Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

Eve 12:21, 19 mar 2012

irena_milek napisał(a)

no to u ciebie już bardzo wiosennie te fiołki rogate cudowne a bratki z czym komponujesz?
czy na parapecie jest też lawenda?
pogoda u mnie podobna

Irenko bratki będą chyba solo, albo połączę je z białymi, nie było jak te kupowałam. One za długo nie pociągną bo nie lubią jak jest gorąco. Na parapecie moje ulubione zioło rozmaryn

no tak, zrobiłam się w konia, ale z daleka są podobne
białe łądnie pasują do tych kolorków, ale w środek coś można wcisnąć wyższego
znalazłam jeszcze coś u ciebie co mam, tę różę Gordon Thomas i to co zapragnęłam, piwonię drzewiastą czy ją dzielisz, czy ich się nie dzieli?

Irenko, Graham Thomas jest cudowny, cieszę się, że go też masz Mój po zimie wygląda fatalnie, chyba trzeba będzie go nisko ciąć
Piwonia piękna jest ale z tego co wiem to jej się nie dzieli, gdyby można było na pewno bym się z Tobą podzieliła
Eve 12:24, 19 mar 2012

Sebek napisał(a)
Jakie śliczne te fiołki. Ja chyba w tym tygodniu już nie wytrzymam i też coś kupię

Witaj Sebku
Ja też uwielbiam fiołki rogate, mają tę przewagę nad bratkami, że kwitną dużo dłużej Zaglądałam do Ciebie, ale się napracowałeś! Uważaj na kręgosłup, za młody jesteś, żeby już cierpieć.
Eve 12:36, 19 mar 2012

Weekend był cudowny! Cieplutko, słonecznie, aż chciało się wyjść do ogrodu

Wystawiłam większość roślin z garażu, poza agapantami, które mają słoneczko a są najwrażliwsze na przymrozki.

Oleandry jeszcze zawiązane, tak, żeby można je było szybko schować.

Wawrzyn,oliwka, rozmaryn już na tarasie, zrobiło się prawie jak w lecie

Kupiłam piękne fioletowe goździki, pachną!, które stoją w donicy przy donicy z oliwką
Milka 13:14, 19 mar 2012

no i proszę, Ewus już rozpoczęła sezon ale olbrzymy te oleandry! mój źle zniósł eksperyment, więc teraz tylko w donicy będę sadzić; uwielbiam goździki i niektóre cudnie pachną, te twoje w fajnym kolorze
nika 14:00, 19 mar 2012

Ewo, czy oleandry chowasz na noc, czy już zostawiasz na zewnątrz?
Ja swojego też wytargałam w weekend, ale wczoraj wieczorem zerwał się zimny wiatr i spanikowałam i schowałam z powrotem
Eve 14:16, 19 mar 2012

nika napisał(a)
Ewo, czy oleandry chowasz na noc, czy już zostawiasz na zewnątrz?
Ja swojego też wytargałam w weekend, ale wczoraj wieczorem zerwał się zimny wiatr i spanikowałam i schowałam z powrotem

Witaj Niko

Oleandry cały czas są na dworze, mam je pod garażem w razie czego można szybko schować One wytrzymują do -5, więc nie panikuj, wiatr nawet chłodniejszy nie zaszkodzi. Schowaj jak będą zapowiadać przymrozki, na razie się nie zanosi
Eve 14:18, 19 mar 2012

irena_milek napisał(a)
no i proszę, Ewus już rozpoczęła sezon ale olbrzymy te oleandry! mój źle zniósł eksperyment, więc teraz tylko w donicy będę sadzić; uwielbiam goździki i niektóre cudnie pachną, te twoje w fajnym kolorze

Irenko, no tak podejrzewałyśmy.. gdyby nie te silne mrozy w lutym, to kto wie, może by i przetrwał.

Goździki uwielbiam, szczególnie za słodki zapach
Milka 14:20, 19 mar 2012

zwłaszcza te fuksjowo - różowe tak pachną
nika 14:31, 19 mar 2012

Ewo, dziękuję Jeszcze dzisiaj wystawię go znowu na taras.
A oliwka super! Też mi się marzy... Będę na nią polować
AgnieszkaBK 15:35, 19 mar 2012

Piękne okazałe rośliny.... od razu czuje się wiosnę....goździki, to świetne rośliny, łatwe w uprawie , długo kwitną i ten zapach... też je bardzo lubię