Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

barbara_kraj... 23:42, 12 maj 2012

Elfik napisał(a)

Kochani, jutro wszystkim odpiszę jestem padnięta, że nie mogłam wleź po schodach na górę; tyle sadzenia, plewienia i dalej tyle pracy; nie miałam już sił posdazic 10 szławi omszonych; mam dość i pomyślałam sobie dziś, jak to cudnie, ze jednak jest zima
Życzę wszystkim miłego i bezbolesnego w mięśniach wypoczynku

Irenko, łączę się z Tobą w bólu WSZYSTKIEGO! Mnie na dodatek jakieś wściekłe komary pożarły, nogi mam w olbrzymie bordowe cętki . A swędzi do zwariowania!
No naprawdę - kupa wariata Ci Ogrodowiskowi... Katują się robotą, jęczą z bólu - a jacy szczęśliwi!!!

Elfiku, to meszki grasują! Mnie ulgę sprawiają tylko i wyłącznie okłady z octu!
monteverde 23:51, 12 maj 2012

Irenko "robota wariata lubi" my wszyscy tak mamy odpoczywaj ale zimy nie przywołuj pozdrawiam
mira68 08:29, 13 maj 2012

Irenko wypoczywaj oród nie zając
Klamber 10:50, 13 maj 2012

Myślałem, że tylko ja taki wariat, to miło że jest nas więcej. Widziałem ambrowca kupiłaś, jesienią jest piękny, Bardzo długo się przebarwia od pomarańczu po amarant i ostatni gubi liście, gdzieś pod koniec listopada. Wypoczywaj
Martek 11:22, 13 maj 2012

Ja mam 5 ukąszeń przez meszki na sobie .Nie drapać ! Jak Basia pisze okłady z octu w innym wypadku jeszcze gorzej będzie,a miejsca i tak są twarde,czerwone,swędzą i bolą Chyba,że mnie coś innego pogryzło ;(
Celina 16:27, 13 maj 2012

Witaj Irenko!
Odetchnęłaś trochę? siły wróciły?
My to wszystkie jakieś takie nawiedzoneJak się złapiemy grabi, to nie chcą nas puścić!
Ale berberysy masz goganty.!!Cudne!
Chciałam sie pochwalić swoim ,ale jak zobaczyłamTwój, to podkuliłam ogon i uciekłam!
Miłego, niedzielkowego popołudnia

majkel0326 16:46, 13 maj 2012

Przyłączę się do opinii,że okłady z octu najlepsze na ugryzienia meszek.Mi zaraz puchnie,więc okład niezbędny Może być też okład z altacetu,mi pomaga.A tak w ogóle to te meszki gorsze niż komary,brr
mira68 18:17, 13 maj 2012

To paskudztwo ugryzło mnie w oko gała mi spuchła że pół świata nie widziałam
Mala_Mi 18:31, 13 maj 2012

Berberys faktycznie gigantyczny...ale i TamaRyśkom nic nie brakuje..... to już drzewa.
Ja się też whałam nad drzewem.... miał być ambrowiec, albo tulipanowiec... stanęło na tulipanowcu..... wiec ambrowca bede przychodzic oglądać u Ciebie

Ty umierasz od nadmiaru pracy w ogrodzie, a ja umieram z powodu braku pracy w ogrodzie...... od gapienia się non stop w monitor już mi jest niedobrze.... a to jeszcze tak ze 2 tygodnie minimum..grrr.
Od przepracowania i zagotowania mózgów..... stwierdziliśmy, że jednak będzei i oczko wodne i ciurkadełko...... nie wiem co bedzie kolejnym pomysłem jak jeszcze posiedzimy tak nan stop przez kolejne dni... Idę podleczyć moje ADHD... czyli 2 okrążenia po ogrodzie
Elfik 18:46, 13 maj 2012

Dzięki za uświadomienie, że to meszki... Ale za późno na dobre rady - juz swoje wycierpiałam, tylko te ślady...!!! O matko! Łydki w buraczkowe kropy! Alem elegantka!