Alin ko, straszyli, ale na razie pogoda normalna
nazwę róży odszukam jutro, mam gdzieś w zapiskach, ale to nie okrywowa
sadzonki ładne, a u mnie wyjątkowo hosty bujają, naprawdę, więc jak te urosną, to będę dzielic na mniejsze i chętnie się podzielę po 3 latach to powinny być wielkie, takie kępy o średnicy 30-40;...grzmi!!!
a tu moja gigantka!
Wiem, dlatego ją kupiłam
jedne z powodu wielkości, inne z powodu wybarwienia i zapachu
ale wiatr się zrywa i grzmi, zaraz chyba idę donice pochować, bo może fruwać
O rany julek... ... A ja durna ręce urabiam sobie przy tej kwiatkowej drobnicy... A posadziłabym takie 3 giganty - i po robocie... I pustostanów by nie było...
Miluśka, ja mam w szafie takie woreczki (wory! ) z lawendą, ale ona tak "od samości" nie pachnie. Muszę ją od czasu do czasu pomiętolić w tych workach... Ale ja dawałam kwiatostany przycinane w sierpniu...
pomęczę was lawendą, wyszło słońce i od razu odżyła
A męcz nas tak, męcz!!! Cudowny widok!
dzięki Aguś oby jak najdłużej kwitły; może w tym roku zasuszę trochę kwiatostanów i powieszę w kuchni
nadrabiam tygodniowe zaległości łany lawendy powalają na kolana w projekcie jej nie mam, ale sobie posadzę a co ... ta która mam w donicach jeszcze nie kwitnie chociaż ma dużo pąków . Ide czytać dalej, buźka
Ania sadź lawendę, on jest i piękna i pachnąca, wieczorem jak jestem na ogrodzie, to tylko ją czuję, a przecież tyle roślin kwitnie
róża nie okrywowa, poszukam, a twoje róże śliczne, oglądałąm
O rany julek... ... A ja durna ręce urabiam sobie przy tej kwiatkowej drobnicy... A posadziłabym takie 3 giganty - i po robocie... I pustostanów by nie było...
ha, ha, no mam kilka takich, ta po rąbaniu siekierą jeszcze bardziej się rozrosłą, zaraz pół ogrodu zajmą!
Irena przez pierwsze lata nie dopuszczaj host do kwitnienia . wtedy lepiej się rozrastają . idą w liście i nie tracą energii na kwiaty . potem to juz wsio-rawno
Irena przez pierwsze lata nie dopuszczaj host do kwitnienia . wtedy lepiej się rozrastają . idą w liście i nie tracą energii na kwiaty . potem to juz wsio-rawno
To chyba nie ma znaczenia, bo moje kwitna i rosną cofnij się i zobacz jeden z wielu moich okazów, na focie z mamą, to naprawdę okaz