Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

Eve 13:51, 27 mar 2012

asc napisał(a)
Ewuś, dziękuję za wizytę u mnie Ty do mnie na krokuski, a ja do Ciebie się sprowadzę jak będą kwitły róże
Zapraszam, ale nie będzie co oglądać, bo mnóstwo róż wymarzło
Eve 13:53, 27 mar 2012

Irenk dziękuję ślicznie za piękne tulipanki i za to, że zaglądasz do mnie, nawet jak przepadam na kilka dni
Eve 13:55, 27 mar 2012

AniaDS napisał(a)
Oleandry też zamierzam już wystawić, ale dopiero we wtorek, bo jeszcze jutro mamy mieć spory przymrozek w nocy.Ale moim do Twoich to baaardzo daleko .
Urosną błyskawicznie Aniu, nawet się nie spostrzeżesz Ja dopiero dzisiaj zdałam sobie sprawę z tego ile lat już je mam
Mala_Mi 13:57, 27 mar 2012

Mój garaż nieogrzewany i niestety dla zimownia roślin się nie nadaje .... ale to może i dobrze, bo to naturalny hamulec dla moich zapędów .
AniaDS 13:58, 27 mar 2012

Jeden mam spory, ale drugi chyba źle prowadziłam, wygląda jak miotła , chyba muszę go konkretnie przyciąć.
Eve 13:58, 27 mar 2012

Gabriela napisał(a)

Weekend był cudowny! Cieplutko, słonecznie, aż chciało się wyjść do ogrodu
Wystawiłam większość roślin z garażu, poza agapantami, które mają słoneczko a są najwrażliwsze na przymrozki.
Oleandry jeszcze zawiązane, tak, żeby można je było szybko schować.
Wspaniałe krzewy, ja jeszcze nie wynoszę swoich, są mocno przycięte.
Obcinasz swoje każdego sezonu, czy pozwalasz im rosnąć?
Witaj Gabrysiu Oleandry obcinam korekcyjnie, to co uschnięte, albo za bardzo wybujałe, albo jak chcę zagęścić. W każdym roku kilka gałązek. Przy tej wielkości nawet nie widać, że są przycięte
Eve 14:00, 27 mar 2012

asc napisał(a)
Mój garaż nieogrzewany i niestety dla zimowania roślin się nie nadaje .... ale to może i dobrze, bo to naturalny hamulec dla moich zapędów .
Czasem okoliczności pomagają nam się powstrzymać
Eve 14:01, 27 mar 2012

AniaDS napisał(a)
Jeden mam spory, ale drugi chyba źle prowadziłam, wygląda jak miotła , chyba muszę go konkretnie przyciąć.
Przytnij Aniu, nie bój się, one lubią cięcie, jedyny mankament, kwiaty będą pod koniec lata..
Milka 14:08, 27 mar 2012

Eve napisał(a)
Irenk dziękuję ślicznie za piękne tulipanki i za to, że zaglądasz do mnie, nawet jak przepadam na kilka dni

proszę uprzejmie, a suni ogródek założę w budzie, bo i tak tam wszystko targa
Milka 14:11, 27 mar 2012

Eve napisał(a)

Przyznaj się Ewuś, że jesteś ogrodniczką spełnioną

Witam drogą Szefową !! Danusiu, spełniona? Eee, chyba nie, raczej targana sprzecznymi emocjami i pomysłami, ciągle coś wymyślam, zmieniam i ciągle mi się nie podoba.. Gdybym miała dzielić się swoim pomysłami i wątpliwościami to na pewno miałybyście mnie dawno dosyć, mój wątek miałby już z 1000 stron i pewnie na jednej z nich napisałabyś ..Tej pani nie obsługujemy"

no usmiałam się tu to każdej pomagaja, więc nie byłoby tak źle