Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 14:53, 20 cze 2012

KasiaWB napisał(a)
Zachwyciłam się - jak zwykle lawendą oczywiście, a dzisiaj szczególnie tą rabatą z bukszpanami i białymi różami aaallleeeee łaaaadnie zakupy super, czekam zatem na zdjęcia po posadzeniu, również na te wyjątkowe hosty

ta kompozycja tez mi sie podoba, byłam jej ciekawa od marca i doczekałam się

a lawendy...chyba niewielu jest przeciwników tej rośliny żurawek mi zabrakło i skarpeta ambrowca łysa, jak dosadzę, pokażę:
a to moje hosty; małe są, więc główkowałam, rozstawiałam, co gdzie i jak już posadziłam...liczę i coś mi 4 brakuje, no myślę, pomylili się, ale potem robiłam już po 22 relaksacyjny obchód w świetle lamp i dojrzałam te brakujące 4 koło ambrowca, stały do przymierzenia! ot, jaki człek zakręcony

oto one, 18 szt.; powiem tak, na Buforowej kupiłam taniej i większe, ale nie ma tam odmian unikatowych, czyli coś za coś!
Diana 14:54, 20 cze 2012

to ja też poprosiłabym nasionka.jeśli zostaną oczywiście
Milka 14:56, 20 cze 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, a pamiętaj, że z lawendy możesz potpourri zrobić
Do szafy, bieliźniarki w woreczkach powkładać i zapach miły mieć

Koniecznie tak muszę zrobić, jak przyjemnie będzie sięgać po pachnące naturalnie ciuchy
wiesz kiedy zrywać kwiat, aby w tych woreczkach zapach był, bo chyba musi byc w odpowiednim momencie, ktoś kiedyś coś mówił o tym
pozdrawiam Basiu
Milka 14:57, 20 cze 2012

Diana napisał(a)
to ja też poprosiłabym nasionka.jeśli zostaną oczywiście

Oczywiście na pewno będzie dużo, tylko się przypomnij Ela pisała że tak za 2-3 miesiące będą
ell 14:57, 20 cze 2012

Rzeczywiście wypuściły sporo kwiatostanów - to znak,że mają dobrze u Ciebie.
Przekaż pozdrowienia dla M.

Patrzyłam na nową rabatkę w cieniu. Może puścisz na pień i ogrodzenie hortensję pnącą - miałaby tam dobrze.
Mala_Mi 15:58, 20 cze 2012

Niby czytam po koleii...a tu uciekła mi stronka.....róże białe w obwódce bukszpanowej ...... miodzio.... róże, obwódki, lawenda...... zupełnie jak w ogrodzie u Ani z Zielonego...... a ty byłaś pierwsza

Brakło mi host i zurawek...bo koncepcja sięzmieniłą..dziśchciałąm zamóić, nie było..wiec musze znów poimprowizowac..napisałam Panu, że mi brakło....a już nie ma wiec biorę inne... Pan zadzwonił i jednych powiedział, że kilka sztuk jeszcze ma ...a żurawki wyszły..... Ale po namyślestwierdziłą..ja jestem skazana na mój misz-masz...... i nie może tak być, że raptem jest inaczej....... będę sie czuła nieswojo.....
Mala_Mi 16:00, 20 cze 2012

Ha..i patent z siatka na pniu drzewa by powojnik miał sie czego czepiać..... paten boski...pozwalam sobie zmałpowac pomysł...... Powojniki posadziłąm i zapomniałąm, że po gąłdkim pniu i słupach z pergoli sobie same nie pójdą Wczoraj zastanawialiśmy się z M co by z tym fanten zrobić, bo przesadzać duzych powojników strach...... przeżyć przeżyją...ale swoje odchorują...
grupa_trzyma... 16:16, 20 cze 2012

Śliczności te hosty! Proszę o przedstawienie nam Azjatek po kolei z imienia i nazwiska
A gdzie je zamawiałaś Irenko Miła?
Milka 17:41, 20 cze 2012

...nie wiem kogo to dzwonek, nie ważne...ważne, że zachwyca....
Pozdrawiam szybko mknącą Irenkę.....................zaraz będzie 600!!!
I tu powinny być gratulacje,bo jak zajrzę jutro...przypuszczam...będę spóźniona...

Aniu, mam nadzieję, że nie już się staram o to

i moje pierwsze róże Chopin

Milka 17:44, 20 cze 2012

finka napisał(a)
I ja przyleciałam poćwierkać, witaj i witajcie...

my będziemy ćwierkać u ciebie w sobotę