczywaj

Czyli Jolu od razu z choroby w ciężką harówę!!! wyobrażam sobie jak ciebie też boli; ja do dziś chodzę jak kaczka, mam problemy z siadaniem i dalej obolała, a ziemia powłaziła mi mimo rękawic w rozdwajające się paznokcie i mimo prania i szorowania, mam żałobę za paznokciami! po prostu wstyd! ale my ogrodnicy to wariaci

Irenko, po czym poznać rasowego ogrodomaniaka? Po "żałobie " za paznokciami

Narobiłam się, oj narobiłam... ale efekty są
Przerwa do jutra, bo jutro mam transport ... oby nie padało ...

W wolnej chwili kuknij do mnie, to zobaczysz co kwitnie